Tek ders sınavı ücretsizdir.
Tek ders sınavları için Mütevelli Heyeti tarafından belirlenecek ücret ödenir.
Sorusu pek çok kişinin zihninin kurcalamaktadır. Bu sınava girebilmek için öğrencinin mezuniyetine tek bir dersin kalmış olması gerekmektedir. Öğrencinin ortalaması 2'nin üzerinde olmasına rağmen mezun olması için tek dersi geçmesi gerekiyorsa bu sınavdan başarılı olup mezun olma şansı elde edebilir.
Tek ders sınavından başarı şartını sağlayamadığım durumlarda bir sonraki dönemlerde tek ders sınavına başvurabilmem için dönem başında ders kaydı yaptırmam zorunlu mudur? Hayır, Tek ders sınavına başvurabilmeniz için o derse kayıt yaptırmış olmanız gerekmez. Tek ders başvuru dilekçesi için tıklayınız.
TEK DERS SINAVININ DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR? Tek ders sınavı, diğer sınavlardan bağımsız bir sınavdır. Tek ders sınavından alınan puan, dersin ham başarı puanının (Geçme Notu) tamamı olarak kabul edilir. Tek ders sınavında başarılı olmak için en az CC notu (50 puan) alınması gerekir.
İlgili 44 soru bulundu
Öğrencinin girmiş olduğu tek ders sınavında başarılı olması durumunda kalan f notlu dersi geçerek mezun olabilmesi mümkün olmaktadır. Eğer öğrenci bütün derslerini geçtiği hale ortalaması 2. 00 ise bir dersten ya da birkaç dersten tek ders sınavına girme gerekliliği söz konusu söz konusu olabilmektedir.
Tek Ders sınavı öğrenim hayatı boyunca 240 AKTS ders almış olan fakat sadece bir dersten başarısız olan öğrencinin güz dönemi sonunda, bahar dönemi sonunda ve açılırsa yaz okulu sonunda girebileceği sınavdır.
2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi tek ders sınavları 19 Temmuz 2023 tarihinde yapılacaktır. Tek ders sınavına katılacak olan öğrencilerin akademik durumu “Ön lisans ve Lisans, Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nin” 33. Maddesine göre değerlendirilecektir.
Tek ders sınavına girebilmek için ilgili dersin yarıyıl sonu / bütünleme sınavına girme şartını yerine getirmiş olmak gerekmektedir.
Tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken 2.00 genel ağırlıklı not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
Yayınlanan kılavuza göre her bir sınav için sınav ücreti 115 lira olarak belirlendi. Özel Yetenek Sınavıyla yerleştirmede kullanmak isteyen adaylar için 2022-YKS başvuru ücreti 30 lira olacak. TYT, AYT ve YDT'nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 345 Lira yatıracaklar.
2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır. Bu sınavda başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu derse, devam eden dersin ilk açıldığı dönemde, tekrar kayıt olarak dersi alır. 3) Tek ders sınavının mazeret hakkı yoktur.
Dolayısıyla öğrenciler girecekleri tek ders sınavına iyi bir şekilde hazırlandığı takdirde başarı yakalayabilirler. TEK DERS SINAVI NEDİR? Üniversitede not ortalaması 2.00 ve üzerinde olmasına rağmen sadece bir derste başarısız olan öğrenciler tek ders sınavına girerek mezun olma sansına sahiptirler.
Tek ders sınavından alınan not, dersin son alındığı döneme yansımayacağı gibi geçmiş dönemin dönem ortalamasını da arttırması söz konusu değildir.
Tek ders sınavı boş kağıt verilerek geçilecek bir sınav değildir ve diğer sınavlardan farkı yoktur. Ama ortada hak yeme mevzusu var ise yorum yapamayacağım. Hoca bırakmaz, öğrenci kalır. Hoca bırakmaz, öğrenci kalır.
Sistem üzerinden çevrim içi başvuru yapamayan öğrenciler aşağıdaki başvuru formu ile ilgili akademik birime başvurabilecektir. AÇIKLAMA: Tek ders sınavları yüz yüze yapılacaktır.
Bahar Yarıyılı Tek Ders Sınavının güncel tarihi 12 Temmuz 2023 Çarşamba günü Uzaktan Eğitim Sistemi (UES) üzerinden on-line olarak yapılacaktır. 1.) Başvurulacak derse daha önce kayıt yaptırılmış ve “derse devam şartı” yerine getirilmiş olmalıdır.
AÖF'te tek ders, telafi veya bütünleme sınavı bulunmamaktadır. Bunun yerine öğrenciler yaz okullarını katılır. 2022-2023 eğitim öğretim yılında yaz okulu sınavları 19 Ağustos'ta yapılacak. Kayıt işlemleri ise 3-4 Temmuz'da gerçekleştirilecek.
TEK DERS SINAV BAŞVURU VE SONUÇLARI !!!
Başvuru tarihleri final sınavları sonrası başlayarak, tek ders sınav tarihinden 2 gün önce sona ermektedir. Tek ders başvuru sonuçlarınızı https://ogr.sakarya.edu.tr/tr/TekDers adresinden öğrenebilirsiniz.
Öğrenci mezun olabilmek için, devam koşulunu yerine getirmiş olduğu tek dersten başarısız olan öğrencilere, dilekçe ile başvurmaları halinde bir defaya mahsus olmak üzere tek ders sınavı hakkı verilir. Dilekçe ile müracaat edip sınava girmeyen öğrenci Tek Ders Sınav hakkını kullanmış sayılır.
Ortak derslerde Çan Eğrisi geçerli değildir. Ara Sınav notunun %40'ı ve Final (girilmişse Bütünleme) Sınavının %60'ı alınarak belirlenir. Dersin ortalaması en az 50 olmalıdır.
Bu kapsamda açık liselere, sadece istisnai durumda olan öğrenciler kayıt olabilecek. Ayrıca liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine yönelik uygulamaya son verildi. Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.
Not 2: Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden gönderilen dilekçeler kabul edilmeyecektir. Not 3: Stajını yapmayan öğrenciler de Tek Ders Sınavına başvuru yapabileceklerdir.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri