Öncelikle aşağıdaki adımları deneyin Bluetooth aksesuarınızı kapatın ve tekrar açın. Bluetooth aksesuarınızın açık ve tamamen şarj edilmiş veya güç kaynağına bağlı olduğundan emin olun. Aksesuarınız pille çalışıyorsa pilin değiştirilmesinin gerekip gerekmediğini kontrol edin.
Bluetooth kulaklık algılanamıyorsa ne yapabilirim ? Bluetooth göstergesi açık olup olmadığını telefonunuzu kontrol edin (Genellikle, bluetooth simgesi cihazınızın sağ köşesinde bulunur). Açık değilse, Ayarlar altından Bluetooth'u açın. Bağlanmak için Bluetooth kulaklığın açık olduğundan emin olun.
Bluetooth Kulaklıklarda Ses Gelmeme Sorunu Neden Olur? Sorunun nedeni olabilecek en güçlü olasılık kulaklıkların bağlantı esnasında yeterli bağlantı aralığında olmasıdır. Bir diğer sebep ise kulaklığın anlık yazılımsal problemleri olabilir. Kulaklıklardaki arızadan dolayı doğan bir problem olabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Bluetooth'u kapatın, birkaç saniye bekleyin, ardından yeniden açın. Bluetooth aygıtını kaldırıp yeniden ekleyin: Başlangıç simgesini, sonra da Ayarlar > Cihazlar > Bluetooth ve diğer cihazlar simgesini seçin. Bluetooth'ta, bağlanmakta sorun yaşadığınız cihazı ve ardından Cihazı kaldır > Evet'i seçin.
Bluetooth Kulaklığımızın ismini bulup bilgi düğmesine basıyoruz. "Cihazı Unut" seçeneğine basıyoruz. Ardından kulaklıklarımıza 10-15 saniye boyunca basılı tutarak led ışıkların yanıp sönmesini ve durmasını bekliyoruz. Kulaklıklarımız sıfırlanmış durumda.
Görev çubuğundaki Ses simgesine sağ tıklayın ve Ses ayarlarını aç öğesini seçin. Gelişmiş ses seçeneklerine ilerleyin. Gelişmiş ses seçeneklerini seçin ve uygulamalar için seçenekleri ayarlayın. Windows 11: Ses simgesine sağ tıklayın ve Ses düzeyi karıştırıcısını aç veya Ses ayarları öğesini seçin.
Home menüsünden, [Bluetooth]'u seçin. [Eklenmiş Cihazları Yönet] öğesini seçin. Seçenekler menüsünü görüntüleyin ve [Cihazı Sil] öğesini, ardından silmek istediğiniz cihazı ve [Evet] öğesini seçin.
Hectopat. Kırmızı ışık sürekli yanınca şarj oluyor demek yanıp sönüyorsa şarj olmuyor ve şarjı bitmek üzere demek.
Cihazın bluetooth ayarlarında, "kullanılabilir cihazlar” kısmında kulaklığınızın ismini seçerek eşleştirmeyi yapın. Eşleştirmenin ardından kulaklıklar çalışır hale gelecektir. Kulaklık, bir cihaza bağlıyken, başka bir cihazla eşleşemez.
Bluetooth kulaklıkların şarj olduğunu anlamanız için kulaklık yuvasının üzerinde ikaz lambaları bulunur. Her modelde bu özellik olmayabilir. Kulaklığın şarj olup olmadığını bu ikaz lambalarından anlayabilirsiniz. Kulaklık şarj olduktan sonra bu ikaz lambaları sönecektir.
Günümüzde kulaklık, telefonların vazgeçilmezi haline geldi. Kulaklığı telefona taktığınız zaman telefonun bildirim çubuğunda bir kulaklık sembolü yer alır. Bu da kulaklığın aktifliğini koruduğunu gösteriyor.
Görev çubuğundaki Ses simgesini sağ tıklayın. Kayıt cihazları seçeneğini seçin. Ses menüsünde Kayıt Cihazlarını seçiniz. Kulaklığa sağ tıklayarak varsayılan olarak ayarlayınız.
Eğer kulaklığınızı satacak ya da bir başka insana verecekseniz de resetleme işlemini yapmak isteyebilirsiniz. Bazı durumlarda ise gelen güncellemeler sonrasında da AirPods'larınızı resetlemeniz gerekebilir. Resetleme sonrasında da cihazınızı fabrika ayarlarına yani ilk aldığınız hale döndürürsünüz.
Bluetooth kulaklık algılanamıyorsa ne yapabilirim ? Bluetooth göstergesi açık olup olmadığını telefonunuzu kontrol edin (Genellikle, bluetooth simgesi cihazınızın sağ köşesinde bulunur). Açık değilse, Ayarlar altından Bluetooth'u açın. Bağlanmak için Bluetooth kulaklığın açık olduğundan emin olun.
Kulaklığı temizlemek için, özellikle içerisinde ki pisliklerin yumuşaması ve kulak pamuğu ile daha kolay alınabilmesi için düşük alkollü kolonya tercih edebilirsiniz. Kulak pamuğuna alınan az seviyede kolonyayı kulaklığın iç kısmına akıtarak birkaç dakika bekleyip silebilirsiniz.
Bluetooth cihazları arasındaki kayıt işlemine “eşleştirme” adı verilir. Cihazlar eşlendikten sonra, Walkman'inizi Bluetooth cihazına, sonraki seferden itibaren basit bir işlemle bağlayabilirsiniz.
Bluetooth teknolojisinde aynı frekans bandı içinde yer alan cihazların birbiriyle karışmasını engellenmesi amacıyla frekans zıplama adı verilen bir teknoloji kullanılır. Bu sayede mevcut frekans bandı 79 ayrı kanala bölünerek saniyede 1600 defa random yani rastgele olacak şekilde kendi arasında değişir.
1. Yöntem: Cihazınızda Ayarlar > Hakkında bölümüne gidin ve cihazın adını (cihaz Bluetooth adı), MAC adresini, modelini, sürüm numarasını ve SN (seri numarası) bilgisini görüntülemek için yukarı ve aşağı kaydırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri