Schengen vizesi tek girişli veya çok girişli olarak verilebilmektedir. Buradaki en önemli ayrım;tek girişli Schengen vizesi alan kişi bir Shengen bölgesine sadece belirli bir süre içinde girebilir. Eğer birden fazla ülkeyi ziyaret edecekseniz başvurmanız gereken vize türü çok girişli Schengen vizesidir.
Çift giriş vizesinin tek farkı, Schengen ülkesine 90 güne kadar iki kez giriş yapılabilmesidir. İkinci kez ülkeden çıkış yaptığında vizenin geçerliliği sona erer. Çoklu Giriş Vizesi: Çok girişli Schengen vizesi, 6 ay boyunca maksimum 90 güne kadar Schengen ülkelerine istediğin kadar girip çıkma olanağı tanır.
Tek giriş vizesi, sahibine, bir Schengen ülkesine (Schengen Bölgesi) belirli bir süreyle sadece bir kez girme izni verir. Girdiğiniz Schengen Bölgesinden ayrıldıktan sonra Schengen Bölgesinde konaklamak için izin verilen süre henüz sona ermemiş olsa bile vizenin geçerliliği sona erer.
Vizenin giriş sayısı, vize sahibinin vize geçerlilik süresi içinde ülkeye giriş yapabileceği sayıdır. Ülkeye giriş sayısı tümüyle kullanıldığında vize geçersiz olur. Ülkeye giriş sayısı tükenmese de giriş geçerlilik süresinin dolması durumunda vize yine geçerliliğini kaybeder.
Vizenin Tek Girişli Olduğu Nasıl Anlaşılır? Başvuru yapan kişiye verilen vizenin tek girişli olduğu, üzerinde yer alan Giriş Sayısı başlığı ile belirtilmektedir ve bu başlığın yanında 01 ibaresi bulunan hallerde vizenin tek girişli olduğu anlaşılmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
Çift Giriş – Pasaportunuza basılan vizenin üzerinde yazan geçerlilik süresi boyunca Schengen Bölgesi'ne 2 kez girebilirsiniz. Çoklu Giriş – Pasaportunuza basılan vizenin üzerinde yazan geçerlilik süresi boyunca Schengen Bölgesi'ne sınırsız giriş çıkış yapabilirsiniz.
Hangi ülkeye vize alındıysa ilk olarak o ülkeye giriş yapılması önemlidir. Ancak Yunanistan Schengen vizesi alındıktan ve Yunanistan'a giriş yapıldıktan sonra diğer ülkelere de vizenin günü ve girişi uygun ise seyahat edilebilir.
Schengen vize rejimi yönetmeliği gereği, vizenin alındığı ülkeye ilk giriş yapma mecburiyeti bulunmaktadır. Örneğin, İtalya için alınan vize ile önce Almanya'ya gitmek mümkün olmamaktadır. Ancak bir kere İtalya'ya gidildi ise İtalya'yı takip eden seyahatlerde diğer Schengen ülkelerine seyahat etmek mümkündür.
Çok Girişli, Multiple Vize Nedir? Çok girişli, multiple vize: üst bölümde de belirttiğimiz üzere bir ülkeye veya bir bölgeye vize geçerlilik süresi boyunca sınırsız giriş-çıkış yapma hakkı veren vizeye verilen isimdir.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
- Her türlü vize başvurularında, dış temsilciliklerimizce en fazla 90 gün ikametli vize verilmekte olup, 90 günden fazla ülkemizde kalmak isteyen yabancıların İl Göç İdaresi Müdürlüklerine “Kısa Süreli İkamet” başvurusunda bulunarak ikametlerini uzatabilmeleri mümkündür.
Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır.
Bir sponsor göstererek Schengen vize başvurusu yapacak olan kişilerin, vize için gerekli belgeler ile birlikte sponsora ait son altı ayı gösteren ve seyahat edilecek her bir gün için en az ortalama 50-60 euro bulunan bir banka hesap dökümü beyan etmesi gerekmektedir.
2023 yılında 5 yıllık Schengen vize ücreti , 1 yıllık Schengen vize ücretinde olduğu üzere 80 € + ilgili vize başvuru merkezinin servis ücretidir. Yine diğer Schengen vize masrafları 5 yıllık Schengen vize başvurusunda da geçerlidir.
Tek Girişli Yunanistan vizesi:Yunanistan'ı ziyaret etmek isteyen kişilere, Yunanistan'a sadece 1 sefer giriş ve 1 sefer çıkış hakkı sağlayan vize türüdür.
Yani aynı dönem içinde iki geçerli vizeniz bulunmuyor olsa da iki vizeniz bulunabiliyor. Örneğin sizin İtalya'dan 6 aylık bir Schengen vizeniz var ve geçerlilik süresi 1 ay daha var. Fakat sizin İtalya Schengen vizenizin bitimi sonrası Fransa'ya seyahat etmeniz gerekiyor.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Çift girişli Schengen vizesi almak için; detaylı seyahat planı, kalınacak gün sayısı, giriş ve çıkış yapılacak ülke bilgileri ve diğer başvuru belgeleri hazırlanarak, ilgili ülke konsolosluğundan veya aracı kurumdan randevu alınıp vize başvuru sürecinin başlatılması gerekmektedir.
Uzun süreli, 90 günü aşan ikamet süreli (uzun süreli) Ulusal Vize olmak üzere iki çeşit olmaktadır. Tek girişli ve çok girişli (multiple entry).
B-2 Vizesi: Turistik Vize ve Eğlence Vizesi
B-2 vizesi almak isteyen kişilerin kendi ülkelerinde iyi bir konumda olmaları ve ABD'ye gezi veya vize kapsamındaki diğer faaliyetlerle ilgili gelebilmek için yeterli miktarda maddi varlığa sahip olduğunu kanıtlamaları gerekmektedir.
Vize konusunda rahatlık sağlayan Akdeniz ülkelerden biri. Belgelerinizi tamamladığınız takdirde büyük terler dökmeniz gerekmeyecek. Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Yunanistan'a olan seyahatinizin süresine ve amacına bağlı olarak, kısa süreli bir "Schengen vizesi" veya 90 günden daha uzun süre olan kalışlar için uzun süreli bir "ulusal vize" başvurusunda bulunabilirsiniz.
Yunanistan'dan alacağınız vize türü, seyahatinizin süresine ve amacına bağlı olarak değişmektedir. Kısa süreli kalışlarınız için Schengen vizesi, 90 günden daha uzun sürecek kalışlarınız için ulusal vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Yunanistan'da 90 günden fazla kalacaksanız ulusal vizeye başvurmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri