Diplomatik, hususi ve hizmet pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kalma süresi 90 günü geçmeyecek, umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise kalma süresi 30 günü geçmeyecek şekilde Azerbaycan Cumhuriyetine vizesiz giriş-çıkış yapabilir.
Türkiye'nin yanı sıra 66 ülkenin diplomatik pasaport, hizmet pasaportu ya da hususi pasaport sahibi vatandaşları 30 veya 90 günü aşmamak kaydıyla ülkeye giriş yapabilmektedir.
Azerbaycan'a turistik olarak gidilebileceği gibi orada daha uzun süre kalabilir, Azerbaycan'da oturum izni veya vatandaşlık alabilirsiniz. Ancak her ülkede olduğu gibi burada da belli şartlar vardır. Türk vatandaşları Azerbaycan'a vizesiz girebilmekte ancak vizesiz kalış süresi 90 günü aşmamalıdır.
Sözkonusu Protokol, 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir. Böylelikle, iki ülke vatandaşları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek yapabileceklerdir.
Azerbaycan vatandaşları 30 gün vizesiz olarak Türkiye'de kalabilmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Türkiye ile Azerbaycan vatandaşları, 1 Nisan itibarıyla karşılıklı olarak yeni tip kimlik kartı ile seyahat edebilecek. İki ülke vatandaşları, 1 Nisan 2021'den itibaren karşılıklı ziyaretlerde yeni tip kimlik kartı ile seyahat edebilecek. Vizesiz ikamet süresi 30 günden 90 güne çıkartıldı.
Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir. - Çift pasaportlu yabancıların son 180 gün içerisinde ayrı ayrı pasaportlar ile 90'ar gün kalmaları mümkün olamamaktadır.
Henüz vizesiz ülkeler listesi kadar uzun olmasa da pasaportsuz, sadece kimlikle gidilebilen ülkeler de var. "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Moldova ve Gürcistan" Pegasus ile gidebileceğiniz Türk vatandaşlarından pasaport istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.
Uzun dönem ikamet izni, başvuruya istinaden süresiz olarak düzenlenebilmektedir. İnternet üzerinden alınan ön başvurunun ardından kişiye randevu günü ve saati tanımlanmaktadır. Kişinin randevu saatinde il göç idaresi müdürlüğünde, evrakları ile hazır olarak bulunması gerekmektedir.
Bu nedenle Azerbaycan'a kara yoluyla gelecek vatandaşlarımızın vizelerini Azerbaycan'ın Türkiye'de bulunan dış temsilciliklerinden almaları gerekmektedir. Azerbaycan'dan Türkiye'ye karayolundan yapılacak seyahatler İran veya Gürcistan üzerinden yapılabilmektedir.
1 Nisan 2013 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan sözkonusu mevzuat değişikliği gereğince, vatandaşlarımızın Azerbaycan'da ikamet edecekleri yeri Devlet Migrasiya Hizmetine (DMH) iletmeleri gerekmektedir.
Cumhurbaşkanı Kararıyla, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren asgari ücret 116 AZN'den 130 AZN'ye çıkartılmıştır. A.C. İş Kanununda kıdem tazminatı kavramı bulunmamaktadır.
Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Azerbaycan vatandaşı olursa çifte vatandaşlık alabilir mi? Azerbaycan Cumhuriyeti'nin vatandaşlarına çifte vatandaşlık hakkı tanıması durumunda, Azerbaycan vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kabul etmeleri halinde hem Türk hem de Azerbaycan vatandaşı olabilirler.
Azerbaycan ile Türkiye arasında yapılan Vize Muafiyeti Anlaşması'na göre, umuma mahsus pasaport sahibi olan Türk vatandaşları 30 günü aşmamak şartı ile Azerbaycan'a vizesiz seyahat edebilir.
Azerbaycan vatandaşlığı alabilmek için daimi oturma iznine sahip olma şartı aranıyor. Azerbaycan'da daimi oturma izni 5 yıl süreyle veriliyor ve eğer kişi ikamet etmeyi sürdürmek istiyorsa 5 yıllık sürenin bitiminden 3 ay önce ilgili kurumlara başvuru yapması gerekiyor.
Ülkemizle yakın diplomatik ilişkiler içerisinde bulunan Azerbaycan ekonomik anlamada incelendiğinde, dünya piyasalarında değerli bir paraya sahip olsa dahi parasının alım gücü düşük olduğundan dolayı ucuz bir ülkedir.
Türkiye'de öğrenci oturma izni, 1 yıllık olarak verilir ve bu izin yılda bir kez yenilenebilir. Yani, öğrenciler en fazla 5 yıl boyunca Türkiye'de öğrenci oturma izni alabilmektedir. Çalışma izni ise en fazla 2 yıllık olarak verilir ve her uzatma işlemi sonrasında tekrar başvurmak gereklidir.
İkamet izni Türkiye'de kalmak isteyen yabancılara verilen izin belgesidir. Ülkemizde vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak yabancıların, e-ikamet sistemi üzerinden, şartlarını taşıdığını düşündüğü ikamet izni türüne müracaatta bulunmaları zorunludur.
Sınır kapılarından vizesiz geçmeye çalışmayın çünkü sınır kapılarında vize verilmiyor(sadece Nahçıvana ve oradan Baküye uçakla uçmak isteyenler için Nahçıvan sınır kapılarında verilen vizeler hariç). Azerbaycana gitmek isterseniz kesinlikle arabayla gitmenizi tavsiye etmiyorum.
Düşük yaşam maliyetleri, düşük vergiler, asgari düzenlemeler ve hükümetten mükemmel hizmet için oy vermeyi kolaylaştırıyor. Uygun fiyatlı yaşam tarzlarını benimseyen Azerbaycan, dünyanın ekonomik güç merkezlerinden biri olmayı başardı.
Azerbaycan pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 71. sıradadır. Azerbaycan pasaportu sahipleri, 70 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 159 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Türkiye'de vize ihlali olan yabancılar ikamet izinleri olmasa dahi resmi evlilik yapabilirler, yasal hale gelebilirler,aile ikamet izni ve çalışma izni alabilirler.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri