Öncelikle kağıt havlu serilmiş bir tabak üzerine incirler dizilir. Üst üste koymamaya özen göstererek tabağın üzerini kapatın. Bu işlemden 3-4 gün sonra incileri buzdolabına alabilirsiniz. Bu şekilde incirler bir ay kadar bozulmadan buzdolabında durabilir.
Tabağın üzerini kapatın ve incirler ezilmesin diye üst üste koymamaya özen gösterin. 3-4 gün sonra yenmemiş incirleri buzdolabına aktarın. Tepsi veya tabakta üzeri kapalı olarak bırakın. Buzdolabında bir aya kadar dayanabilirler.
Taze incirler çabuk bozulur bu yüzden aldıktan sonra 1-2 gün içinde tüketmek gerekir. İncirleri tüketeceğiniz zaman yıkayıp, yulaf lapanıza ya da yoğurdunuzla karıştırabilir hatta salatanıza da ekleyebilirsiniz. Taze incir, keçi peyniri ve kuruyemiş kombinasyonu da oldukça lezzetli bir kombinasyon olabilir.
İçine baktığınızda minik spermleri andıran incir, aslında içeri doğru açan bir çiçek türü. Diğer meyve ağaçları gibi çiçek açarak büyümezler. Bu nedenle içeride polenleşmeye ihtiyaç duyarlar. Çiçekleri armut şekilli bir kozanın içinde açar ve daha sonra olgunlaşıp yediğimiz meyvelere dönüşür.
O halde öncelikle incirleri yıkayarak işe başlayabilirsiniz. İncirlerin yıkanması, daha uzun ömürlü olmasını ve temiz koşullarda kurumasını sağlar. Yıkanan incirleri bir süzgeçte bekletin ve fazla suyu atmasını sağlayın.
İlgili 30 soru bulundu
Günde kaç tane incir yenmeli? Sağlığa olan faydalarının yanı sıra zengin besin değeri ve şeker içeriği nedeniyle günlük incir tüketiminde ölçülü olunması gerekir. Günlük 2-3 adet kuru veya yaş incir ara öğün tercihi olarak tüketilebilir.
Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları nedeniyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin.
Bu tür meyve ve sebzeler, dalında olgunlaşmaya başlar fakat yenilecek hâle gelmesi dalından koparıldıktan sonra olur. Örnek olarak; Muz, Kivi, Avokado, İncir, Kayısı, Şeftali, Elma, Armut, Erik, Mango, Karpuz, Domates verilebilir.
Ham meyve nasıl olgunlaşır? - YouTube. Olmamış meyve kağıt torba içerisinde saklandığında meyvenin içindeki etilen gazı harekete geçer ve meyve daha hızlı olgunlaşır.
Dişi yaban arısı olgunlaşmamış incirin içine giriyor ve yumurtalarını bırakıyor. Bu arada, doğduğu incir ağacından getirdiği polenler de çiçekleri tozlaştırıp tohumların oluşmasını sağlıyor. Her çiçek tek tohumlu bir meyve üretiyor. Yani bir incir yediğimizde aslında çok sayıda meyve yiyoruz.
Taze incir (yaş incir), çabuk bozulur ve narin bir yapıya sahiptir. İncir ve yaprakları çeşitli besinlerle doludur ve sağlığa faydaları açısından önem taşır.
İncir, dengeli bir şekilde tüketildiğinde kilo vermeye destek olan meyveler arasında yer alır. Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olması ve lif içeriği sayesinde tokluk hissi sağlamasıyla, sağlıklı bir diyetin bir parçası olabilir.
Hava şartları kurtlanmayı tetikler
Ayrıca nem oranlarının yüksek olması oldukça tehlikelidir. Aydın ve İzmir bölgesi nemin düşük olduğu bölgelerdir. Bazı yıllarda nemin mevsim normallerinden fazla olması kuru incir kurtlanma sorunun en büyük tetikleyicisidir.
İncirleri doğrudan güneş ışığı alan bir alanda bekletin. Ara ara incirleri alt üst ederek her yerinin eşit şekilde kurumasını sağlayın. İncirleri gün boyunca güneş altında bıraktıktan sonra akşama doğru içeri alın. Bu işlemi, incirler tamamen kuruyup esnek bir yapıya gelene kadar tekrarlayın.
İlekleme Nedir? İncirde meyvenin tutup gelişebilmesi için ilek meyvelerindeki çiçek tozlarının ilek arıcığı tarafından incire taşınması gerekir. Bunun gerçekleşebilmesi için erkek ağaçlardaki ilek meyvelerinin dişi incir ağaçlarına asılması işlemine ilekleme denir (Şekil 1).
Dalından koparıldığında, pazardan alındığında bekletmekte bir sakınca olmayan (Klimakterik olan) meyveler; muz, kivi, avokado, incir, kayısı, şeftali, elma, armut, erik, mango'dur. Sıraladığım bu meyveler kendi olgunlaşmasını devam ettirebilirler. Durdukça tatlılaşabilirler.
Kuru İncir Nasıl Yumuşatılır? Sertleşmiş durumdaki kuru incirleri yumuşatmak için çeşitli yöntemler bulunur. Kuru incirleri kaynatılmış sıcak su yer alan tencere içinde bir müddet bekletmek iyi bir çözüm yoludur. Az miktarda su konulmuş olan tavaya kuru incirleri yerleştirmek bir diğer yöntemdir.
Meyvelerde hızlı bir olgunlaşma ve hızlı şeker birikimi incire özgü özelliktir. İncirde olgunlaşma öncesi diğer meyvelerde pek görülmeyen çok hızlı bir kuru ağırlık, suda eriyebilir maddeler ve şeker artışı vardır. Hasatla birlikte meyvede bu gelişmeler durur. İncir hasattan sonra olgunlaşmayan meyveler sınıfındadır.
İncirleri her zaman için temiz ve kuru olduğundan emin olduğunuz ağzı tam kapanabilen cam kavanozlarda saklamanız önerilir. Bu sayede kuru incirleriniz uzun süre dayanacaktır. ·Bir diğer saklama yöntemi ise %100 pamuklu kumaştan üretilen mutfak keseleridir. Kuru incirleri bu keselerde de saklayabilirsiniz.
Olgunlaşmamış trabzon hurmasından 3-4 tane alın, bir adet elma veya portakal veya armut veya muz ile birlikte bir poşet ya da kese kâğıdına koyun. Ağzını kapatarak güneş görmeyen bir yerde bekletin. Bir hafta içerisinde, aralıklarla kontrol edin.
Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir.
İncir, yaz meyvesidir. En erkenci çeşitleri Haziran ayında yetişir. Ancak normal dönemi Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
Kuru incir nasıl yıkanır
Anında tüketebilirsiniz. Ancak kuru inciri yıkayıp, üzerindeki su ile kabın içerisine koyarsanız incirde ekşime yaşanır. Hatta bozulma sürecini hızlandırırsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri