Kişinin Tek Tip Schengen Vizesi aldıktan sonra seyahat edebileceği ülkeler şunlardır: AVUSTURYA, BELÇİKA, ÇEK CUMHURİYETİ, HIRVATİSTAN, DANİMARKA, ESTONYA, FİNLANDİYA, FRANSA, ALMANYA, YUNANİSTAN, MACARİSTAN, İZLANDA, İTALYA, LETONYA, LİTVANYA, LÜKSEMBURG, MALTA, HOLLANDA, NORVEÇ, POLONYA, PORTEKİZ, SLOVAKYA, SLOVENYA, ...
Tek tip Schengen vizesi ile giriş yapılabilecek ülkeler; Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Çek Cumhuriyet, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsviçre, İsveç, İspanya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya olarak sıralanabilir.
Schengen vize rejimi yönetmeliği gereği, vizenin alındığı ülkeye ilk giriş yapma mecburiyeti bulunmaktadır. Örneğin, İtalya için alınan vize ile önce Almanya'ya gitmek mümkün olmamaktadır. Ancak bir kere İtalya'ya gidildi ise İtalya'yı takip eden seyahatlerde diğer Schengen ülkelerine seyahat etmek mümkündür.
Yani aynı dönem içinde iki geçerli vizeniz bulunmuyor olsa da iki vizeniz bulunabiliyor. Örneğin sizin İtalya'dan 6 aylık bir Schengen vizeniz var ve geçerlilik süresi 1 ay daha var. Fakat sizin İtalya Schengen vizenizin bitimi sonrası Fransa'ya seyahat etmeniz gerekiyor.
'Tek girişli' vize, Schengen bölgesine bir kez girmenizi sağlar. Daha sonra 90 üzerinden en fazla 180 gün boyunca Schengen bölgesinde bulunabilirsiniz. Bu 90 gün boyunca hepsine gidebilirsiniz. 26 Schengen ülkesi seyahat et ve orada kal.
İlgili 20 soru bulundu
Schengen vizesi tek girişli veya çok girişli olarak verilebilmektedir. Buradaki en önemli ayrım;tek girişli Schengen vizesi alan kişi bir Shengen bölgesine sadece belirli bir süre içinde girebilir. Eğer birden fazla ülkeyi ziyaret edecekseniz başvurmanız gereken vize türü çok girişli Schengen vizesidir.
Çift girişli vize: Schengen Bölgesine yapılacak seyahatlerde sahibine çift girişli vize sahibine çift giriş hakkı verir. Çoklu giriş vizesi: Çok girişli vize ise, sahibine 90/180 kuralını ihlal etmediği sürece Schengen Bölgesine istediği kadar girip çıkmasına izin verir.
Çok girişli Schengen vizesi, vizenin geçerlilik süre aralığı boyunca kişiye birden fazla Schengen bölgesi girişi hakkı tanır. Çok girişli vizede “Number of Entries” (Girişlerin Sayısı) başlığının altındaki “02”rakamı veya “mult” ibaresi Schengen vizesinin çift girişli veya çok girişli olduğunu göstermektedir.
Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır.
Çift girişli Schengen vizesi almak için; detaylı seyahat planı, kalınacak gün sayısı, giriş ve çıkış yapılacak ülke bilgileri ve diğer başvuru belgeleri hazırlanarak, ilgili ülke konsolosluğundan veya aracı kurumdan randevu alınıp vize başvuru sürecinin başlatılması gerekmektedir.
Yunanistan'a seyahat edecek (diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamilleri hariç) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vize rejimine göre vizeye tabidirler. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunanistan vize rejimi, Yunanistan'dan transit geçecek vatandaşlarımıza da vize zorunluluğu getirmektedir.
Bundan dolayı sizin yapacağınız seyahat ilk olarak Yunanistan olacağından sonraki seyahat rotanız Fransa olabilir. Yunanistan vizesi ile Avrupa ya gitmek kısmında Schengen bölgesi olan Avrupa ülkelerine giriş yapabilme hakkınız vardır .
VİZE DURUMU
- Schengen bölgesi üyesi veya Schengen müktesebatını uygulayan ülkeler için alınmış geçerli uzun süreli iki veya çok girişli ikamet amaçlı Schengen vizesi bulunan vatandaşlarımız, Bulgaristan'dan 5 (beş) gün içinde sorunsuz olarak transit geçiş yapabilirler.
Ancak alınan vize çok girişli ve uzun süre yeterli ise alınan Fransa vizesi ile Almanya'ya seyahat etmek mümkün olabilir. Almanya da Fransa gibi Schengen ülkesidir ve alınan vize ile ilk seyahat başvuru yapılan Fransa'ya yapıldıktan sonra Almanya'ya giriş çıkış yapmak da mümkündür.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Aynı şekilde, Schengen vizesi hamili bulunan veya Schengen bölgesine dahil ülkelerde oturma izni sahibi olan vatandaşlarımız da vize almadan İsviçre'ye seyahat edebilmektedir.
Hollanda Schengen vizesi ile Avusturya, İspanya, Fransa, Almanya, Belçika'nın dahil olduğu 26 Schengen ülkesine seyahat edebilirsiniz.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
"Ulusal Vize (D Tipi)", Almanya'da uzun süreli kalışlar için verilen bir vizedir. Almanya'da üç aydan fazla kalmanıza ve - vize türüne bağlı olarak – burada çalışmanıza, üniversiteye gitmenize veya mesleki eğitim almanıza olanak tanır.
1) Schengen vizesi Schengen bölgesine erişim sağlar ve Schengen bölgesi içindeki tüm ülkeler için geçerli olabilir. Buna karşılık, ulusal vize yalnızca bir ülkeye erişim sağlar. 2) Schengen vizesinin geçerliliği 90 güne kadarken ulusal vize çok daha uzun bir süre geçerli olabilir.
Schengen bölgesi, katılımcı ülkeler arasındaki iç sınır kontrollerinin kaldırıldığı, yani yolcuların pasaport kontrolü olmadan bölge içinde seyahat edebileceği anlamına gelen, AB'nin ayrı bir parçasıdır.
Vizenin Tek Girişli Olduğu Nasıl Anlaşılır? Başvuru yapan kişiye verilen vizenin tek girişli olduğu, üzerinde yer alan Giriş Sayısı başlığı ile belirtilmektedir ve bu başlığın yanında 01 ibaresi bulunan hallerde vizenin tek girişli olduğu anlaşılmaktadır.
Bir sponsor göstererek Schengen vize başvurusu yapacak olan kişilerin, vize için gerekli belgeler ile birlikte sponsora ait son altı ayı gösteren ve seyahat edilecek her bir gün için en az ortalama 50-60 euro bulunan bir banka hesap dökümü beyan etmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri