Dokuma sıklığı fazla olan tay tüyü kumaşlar kullanıldığı alanda yüksek bir kalite sunar. Tay tüyü kumaştan üretilen her şey kolayca temizlenebilir. Ayrıca hiçbir şekilde kuru temizleme gerektirmez.
Tayların kıllarına benzeyen bir dokuma biçimi ile imal edilen tay tüyü kumaş, sağladığı birçok avantaj sebebiyle sık kullanılan koltuk eşyalarının üretiminde kullanılır. Tay tüyü kumaşa sahip koltuklar, uzun zamanlar geçmesi rağmen dayanıklı kalabilme özelliği taşır.
Tay tüyü, atların kıllarından elde edilen bir tür dolgu malzemesidir. Tay tüyü koltuk kumaşı, genellikle pamuk, keten veya polyester ile karıştırılarak üretilir. Tay tüyü, hafif ve yumuşak bir dolgu malzemesidir ve bu nedenle koltuk kumaşı olarak kullanıldığında oldukça rahattır.
Tay tüyü kumaşının en önemli özelliği kolay temizleniyor olmasıdır. Bu sayede leke, kir ve tozdan hemen arınabilir ve her zaman ilk günkü kumaş görünümünü korurlar. Tay tüyü kumaşı özellikle çocuklu aileler için oldukça uygundur. Bu özel kumaş, süet ve kadifemsi dokusu ile dikkati çeker.
İsmini, dokuma şeklinin sonucu olarak tayların kıl uzunluğuna benzemesi sonucu alan tay tüyü kumaşlar, Su geçirmeyen ve leke tutmayan yapısı sayesinde uzun yıllar dayanıklı kalabilir. Solma yapmaması sayesinde salonunuza uygun renk seçimini dilediğinizce yapabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Tay tüyü kumaşların yapısı tüylü olduğu için bu kumaşlar çok sıcak tutmaktadır.
Leke tutmayan koltuk kumaşlarına deri, tay tüyü, nubuk ve şönil kumaşı söylenebilir.
· Tay tüyü kumaşa sahip koltukların temizlenmesinde nemli bir bez kullanılabilir. Basıp kaldırma hareketleri ile leke temizlenir. · Bu işlem lekenin geçmesi için yeterli değilse yumuşak hareketlerle bezin kumaşı yönünde silme işlemi gerçekleştirilir.
Su geçirmez ve leke tutmazlar. Dokunulduğunda yumuşak yapısı ile rahatlık hissi verir. Özellikle tay tüyü kumaşlarla kaplanan koltuklar terletmez, kolay kolay yırtılmaz, sökülmez ve oldukça dayanıklıdırlar. Açık renkli olanlarını bile gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Tay tüyü koltuk tüyleri tay tüyü gibi görünen koltuklara verilen isimdir. Koltukları tüylerin yatay ve dikey bir görünüm kazanması için farklı işlemler yapılır. Özellikle püskürtme yöntemi ile tüylere şekil verildiği ve tüylerin tay tüyü gibi görünmesi nedenlerinden dolayı tay tüyü koltuk olarak bilinir.
Tay tüyü kumaşların temizliği sırasında kimyasal temizleyicilerin kullanılmasından ziyade pamuklu bir bezin ılık bir suyla nemlendirmesi ile silinmesi yeterli olmaktadır. Ancak daha inatçı lekelerin temizlenmesi için nemli bez kalıp sabuna sürtülerek lekenin olduğu yer temizlenebilir.
Kaliteli tay tüyü kumaş nasıl anlaşılır
Sık dokunuşlu kadifemsi bir yüzeye sahip aralarında kellikler boşluklar bulunmayan üzerine toz tüy toplamamış kumaşları tercih edin, kumaş yanıltabilir kullandıkça renk değişimleri ya da atmaları olabilir onun için koltuk kumaşı seçerken mutlaka ama mutlaka garantili ürün alın.
Kumaş rengi ve kumaş dokusu arasında uyum olmalıdır. Keten gibi hafif dokudaki kumaşlar daha çok açık ve doğal tonlarla uyum sağlar. Bununla birlikte kadife ve nubuk benzeri kalın dokudaki kumaşlar ise daha koyu tonlarla uyum sağlayacaktır. Terletmeyen ve koku yapmayan özellikte kumaşlar tercih edilmelidir.
Tay tüyü koltuk nasıl silinir endişenizi birçok malzeme ile giderebiliriz. Çünkü tay tüyü koltukların temizliği oldukça kolay. Leke tutmayan, suyu neredeyse geçirmeyen bu koltuk kumaşları temizlik konusunda da kullanıcıları yormuyor.
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Kumaş seçimi önemlidir; leke tutmayan, silinebilen, terletmeyen yumuşak dokulu kumaşları tercih etmeliyiz. Salonlarımızda kadife, sonil, teflonlu kumaşlar tercih edilmelidir. Oturma odalarımızda keten, sentetik viscon, koton idealdir.
Yıkanmaya Elverişli Olmayan Koltuklar
Örnek verecek olursak deri kaplama koltuklar, hassas kumaş içeriğine sahip olan koltukların su ile ve vakum makineleri ile yıkanması mümkün olamayabilir.
Sanırım tay tüyü diye geçen kumaşları tırmalayamıyorlar, ona bakabilirsiniz. Koltuk kumaşını kediye göre ayarlamak yerine kediye bir tırmalama tahtası alırsanız etraftaki diğer eşyaların da zarar görmesinden kurtulabilirsiniz. Ama koltukta kararlıysanız serteks süet kumaş önerilebilir.
Kadife, uzun havlı ve sık dokulu bir kumaştır. Uzun havlı olması, yumuşacık bir dokunuş hissiyatı vermesini sağlar. Kadife, koltuklarda uygulandığında her evin rahatlıkla tercih edebileceği bir kumaş türüdür. Sık dokusu sayesinde kedilerin tırnakları kumaşa kolayca takılmaz ve koltuk yüzeyine zarar vermeleri zorlaşır.
Leke tutmayan, silinebilir koltukların temizliği daha kolaydır. Bulaşık tableti koltuk temizliğinde size kolaylık ve etkili temizlik sağlayacaktır.
30 derecede sıkma yapmadan makine 'de yıkanabilir. Kuru temizleme yapılmaz. Çamaşır suyu ve ağartıcı kullanmayınız. Yıkadıktan sonra sıkmayınız, katlamayınız, düz bir şekilde asınız.
Deri veya benzeri kumaşlardan yapılmış koltuk, sandalye veya ayakkabılarınızı bir bez yardımıyla bebek şampuanı kullanarak temizlerseniz cilalanmış gibi parlarlar.
Tüketiciler, özellikle pamuk ve yün oranı yüksek kumaşları tercih ederlerse mobilyalarının uzun ömürlü olmasını sağlamış olurlar. Saten koltuk kumaşları ise lekeyi hapsettiği ve temizlenirken diğer kumaş türlerine oranla daha çabuk yıpranma gösterdiği için az tercih edilmelidir.
Köşe ve klasik koltuk takımlarında tercih edilen nubuk kumaşlar uzun süreli kullanım sunar. Özellikle çocuklu ve kalabalık aileler için ideal bir seçim olur. Leke ve su tutmayan yapısı ile kolay temizlenir. Mikrofiber bez yardımıyla kısa sürede silinebilen nubuk koltuk takımları hijyenik bir kullanım sunar.
Dansite sadece süngerin kalitesini gösterir. Piyasada kaliteli ve mukavemetli olarak en çok tercih edilen süngerler gri 32 ve 28 dansite süngerlerdir. 35 dansite ve HR gibi daha lüks süngerler de mevcuttur. Fakat sağlam ve kullanışlı bir ürün için 32 dansite yeterli kaliteye sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri