Tekirdağ; verimli toprakları ile bölge sanayisine sağladığı hammadde katkısı, sahip olduğu 4 adet OSB ve ASB' si, ulaşım ve kaliteli işgücü imkânları, hızla gelişen sınaî yatırımlarıyla bütün sektörlerde ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.
Bölge, Tekirdağ'a 44, Çorlu'ya 6, Türkgücü köyüne ise 1 kiloketre mesafede bulunuyor. Çorlu 1 OSB, 4 Temmuz 2012'de kurulmuştu. Islah OSB'ler diğer bölgelerinden farklı bir prosedür ile kurulmuş organize sanayi bölgeleri olarak tanımlanıyor.
Bugün itibariyle Bakanlığımızca sicil verilerek tüzel kişilik kazanan OSB sayısı 353'e ulaşmıştır. Bu OSB'lerden 266 adedi faaliyette olup, 87 adedinde ise proje, kamulaştırma ve inşaat işlemleri devam etmektedir.
Bölge dahilinde toplam 354 sanayi parseli bulunmakta olup, bu parseller üzerinde 328 sanayi kuruluşu üretim, inşaat ve proje aşamasındadır. Bu tesislerden 44'ü yabancı yatırımcılara aittir. Çeşitli ölçeklerdeki bu firmalarımızda yaklaşık 80.000 kişi istihdam edilmektedir.
Tekirdağ sahip olduğu 88 Yabancı Sermayeli sanayi kuruluşu ile 81 İl Arasında 5. Sırada Yer Almaktadır. Sahip olduğu stratejik konumu ve uluslararası bağlantılı kara, hava, deniz ve demiryolu gibi tüm lojistik etkenlere sahip olması yabancı sermayenin ilimizi tercih etmesindeki en önemli faktörlerdendir.
İlgili 28 soru bulundu
Bitkisel üretimin en önde geleni buğdaydır. Bu ürünü sırasıyla ayçiçeği, kanola, arpa, silajlık mısır takip etmektedir. Hayvancılıkta büyükbaş, küçükbaş hayvanların yanı sıra tavukçuluk ve arıcılık ta yapılmaktadır. Ayçiçeği balı ve balmumu üretilmektedir.
Ülkeye düzensiz dağılan sanayinin %60'ı Marmara Bölgesi'nde bulunur. Gebze Türkiye'nin en büyük sanayisini bünyesinde bulundurur. Marmara'da İstanbul dışında İzmit, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ'da sanayi gelişmiştir. Ege Bölgesi, sanayinin geliştiği ikinci bölgedir.
İstanbul'daki OSB'lerde 34 bin 926 firma faaliyet gösteriyor ve 388 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Alan olarak Türkiye'nin en büyük OSB'si unvanını ise 4 bin 325 hektar ile Gaziantep OSB elinde bulunduruyor.
43 milyon 250 bin m2 alanıyla Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi olan Gaziantep OSB 5 bölgeden oluşmaktadır.
Hangi ilde kaç adet #organize #sanayi #bölgesi var? Türkiye: 257 adet 1-Bursa: 15 OSB 2-Kocaeli: 13 OSB 3-Tekirdağ: 13 OSB 4-İzmir: 12 OSB 5-Ankara: 10 OSB 6-İstanbul: 8 OSB 7-Konya: 8 OSB Diğer iller:drdatastats.com/illere-gore-tu…
Organize Sanayi Bölgelerinde, toplam 1384 firma bulunmakta olup , bu firmalarda yaklaşık 130.000 kişi istihdam edilmektedir.
İstanbul ilinde toplam 8 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır. Aşağıdaki tabloda Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Sanayi sitesi uygulamalarına; çarpık sanayinin önlenmesi ve sanayi yapılaşmalarının disipline edilmesi amacıyla, planlı kalkınma dönemi olan 1960'lı yıllarda başlanmıştır.
Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi, 52 fabrikadan oluşuyor. Bölge, Tekirdağ'a 44, Çorlu'ya 6, Türkgücü köyüne ise 1 kilometre mesafede bulunuyor.
İlde 3 adet OSB, 9 adet KSS bulunmaktadır. Sanayi alanlarının toplam büyüklüğü 1067 hektardır. İlimizde kurulu bulunan 3 adet OSB'den sadece Edirne OSB'nin alt yapısı tamamlanmış durumda ve burada da doluluk oranı %100'e ulaşmıştır.
190.7 HEKTAR ALAN. Resmi Gazete'nin 8 Aralık tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, Kapaklı ve Çerkezköy Sınırlarında bulunan alan Çerkezköy Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Karar göre, iki ilçenin sınırları arasında yer alan yüzölçümü 190.7 hektar alan olan yeni sanayi merkezi olacak.
İSO'nun 2020 yılında yaptığı araştırmaya göre, "Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu" sıralamasında 146. sırada yer alan Karsan'da bugün 1074 kişi çalışıyor. Karsan'ın Yüzde 63.46'sı Kıraça Holding A.Ş., yüzde 36.54 oranında hissesi ise BİST'de işlem görmektedir.
Yaklaşık 700 hektarlık bir alan üzerinde 38 sanayi kooperatifi ve 30 bin iş yerinden oluşan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, üretim kapasitesi ve iş yeri sayısıyla Türkiye'nin en büyük sanayi merkezi konumunda.
Ülkemizde yaygın olarak faaliyet gösteren ağır sanayi de bu sanayi çeşitleri arasında değerlendirilen ve ekonomiye büyük katkı sağlayan bir alandır.
12.800 olan fabrika sayısı ise 74.200 oldu. 5 bin yeni fabrika da yolda. Türkiye'nin üretim hamlesi son 20 yılda ciddi bir ivme kazandı.
Beyçelik Gestamp, Ekonomist Dergisi'nin ciro baz alarak gerçekleştirdiği "Ekonomist 500 Büyük Anadolu Şirketi" araştırmasında 40. sırada yer aldı. Ekonomist Dergisinin her yıl düzenlediği Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi sıralaması açıklandı.
Tekirdağ, üzüm bağları ve lezzetli şarapları ile ünlü olduğu kadar, Türkiye'de rakı üretiminin de önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Bölgede rakının tarihi 19.yüzyılın sonlarında başlamıştır.
Tekirdağ, Türkiye'nin Tekirdağ ilinin merkezi olan şehirdir. 2012 yılında nüfusu 750.000'i geçen 14 adet il TBMM'de kabul edilen kanun ile büyükşehir statüsü kazandığı için Türkiye'nin 30 büyükşehrinden biridir.
Tekirdağ yıllarca, karpuzu ile tanınmış ve meşhur olmuştur. İnce kabuğu ve az çekirdeği ile merkeze bağlı 'Barbaros' ve 'Kumbağ' karpuzu çok meşhur iken, hiprit tohumunun çıkması ile bu karpuz çeşidi yok olmaya yüz tutmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri