Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Tebligat muhtarda ne kadar bekler?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Tebligat muhtarda ne kadar bekler?

Eğer evdekiler tebligatı almaz ya da imzadan imtina ederlerse o zaman tebligat memuru tebligatı muhtara bırakır (m.21'e göre tebliğ eder). Ama süre yine değişmez, yine 15 gün sonra başlar. Ama komşular örneğin muhatap pazara ya da işe gitti derlerse o zaman süre o gün başlar. Çünkü muhatap aynı gün geri dönecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Muhtar tebligatı ne kadar süre saklar?

Tebliğ evrakının saklanması ve ihbarnamenin kapıda kalma süresi MADDE 33 – (1) 29 uncu maddenin ikinci fıkrası ve 31 inci madde gereğince kendisine tebliğ evrakı teslim edilen kişiler, tebliğ evrakını üç ay saklamakla yükümlüdürler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Muhtara gelen tebligat alınmazsa ne olur?

Bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılmaması halinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi, bilinen en son adresi olarak kabul edilir ve tebligat buraya yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abmevzuat.com

Ihtarname muhtardan alınmazsa ne olur?

Kişi o adreste oturmasına rağmen ihtarnameyi tebliğ ve teslim almazsa muhtara tebliğ ve teslim edilir ve kişinin kapısına yazı bırakılır, bu kişiye ihtarname tebliğ edilmiş sayılır , bir sorun kalmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

Muhtara bırakılan tebligat tebliğ edilmiş sayılır mı?

Bu konudaki en büyük problem, postacı tarafından muhtara bırakılan tebligat 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre muhtara bırakıldığı tarih itibariyle ilgili kişiye tebliğ edilmiş sayılmakta ve kişinin tebligattan haberim yoktu, sonradan haberim oldu gibi itiraz ve iddiaları dikkate alınmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isvesosyalguvenlik.com

muhtara bırakılan tebligat alınmazsa ne olur?

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Muhtarlığa bırakılan tebligat e devlette görünür mü?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Muhtara teslim edilen tebligat geçerli midir?

Bu tebligatlar geçerlidir. Çünkü 7201 sayılı Tebligat Kanunu 21 inci maddesi uyarınca, haber verme kâğıdının kapıya yapıştırıldığı tarih tebliğ tarihi olarak kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nnchaber.com

Tebligat kapıya yapıştırma kaç gün?

Tebligatı almaya yetkili kişi muhatabın adresten geçici olarak ayrıldığını bildirerek tebligatı almaktan kaçınırsa tebligat yine muhtara yapılır ve buna ilişkin ihtarnameyi içeren kağıt kapıya yapıştırılır. Bu durumda tebligat ihtarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarihten itibaren 15 gün sonra yapılmış sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adahukukburosu.com

Muhtara verilen tebligat süresi ne zaman başlar?

Eğer evdekiler tebligatı almaz ya da imzadan imtina ederlerse o zaman tebligat memuru tebligatı muhtara bırakır (m.21'e göre tebliğ eder). Ama süre yine değişmez, yine 15 gün sonra başlar. Ama komşular örneğin muhatap pazara ya da işe gitti derlerse o zaman süre o gün başlar. Çünkü muhatap aynı gün geri dönecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Evde Yoksa tebligat nereye gider?

Tebligat yapılacak kişi adresinde bulunmaz ise tebliğ o adreste muhatapla aynı konutta oturan kişiye veya muhatabın aynı adreste oturan hizmetçisine de yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ptt.gov.tr

Tebligatı almamak suç mu?

Buna göre bir kişi kendisine ait isim ve adresi ya da başkasına ait ismi adresi yanmış bildirilirse 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Madde 54: Tebliğ evrakının muhatabına verilmemesi ve tebligatı kabulden kaçınma suçları için 1 yıla kadar hapis cezası öngörülmüştür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Adreste bulunmama durumunda tebligat nasıl yapılır?

Tebliğ memuru, muhatabın adreste bulunmaması hâlinde, hangi sebeple adresten geçici olarak ayrıldığını, beyanda bulunanın adı ve soyadı ile sıfatını tebliğ tutanağına yazarak tebliğ tutanağını beyanda bulunana imzalatmak suretiyle tebliğ edilecek evrakı beyanda bulunan kişiye vermelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkerduman.av.tr

Tebligat için adrese gelen memur adreste kimseyi bulamazsa ne yapmalıdır?

Adreste bulunmama halinde tebliğ olunacak şahsa keyfiyetin haber verilmesini en yakın komşulardan birine, varsa yönetici veya kapıcıya da bildirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Muhtarlik ne zaman kapanir?

Muhtarlıklar genel itibariyle Cumartesi ve Pazar yani hafta sonu kapalıdır. Ayrıca diğer kamu kurumları gibi muhtarlıklar da resmi tatil ve bayram günlerinde de hizmet vermemektedir. Muhtarlıklar hafta içi 09:00 - 12:00 / 13:00 - 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Muhtar şikayet edilirse ne olur?

Kaymakamlığa yazılı şikayette bulunmanız hâlinde gerekli işlemler yapılır, lüzum görülürse Muhtar hakkında soruşturma açılıp disiplin cezası verilir ve yapılan işlemler sonucundan tarafınıza yazılı bilgi verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Tebliğ tebellüğ süresi ne kadar?

Madde 31 – (Değişik : 6/6/1985 - 3220/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Tebligat ilk günü sayılır mı?

Süreler gün olarak belirlenmiş ise tebliğ (veya tefhim) edildiği gün hesaba katılmaz. Süreler tebliğ tarihini takip eden günden itibaren işlemeye başlar. Dolayısıyla 5 Ocak'ta tebliğ edilen bir işlem için verilen sürenin ilk günü 6 Ocak'tır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuki-sure.hesaplama.net

Muhtardan tebligat nasıl alınır?

Özet: Tebliğ muhtara yapıldıktan sonra, muhatabın tebligatı muhtardan alabileceğini bildiren; muhtarın adresini içeren ihbarnamenin muhatabın kapısına yapıştırılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gizemuzun.av.tr

Eve gelen tebligat e devlette görünür mü?

Tebligatlar e-Devlet'te Görünür mü? e-Tebligat sisteminden yapılan tebligatlar hem PTT hem de e-Devlet resmi web sitelerinde görüntülenebilir. e-Devlet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı kurumuna ait 'E-Tebligat Görüntüleme' bölümünden gerekli bilgiler girildikten sonra tebligatlar görüntülenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

Tebligat kaç günde teslim edilir?

Dağıtım/teslim işlemleri ve süreler

Hızlı Tebligatın postaya verildiği şehir dağıtım alanı içerisinde 1 gün (24 saatte), il sınırları içinde kabulden itibaren en geç ertesi gün, iller arasında ise kabulden itibaren en geç 2 gün sonra teslimi esastır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bingolbarosu.org.tr

7 günlük tebligat süresi ne zaman başlar?

Süre de 7 gün olarak belirlendiğinden; Tebligat Kanununa göre yapılacak tebligatın yapıldığının ertesi günü hesaplanmaya başlayacaktır. Örneğin; 02.01.2022 tarihinde yapılan tebligatta süre ertesi gün yani 03.01.2022 tarihinde hesaplanmaya başlanır. 7 gün eklenerek sürenin son günü 09.01.2022 tarihi olarak hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Tebligat süresi ne kadar?

Madde 31 – (Değişik : 6/6/1985 - 3220/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Adıma tebligat geldiğini nasıl öğrenebilirim?

PTT üzerinden barkod ile gönderi sorgulayabilmek için: Gönderi Takip Adresine, E-devlet üzerinden barkod ile gönderi sorgulayabilmek için: e-Devlet bağlantısı adresine, e-Devlet Üzerinden e-Tebligat sorgulama : e-Devlet e-tebligat görüntüleme adresine girerek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

Gelen tebligatı Imzalamamak ne olur?

7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun[1] 24. Maddesinin birinci fıkrasında, Kendi sine tebliğ yapılacak kişinin imza edecek kadar yazı bilmemesi veya imza edemeyecek durumda bulunması halinde, komşularından bir kişi huzurun da sol elinin başparmağı bastırılmak suretiyle tebliğ yapılacağı hüküm altına alınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Tebligat yapılamazsa ne olur?

Evinize tebligat gelmediyse mahkeme, duruşma yine de olur. Ancak burda farklı durumlara göre değerlendirme yapmalıyız. Eğer siz bir davanız olduğundan eminseniz ve evinize tebligat gelmedi ise tebligat başka bir adrese gitmiş olabilir. Ya da tebligat mahalle muhtarınıza yapılmış olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: salihbirol.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT