Tayland LTR Vizesi, Tayland'da 10 yıl kalmanızı sağlayan bir programdır. 10 yıllık vize 5 yıllık iki döneme ayrılır. Başvuru sahiplerine, 5 yıl süreyle ülkede kalmaları için ilk izin verilecektir, daha sonra 5 yıl daha uzatılabilir. Toplam kalış süresi 10 yılı geçemez.
Ülkemiz ile Tayland arasındaki mevcut vize rejimi uyarınca, resmi pasaport hamili vatandaşlarımız 90 güne kadar, umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız ise 30 güne kadar Tayland'a turistik seyahatlerinde vizeden muaftır.
Tek girişli vizenin geçerlilik süresi 3 ay kalış süresi ise 60 gündür. Çok girişli vizenin geçerlilik süresi 6 ay kalış süresi her girişte 60 gündür. Başvuru sahibi Tayland vize başvurusunu konsolosluğa şahsen gelerek yapmalıdır.
Tayland oturum izni vizesi ile Tayland'a giriş yapıldıktan sonra 1 yıl süreyle kalma hakkı tanınmaktadır. 90 günün sonunda vize sahibi bulunduğu bölgedeki göçmenlik ofisine giderek rapor vermelidir. Bu işlemi Tayland'da bulunduğu sürece boyunca her 90 günde bir tekrarlanması gerekmektedir.
Tayland'a seyahat edecek T.C. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 gün süreli Tayland Kapı Vizesi ile; T.C. Diplomatik, Hizmet, Hususi Pasaport hamilleri 90 gün süreli Tayland Kapı Vizesi ile ülkede ikame edebilirler.
İlgili 35 soru bulundu
Tayland tek girişli 3 ay süreli vize türünün ülkede kalış süresi 60 gündür. Vize sahibi, sahip olduğu 3 aylık Tayland vizesi ile 60 gün ülkede ikamet edebilir. Son 6 ay içinde çekilmiş, 2 adet vesikalık 4 x 6 cm ölçülerinde pasaport.
Başvuru sahibi çalışma izni başvurusunu şahsen Tayland Büyükelçiliği'ne yapmaları gerekmektedir. Online olarak yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Başvuru sırsında talep edilen belgelerden eğer biri mevcut değilse başvuru sahibi belgenin neden olmadığına istinaden açıklayıcı bir dilekçe yazmalıdır.
Tayland vatandaşlığı alabilmek için Tayland'da 3 yıl yaşanılmış olunması, bir ikamet adresinin bulunması, orta düzeyde Tay dilinin bilinmesi, Taylan'da bir suç kaydının olmaması, pasaport, vize, fotoğraf gerekmektedir. Tayland vatandaşlığı başvurusu onaylandıktan sonra bir bekleme süresi bulunmaktadır.
Tayland pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 65. sıradadır. Tayland pasaportu sahipleri, 78 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 151 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Umuma mahsus pasaport sahipleri 30 gün süreli seyahatlerinde, diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri 90 gün süreli Tayland seyahatlerinde Tayland vizesinden muaftırlar. Ancak Tayland'da kalma süresi 30 günden uzun süreli seyahatlerde Tayland Konsolosluğu'ndan vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir.
Tayland vizeleri 3 aylik olarak verilmez, sadece 1, 2 veya 3 giris hakkina sahip vize verilir. Siz 1 giris hakkina sahip vize almissiniz, bunun 2 ay kalma hakkı var. Ancak bir immigration office'e giderek 1900 baht karsiliginda 1 ay daha uzatabilirsiniz. Yani ücretli uzatma ile beraber toplamda 3 ay kalabilirsiniz.
-Biniş Kartı ve Bagaj Etiketi son noktaya kadar bağlanmalıdır. -En az 10000 USD tutarında Sağlık sigortası veya diğer para birimlerinde eşdeğer olmalı (Tayland Vatandaşları için gerekli değildir) ve COVID-19'u kapsaması gerekmektedir.
Budist takvimi Tayland'da resmî takvim olarak kullanır; bu takvimde, takvimin çığır açan tarihi (Sıfır yılı), Buda'nın parinibbāna'ya ulaştığı yıl kabul edilmektedir. Bu tarih sistemde mevcut yıl, Miladi takvimin 543 yıl öncesinde yer almaktadır. Örneğin 2022 yılı, Tayland'da 2565 olarak belirtilir.
Tayland; konaklama, yeme-içme ve alışveriş imkanları açısından Türkiye'den daha ucuz bir ülke. Tayland'ın para birimi “Baht” ve 1 TL; 8.5 Baht'a denk geliyor. Türk vatandaşları; hava alanından girişlerde 30 günlük ve karadan girişlerde 15 günlük vizesiz gezme imkanına sahip.
En iyi zaman: Kasım'dan Mart'a kadar. Çünkü Muson yağmurları bitmiş oluyor. Havalar ideal derecelerde ve bitki örtüsünün en güzel olduğu zaman. Ama yılbaşı döneminde çok kalabalık ve pahalı oluyor.
Vize Nasıl Alınır? Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz.
Türk pasaportu kaçıncı sırada? 2022 yılında Türk vatandaşları 110 ülkeye vizesiz seyahat yapabiliyorken bu sayı son güncellemeye göre 114'e yükseldi. Türk pasaportu böylece en güçlü pasaportlar sıralamasında 51'inci sırada yer aldı.
Sigorta firması William Russell'ın verilerine göre, Avusturalya en yüksek fiyattan pasaport veren ülke oldu. Avusturalya'da pasaport maliyeti 230 dolar olarak açıklandı. Dünyanın en pahalı pasaportları listesinde 170 dolarla Meksika 2. sırada yer aldı. Avrupa ülkesi İsviçre ise 140 dolarla Meksika'yı takip ediyor.
Yatırımın değeri, 13 Mayıs 2022 tarihinde kabul edilen 5554 Karar sayılı değişiklik ile 13 Haziran 2022 tarihinden itibaren yapılacak başvurular bakımından geçerli olmak üzere 250.000 USD'den 400.000 USD'ye çıkartılmıştır. Yabancı uyruklu gerçek kişilerin en az 400.000 Amerikan Doları değerinde yatırım yapması gerekir.
Tayland Kabinesi, İçişleri Bakanlığı'nın yabancıların konut amaçlı bir rai'ye (1600 metrekare) kadar arazi sahip olabilmesi önerisini onayladı. Hâlihazırda Tayland'da kat mülkiyeti dışındaki tüm arazi ve mülk alımları, yalnızca Tayland vatandaşları ile sınırlandırılmıştır.
Vatandaşlığı kolay alınan ülkeler arasında İspanya, Yunanistan ve Portekiz vardır. Bu seçenekler vatandaşlık alması kolay ülkeler olarak karşımıza çıkar. Ancak en kolay vatandaşlık alınan ülkeler arasından Portekiz açık ara birinci konumdadır.
Tayland çalışma izni için güncel olmayan evraklarla başvuru işlemi gerçekleştirilmez. Türk vatandaşlarının Tayland'da çalışabilmeleri için çalışma izni için başvuru yapmaları gereklidir. Çalışma izni başvuru işlemi Tayland'da çalışılacak firma ile beraber yürütülmelidir.
Türkiye'den Tayland'a gitmenin en pratik yolu uçak seferlerinden yararlanmaktan geçiyor. Birçok havayolu şirketi, gerçekleştirdikleri direkt uçuşlar vasıtasıyla gezginlere 10 saate yakın sürede Tayland'a ulaşım imkânı sunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri