T.C. kimlik numarası, gönderici ve alıcının telefon numaraları, çekilecek tutar ve alıcıya banka tarafından gönderilen SMS'te yer alan yer alan 8 haneli referans numarasını girilir. Para çekme işlemi tamamlanır.
Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor. Kart şifresi olarak kimlik çıkartılırken nüfus müdürlüklerinden verilen PIN şifresi giriliyor.
ATM'den nasıl kartsız para çekme işlemi yapabilirim? ATM'de kartsız işlem menüsüne girilir. Sistemde kayıtlı cep telefonu numarası ve TCKN girilir. Ekranda mevcut Bankkart'lar listelenir ve işlem yapılacak kart seçilip, kartın şifresi girildikten sonra müşterinin cep telefonuna SMS ile şifre gönderilir.
Bankalarda Sıklıkla Kullanılan TCKN kelimesinin Açılımı Nedir? Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yani TCKN genelde banka gibi resmi evraklarda yer alır. Bunun nedeni ise banka evraklarının genelde küçük boyutta yapılmasından kaynaklanır. Küçük boyuta çok fazla yazı sığdırabilmek için TCKN gibi kısaltmalar kullanılır.
Online şekilde gerçekleştireceğiniz banka değişikliğini, resmî e-Devlet sayfası üzerinden yapmanız gerekmektedir. Bu işlem için gerekli olan belgeler: T.C. kimlik numaranızın yer aldığı nüfus cüzdanınız.
İlgili 28 soru bulundu
Öncelikle e-Devlet portalına giriş yapılıyor. Arama motoruna "Ne kadar emekli maaşı alırım" yazılıyor. İlk seçenekte çıkan "4A emekli aylık bilgisi hesaplama"ya tıklanıyor. Gelen ekranlarda istenen bilgiler girildikten sonra alınacak tahmini emekli maaşı ve diğer bilgiler görülebiliyor.
Emeklilik tahsis numarasının son hanesi 8 olanlar ayın 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 2 olanlar 25'inde ve nihayet 0 olanlar ise her ayın 26'sında maaş ödemelerini alırlar.
Örneğin kimlik bilgilerinizi ele geçiren bir kişi, sizin adınıza bankalarda ve kimlik onayı gerektiren internet sitelerinde işlemler yapabilir, sizin adınıza telefon hattı veya banka hesabı açabilir, kefil olabilir hatta şirket kurabilir.
T.C. KİMLİK NO İLE PTT PARA SORGULAMA
Bunun için ALO PTT numarası olan 444 1 788 hattını aramanız yeterlidir. Zaten menüden hangi seçeneği seçmeniz gerektiği size telefon ile anons ediliyor. Ayrıca PTT'nin web sitesindeki online işlemler kısmını kullanarak da PTT kart hesap bakiyesi öğrenme işlemi yapabilirsiniz.
Ziraat Bankası arasındaki protokole göre T.C. kimlik numarası ile yapılan tüm ödemeler (geçici iş göremezlik ödemeleri, evlenme yardımları, ilaç, tedavi ve tıbbi malzeme bedelleri ile emekli aylığı iadeleri vb. ödemeler) her ayın 8-14 tarihleri arasında yapılmaktadır.
TC Kimlik İle Bankadan Para Çekme İşlemi Yapılır Mı TC Kimlik ile bankadan para çekilir mi? Siz de ne kadar lazımsa banka görevlisine kimlik ibrazı sonrası makbuza atacağınız imza sonrası elden vezneden . Ancak bankadan TC kimlik numarası ile para çekmeniz mümkün değil.
T.C. kimlik numarası, gönderici ve alıcının telefon numaraları, çekilecek tutar ve alıcıya banka tarafından gönderilen SMS'te yer alan yer alan 8 haneli referans numarasını girilir. Para çekme işlemi tamamlanır.
Para çekmek için yanında cüzdan ya da kart taşımaya ihtiyaç duymazsın. ''İşlemler” menüsünden “Kartsız Para Çek” sekmesine tıklayarak para çekme şifreni oluşturabilirsin. Sonrasında sana en yakın ATM'den 7 tuşuna basarak telefon ekranında oluşturduğun şifreni ATM ekranına girmen gerekiyor.
Alıcı herhangi bir Yapı Kredi ATM'sinin Kartsız İşlemler Menüsü'nden TCKN, göndericinin cep telefonu numarası, alıcının cep telefonu numarası, alıcının cep telefonuna gelen mesajdaki güvenlik kodu ve gönderilen tutarı tuşlayarak parayı kolayca çekebilir.
kimlik numarası ile kredi çekmek mümkün değildir.
E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ana sayfanızda bulunan "Hizmetlerim" sekmesine tıklayın. Ardından, "Para ve Varlıklarım" seçeneğini bulup tıklayın. Bu seçenek, birikmiş paralarınıza erişim sağlayacaktır.
PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleriniz e-Devlet Kapısı'nda. Sosyal yardım ödemeleri, emekli maaşları, kısa çalışma ödeneği, doğum yardımı gibi PTT üzerinden adınıza yapılan kurum ödemelerine ait sorgulamaları artık e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilirsiniz.
Hasta bezi parası sorgulama işlemi e-devlet üzerinden yapılmaktadır. turkiye.gov.tr üzerinden sisteme giriş yapmanız ve 'Şahıs Ödeme Durumları Görüntüleme' bölümünden geçmiş ödemeleri görebilirsiniz. Yukarıda ki butonu kullanarak e-devlet sistemi üzerinden giriş yaparak ödeme bilgilerini görebilirsiniz.
Anlaşmalı Bankalarda bulunan hesaplarınızdan PTT aracılığıyla para çekebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken TCKN/VKN ve Hesap Numarası bilginiz ile size en yakın PTT işyerine müracaat etmek! Aktifbank adına TL, USD ve EURO cinsinden hesabınızdan para çekebilirsiniz.
''Kötü niyetli olan bir kişi, vatandaşlık numarasını öğrendiği kişilerin tüm özel bilgilerine ulaşabilir ve illegal işlerde kullanabilir. Bu bilgilerle kredi kartı sahteciliği de dahil birçok yasa dışı iş yapılabilir.”
T.C ile hiçbir şey yapamazlar.
Çalınan kişisel veriler ve kimlik bilgileriyle adınıza banka hesabı açılabilir, yeni telefon hatları alınabilir, kredi çekilebilir, şirket kurulabilir, interaktif bankacılık işlemleri gerçekleştirilebilir. Bu işlemlerin bazılarını ve daha fazlasını yapabilmek için sadece çalıntı kimlik bilgileri yetmez.
2024 OCAK GÜNCEL EMEKLİ MAAŞI TABLOSU
7 bin 750 TL emekli maaşı alan bir kişi yüzde 49,25 artışla birlikte 11.566 TL alacak. 10 bin TL emekli maaşı alan bir kişi yüzde 49,25 artışla birlikte 14.925 TL TL alacak. 13 bin 500 TL emekli maaşı olan bir kişinin yeni maaşı 20.148 olacak.
Buna göre 2023'ün ikinci yarısında 7 bin 324 lira olan 4a en düşük emekli maaşı Ocak 2024'te 10 bin 444 liraya; 6 bin 558 liran olan 4b maaşı 9 bin 352 liraya; 5 bin 163 lira olan 4b tarım maaşı 7 bin 362 liraya ve 9 bin 497 lira olan en düşük memur emeklisi maaşı 13 bin 542 liraya yükseldi.
Emeklilerin kazançlarına göre hesaplanan net tutarı gösteren kök maaş, emekli maaşının ham hali anlamına geliyor. En düşük emekli maaşı sınırlaması ile sınırın altında kalan maaşlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eklenen zamla alt sınıra yükseltiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri