Kademeli bir pompa, sıvıyı birden fazla aşamada basınçlandırır. Birden fazla kademe kullandığı için çok kademeli santrifüj pompa olarak bilinir. Her kademede kılavuz kanatlar, bir difüzör ve çark bulunur. Bu bileşenler ayrıca pompa gövdesi içinde de yer alır.
Kademeli Santrifüj Pompalar, normal santrifüj pompalara göre basınç olarak yüksek su pompası olmakla beraber Özellikle evsel hidrofor sistemleri sanayi tesisleri pompası olarak kullanıma uygun su pompasıdır. Kademeli pompalar gibi birden fazla çark ve kademeye sahiptir.
Tek kademeli santrifüj pompa, sıvı ve sıvı veya askıya alınmış parçacıklar ile gaz veya sıvı karışımıdır. Bıçak milinin kökünün girişine girer ve santrifüj kuvveti elde etmek için dönen bıçağa dayanır. Daha sonra yüksek basınç üretir ve basınç tahliye çıkışından dışarı akar.
Çift Kademeli Santrifüj Pompalar, normal santrifüj pompalara göre basınç olarak yüksek su pompası olmakla beraber Özellikle evsel hidrofor sistemleri pompası ve sanayi tesisleri pompası olarak kullanıma uygun su pompasıdır. Bu tip pompalarda 2 adet çark ve 1 adet difüzör vardır.
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Kademeli bir pompa, suyun basıncını arttırmak için piston yerine bir çark kullanır. Her aşama için çark tipleri farklı veya aynı olabilir. Kademeli bir pompa, ayrıca çekme çubuğuna sahip bir pompa türüdür. Bunlarda, pompanın çıkışındaki su basıncı, giriş suyu basıncından çok yüksektir.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
100 metre derinliğe kadar koyulabilir ve su çekme işlemleri gerçekleştirebilir. 2 hp dalgıç pompaların kaç amper harcadığı konusunda da bireyler detaylı bazı araştırmalar yapıyor. 2 hp olan dalgıç pompalar yaklaşık olarak 10 ile 12 metre seviyelerinde bir amper harcaması yapabiliyor.
Pompa tipinin seçiminde bilinmesi gereken çalışma şartlarının değişkenleri başlıca şunlardır: Debi (Q) ve çalışma noktasında istenilen basma yüksekliği (H) değerleridir. Pompanın büyüklüğü ve devri, pompa seçim eğrilerinden belirlenir.
Üç temel pompa türü vardır: pozitif deplasmanlı, santrifüj ve eksenel akış pompalar.
Aynı basma yüksekliği ve aynı devir sayısına sahip iki pompadan özgül hızı yüksek olanın debisi daha büyüktür. Genel kural olarak pompanın özgül hızı ve debisi arttıkça verimi artar.
Seçilecek hidroforun pompası,Q = 27 m3/h Hm = 60 mSS değerlerini sağlamalıdır. Hidroforla birlikte kullanılacak denge tankı minimum 500 litre ve ön gaz basıncı 5,5 bar olmalıdır.
Güneş enerjisiyle çalışan, sınırsız enerjili pompa sistemi.
Tek kademeli santrifüj pompa akan bir gövde ve sıvı, ya da askıda parçacıklar ve gaz veya sıvı karışımıdır. Bıçak şaftının kökündeki giriş girer ve santrifüj kuvveti bıçağın döndürülmesi ile elde edilir ve daha sonra yüksek basınç oluşturulur. Basınç kabartma çıkışından orta taşınır ve kurulur.
Alüminyum gövdeli tandem dişli pompalar, 2 tane pompanın birleşmesinden oluşmaktadır. Bu ürünler, genellikte çift pompa beslemesi ihtiyaç duyulan sistemlerde kullanılmaktadır. Yağ bölmeler arasında geçiş sağlamaktadır, farklı yağ kullanımı için uygun değildir.
H=h+TDP+ PA formülü ile bulunur. h-basılacak sıvının serbest sıvı yüzeyi ile basıldığı yer arasındaki statik yükseklik farkıdır. TDP-tüm basınç kayıplarının toplamıdır.
Dişli pompa; Testlerde kullanılan ve üzerinde çalışma yapılan pompa 12cc düz dişli hidrolik pompadır (Şekil 2).Dişli pompanın çalışma devri 700-3000 rpm, çalışma basıncı 0-210 bar arasında çalışmaktadır.
Pompanın mil gücü P ≤ 15kW olduğundan nominal gücü bulmak için 1,1 katsayısı ile çarpılır. Pnominal= 4,32kW x 1,1= 4,75 kW'dır. Seçilecek motor 5,5kW'lık bir motordur. Pompanın mil gücü P ≤ 15kW olduğundan nominal gücü bulmak için 1,1 katsayısı ile çarpılır.
Örnek olarak; 2950 d/dk hız ile çalışan bir motorun devri %20 azaltıldığında, yani yaklaşık 2360 d/dk ile çalıştırıldığında, motor frekansı 40 Hz olacak ve motorun çektiği enerjiden %49 tasarruf sağlanacaktır. Motor hızındaki düşüş, motor ömrünü ciddi miktarda arttıracaktır.
7,5 hp dalgıç pompalar, 110 metreden daha az derinlikte olan kuyulardan su çıkartma sürecinde etkili olmaktadır. Saatte ortalama 14 ton su çekebilen bu pompaların bu istatistiği, derinliğe göre de değişebilmektedir.
Monofaze modeller 0.37 kW (0.5 HP)'den başlar 2,2 kW (3 HP)'ye kadar devam eder, trifaze modeller ise 0.37 kW (HP)'den başlar 7.5 kW (10 HP)'ye kadardır.
Cacheng 12 Volt Dc Drenaj Dalgıç Pompa Sintine Pompası
Temiz su aktarımına ihtiyaç duyulan her alanda kullanılabilir bir üründür. Maksimum 10 metre yüksekliğe kadar su basabilir.
93 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
- 25 Hp Dalgıç pompa ile uyumlu çalışır. - 200 Metre derinliğe kadar su çeker. - Maximum panel ve sürücü inverter verimliliği ile çalışır. - Yer Altı suyunu tam tanzik ile çıkarır. - 25 yıl elektrik üretme garantilidir. - Bakım, Yenileme ve değiştirme maliyeti yoktur.
İmpo - 6'' Dalgıç Motoru - 20 HP (15 KW) - Yıldız Üçgen.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri