30 gün içerisinde borcunuzu ödeyerek kapanan hattınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu süreden sonra da faturanızı 3 ay boyunca ödemezseniz borcunuz için yasal takip başlatılır.
Kısıtlama : 3- Kısıtlama öncesinde kısa mesaj ile yapılan bildirime rağmen, fatura borcu ödenmezse, kısa mesajda belirtilen kısıtlama tarihinde borçlu hattın kullanımları kısıtlanır. Borçlu hat, faturanın son ödeme tarihini geçtikten sonraki ilk fatura kesim tarihi öncesinde, kısıtlanmaktadır.
İİK m.340'taki düzenlemeye göre; “111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir.
1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ve mail ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonrave kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde aboneliğin kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
Son ödeme tarihi geçmiş faturalara aylık %2,5 gecikme faizi uygulanmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
Bu bildirim aynı zamanda tüketicinin kayıtlı cep telefonu ve e-posta adresine yapılır. 5 iş günü sonunda ödeme yapılmaması halinde tüketicinin elektriği kesilir.
GECİKME FAİZİ: 10.01.2020 itibarıyla fatura bedelinin son ödeme tarihine kadar ödenmemesi halinde gecikme faizi son ödeme tarihinden itibaren aylık %1,6 oranında uygulanacaktır.
Kişi herhangi bir kuruma ya da bir bankaya borçlu olarak kalmışsa ve bu borcunu ödememişse evine ya da maaşına haciz gelir. Belirli bir süre içerisinde borç ödenmediği takdirde ilk olarak maaşa haciz işlemi uygulanır. Ardından kişinin ikametgâh evine haciz işlemi başlatılır.
Taahhüdü ihlal cezası 2024: icra müdürünün önünde, hüküm ve sonuçları borçluya anlatılacak şekilde her alacak kalemi ve ödeme gününün detaylı bir şekilde açıklandığı bir ödeme taahhüdünün borçlu tarafından ödenmediği takdirde 3 aya kadar tazyik hapsine hükmedildiği borç yüzünden hapis cezası durumudur.
Yasal takip başlatılan Turkcell faturalarınızın faizini %100'e kadar siliyoruz. İcra takibi açılmış müşterilerimiz için;Mts ve/veya İcra Dairesi'nde açılmış dosyalarınıza ait bakiye faizinin tamamını siliyoruz.
Kamu borçları vadesinde ödenmedikleri zaman vadenin olduğu yılı takip eden yılın başından itibaren 5 yıl içinde de ödenmezse bu borç zamanaşımına uğrar ve ortadan kalkar.
Söz konusu hattınızı adınıza yeniden tahsis ettirip kullanabilmeniz için, hattın kapatılmasını takip eden 24 ay içerisinde bir TT Mobil İletişim Merkezine (AİM) giderek yeni bir abonelik sözleşmesi imzalamanız ve abonelik ile ilgili belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir.
Faturanızın son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemesi durumunda internet hizmetinizin erişimi kullanıma kısıtlanabilir ya da durdurulabilir. Kısıtlama/durdurma işleminden önce aboneye bilgilendirme yapılmaktadır. Erişimin kullanıma kısıtlanması halinde mevcut tarifeniz üzerinden faturalandırma devam eder.
Faturalı hatlarda borçtan dolayı kapanması halinde fatura tekrar ödendiği zaman hizmet almaya devam edebilirsiniz. Hattın kapanması durumunda belli bir kapanma ücreti hesaba yansıtılmaktadır. Kısıtlanmış ya da tamamen kapatılan hatlarda hizmetlerin tamamen durdurulması durumunda kapanma ücreti tekrar alınmamaktadır.
Eğer faturalı hattım kapandı nasıl açtırabilirim diye düşünüyorsanız, öncelikle ödemediğiniz faturayı ödemeniz gerektiğini söyleyelim. Borcunuzu ödemeniz halinde operatörünüz tarafından en kısa sürede hattınız yeniden kullanıma açılacaktır. Ancak her operatörün kendine göre hat açma kapama ücreti de bulunmaktadır.
BK'nun 125.maddesi gereğince de, dava 10 yıllık zamanaşımına tabidir. Taraflar arasında akdedilen GSM abonelik sözleşmesinin 7-5 maddesinde "Bu sözleşmeden kaynaklanan dava ve takipler için zamanaşımı süresi, dava konusu problemin oluşumundan itibaren 1 yıldır" hususu düzenlenmiştir.
9 Kasım 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7420 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Geçici 2. Maddesi kapsamında 2.000 Türk Lirasının altındaki icra takip dosyalarının kapatılması imkanı getirilmiştir.
Herkes borçlarından dolayı şahsi olarak sorumludur. Kendi borçlarınız için anne veya babanızın mallarına haciz gelemez.
Mal varlığı olmayan bir kişiye de haciz gelebilir. Ancak, mal varlığı olmayan kişinin haciz işlemi tabi olacak bir varlığı olmadığı için gelirlerine yönelik haciz uygulanır. Ev, araba ya da arsa gibi hiçbir mal varlığı olmayan borçlunun haciz kararı ile aylık maaşına haciz işlemi uygulanabilir.
Ağaoğlu, 3 bin 480 liranın altındaki borçlarla ilgili icraya verilmesi durumunda tüketicilerin itiraz hakkının bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Birçok tüketici, çok yüksek meblağlarda olmayan elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, uydu tv gibi borçları yüzünden icralık olabiliyor.
Hizmet açma ve gecikme bedeli nedir? Vodafone Ev İnterneti faturalarınızı son ödeme tarihinden sonra ödemeniz durumunda, gecikmeli ödenen her gün için ödeme sonrası çıkacak ilk faturanıza gecikme bedeli yansıyacaktır.
İcra Borcu Ödenmezse Ne Olur? Borç kanunda gösterilen süreler içinde ödenmez veyahut itiraz edilmezse icra işlemi kesinleşir. Kesinleşme sonrası borçlunun mallarına haciz konulabilecektir.
ilgili icra müdürlüğünün kendi İBAN numaralı hesabına yapabilirsiniz; ilgili icra müdürlüğüne giderek ödeme yapabilirsiniz; https://vatandas.uyap.gov.tr/main/vatandas/giris.jsp internet sitesi üzerinden “VATANDAŞ UYAP PORTAL” üzerinden ödeme yapabilirsiniz; PTT Şubelerinden ödeme yapabilirsiniz.
Kurumsal Türk Telekom (sabit) ve TTNET için son ödeme tarihi geçmiş müşterilerimiz için uygulanan aylık %3,5 (günlük 0,117) gecikme faiz oranı aylık %4,5 (günlük 0,15) olarak revize edilecektir.
Ödenmemiş faturadan dolayı erişimi kullanıma kısıtlanan/durdurulan hizmetler için “Hizmetin Açma/Kapama” ücreti işlem başına vergiler dahil 141,17 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri