2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır.
Mezuniyetleri için tüm derslerden (staj hariç) devam şartını yerine getirerek FF veya GR notu aldığı tek dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
Üniversitede not ortalaması 2.00 ve üzerinde olmasına rağmen sadece bir derste başarısız olan öğrenciler tek ders sınavına girerek mezun olma sansına sahiptirler.
Üç ders sınavını öğrenci bir kez kullanabilir.
Bu sınavlarda başarısız oldukları ve/veya şartlı başardıkları ders sayısını teke indiren öğrenciler üç ders sınavını takip eden tek ders sınavına girebilirler.
İlgili 40 soru bulundu
AÇIKLAMA: Tek ders sınavları yüz yüze yapılacaktır.
Her yarıyıl başında en çok iki dersi kalan öğrenci yarıyıl başında Katkı Payı/Öğrenim Ücretini ödeyerek ders kaydı yapmak sureti ile dönem sonunda bölüm başkanlığına başvurarak tek/çift sınavına girebilir.
Aslında bu durum üniversite sisteminin öğrencilerin mezuniyetine destek verdiğini göstermektedir. Çünkü tek ders sınavları sayesinde notunu yükseltme ve dersten geçme şansı verilmektedir.
Diplomalar, tek ders sınavı günlerini müteakip, en geç 1 ay içerisinde hazırlanır. Diplomalar bizzat yada noter tasdikli vekaletname verilmiş diğer şahıslar tarafından alınabilir.
Tek ders sınavına girecek öğrencilerin, ilgili dersin devam koşulunu yerine getirmiş olması gerekir. Tek ders sınavının yapılacağı dönemde öğrenci öğrenim ücretini yatırmış ise tek ders sınavına kayıt yaptırabilir. İlgili dönemde öğrenim ücretini yatırmamış ise öğrenim ücretini yatırarak tek ders sınavına girebilir.
Üç ders sınavı Açık öğretim Fakültesinin lisans ya da ön lisans programlarında okuyan, mezun olmaları için en fazla 3 dersten başarılı olması gereken kişiler için açılan bir sınavdır.
Tek ders sınavının başarı değerlendirilmesinde yarıyıl içi çalışmaları dikkate alınmaz. (5) Tek ders sınavından başarılı olunması için, en az CC notu alınması gerekir. (6) Tek ders sınavı başarı notu, başarı durum belgesinde bağımsız olarak gösterilir ve genel not ortalamasının hesaplanmasında dikkate alınır.
a) Öğrencinin bir dersten başarılı olması için ders başarı puan ortalamasının en az 60 olması gerekir ve genel sınavlardan ve bütünleme sınavlarından da en az 55 puan alması gerekir. Sınıf geçme tek ders sınavında ara sınav puanlarına bakılmaksızın geçme puanı en az 60'tır.
edit Mezuniyete üç ders sınavı eğitim-öğretim yılı sonunda, akademik takvimde belirtilen tarihte yılda bir defa yapılır.
Tek ders sınavından alınan puan, dersin ham başarı puanının (Geçme Notu) tamamı olarak kabul edilir. Tek ders sınavında başarılı olmak için en az CC notu (50 puan) alınması gerekir.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
1) Tek ders sınavları güz ve bahar yarıyıllarında final sınavlarından sonra (2015-2016 akademik yılında bütünleme sınavlarından sonra) bir eğitim-öğretim yılı içinde iki defa açılır. 2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır.
İlgili yönetmelik gereği, ikinci nüsha diploma bir defaya mahsus verilir. İkinci nüshanın kaybedilmesi durumunda üçüncüsü hazırlanmaz. İkinci nüsha diploma üzerinde İKİNCİ NÜSHA ibaresi yer alır. İkinci nüsha diploma aslına uygun olarak hazırlanır.
MADDE 25 – (1) Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programı bitirebilmesi ve diploma alabilmesi için genel not ortalamasının en az 2.00 olması yanında eğitim planındaki tüm derslerden en az DD veya YT notu alması, lisansta 240, önlisansta 120 AKTS'yi tamamlaması ve zorunlu stajları başarması gereklidir.
Eğer bir öğrencinin genel ortalaması 2. 00 notunun altında ise bu durumda kesinlikle bu 2.00 durumu düzelinceye kadar tek ders sınavına girmesi gerekmektedir.
Cevap: Tüm derslerden BAŞARILI olmuş ancak MEZUNİYET için GANO su 2.00 olmayan öğrenciler için GANO'yu yükseltmek amacıyla yapılan bir sınavdır.
1 Fakülteye 2013 güz dönemi öncesi giren öğrenciler tek ders sınavı hakkından sınırsız sayıda yararlanırlar. 2 Finalden geçer not alan veya hiç girmeyen öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı da yoktur.
Mezuniyet koşullarını bir dersten FF veya FD kaldı notu almış oldukları için yerine getiremeyen öğrencilere, bir kereye mahsus olmak üzere bu dersleri tekrarlamadan ek sınava girme hakkı verilir.
b) Lisans programından mezun olabilmesi için alması gereken tüm derslerine kayıtlanarak, bu derslerin tamamından başarılı notlar aldığı halde genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler, bu dersler arasından belirleyeceği en fazla iki dersin tek-çift sınavlarına katılabilirler.
Hayır, öğrencinin tek ders sınavına girebilmesi için stajlarını bitirmiş olması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri