Telefonunuz aşırı ısındığını algıladığında bazı işlevleri sınırlamaya başlayabilir. Telefonunuz: Yavaşlayabilir. Daha yavaş şarj olabilir.
Uzun süreli ısınma, cihazın iç bileşenlerine zarar verebilir ve performans düşüklüğüne neden olabilir. Bu da kullanıcının telefonu daha fazla kullanmasına ve maruz kalınan ısınma miktarının artmasına yol açabilir. Ayrıca, batarya ısınması telefonun şarj süresini etkileyerek pil ömrünü kısaltabilir.
Bataryanın aşırı ısınması, hızlı deşarj olmasına ve daha sık şarj edilmesine neden olabilir. Bu da bataryanın ömrünün kısalmasına yol açarak, daha sık batarya değişimi ihtiyacını beraberinde getirebilir.
Telefonunuz aşırı ısınmış olabilir: Ortam sıcaklığı çok yüksekse ya da yoğun güç kullanan uygulamalar (Kamera veya oyun uygulamaları gibi) kullanıyorsanız yüksek sıcaklık koruma mekanizması tetiklenecek ve telefonunuzun kapanmasına veya yeniden başlatılmasına sebep olacaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Telefon ısınma sorunu telefonunuzun özellikle arka bölgesinin ısınmasıyla kendisini gösterir. Bu ısınma tam olarak batarya kısmında değil bataryaya yakın olan bölgelerde gerçekleşir. Telefonun kulağa denk gelen ahize kısmında gerçekleşen ısınma, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.
Bataryanın ısınması ise birçok nedene bağlı olabilir. Çok uzun süre şarj durumunda veya çok sıcak bir yerde muhafaza etme gibi detaylar bataryanın şişmesine neden olabilir. Öncelikle şişen bir bataryaya kesinlikle temas etmemek gerekiyor.
Lityum-iyon pillerin kendiliğinden deşarj oranı düşük olduğundan, dört yıllık pillerden iyi olması mümkündür. Bununla birlikte, özellikle tam şarjlı halde depolanırlarsa zamanla bozulmaya başlarlar, bu nedenle muhtemelen bir miktar kapasite kaybı olacaktır.
Telefon aramaları sırasında üretilen ısı, sinyal gücü ile ilgilidir: Bir arama sırasında telefonunuzun RF bileşeni, ekranı, hoparlörü ve alıcısı aynı anda çalışır. Bu nedenle telefonunuzun arama sırasında, diğer görevleri yerine getirirken oluşan ısıdan daha fazla ısı üretmesi normaldir.
Telefonunuz özellikle hızlı şarjı veya süper hızlı şarjı destekliyorsa telefonunuzun şarj sırasında ısınması normaldir. Hızlı şarjlarda normal şarja göre akım ve gerilim daha yüksektir. Telefonunuzu kablosuz şarj ediyorsanız kablosuz veri iletimi sırasında oluşan enerji kaybı nedeniyle telefonunuz ısı üretebilir.
Sıvılar pillerin bünyesindeki koruma devresini bozar ve şarj işleminin anormal düzeydeki akım ve gerilim seviyelerinde gerçekleşmesine yol açar. Sonuçta pillerde aşırı ısınma, patlama veya yanma ortaya çıkabilir.
Özellikle yüksek performans verebilen akıllı telefonlarda bu ısınma çok daha ciddi olabiliyor. Bu aşamada cihazın ürettiği yüksek performans akıllı yazılımlar ile kullanıcıya iletildiği için çalışma esnasında yüksek ısı ortaya çıkabiliyor. Isınan cihazın normal şartlarda herhangi bir zararı yoktur.
Çözüm: Büyük oyunların yüksek güç tüketimi ve ısı üretimi nedeniyle, cep telefonunun sıcaklığı da artacaktır, bu da normal bir olgudur. Xiaomi cep telefonlarının tümü yüksek standartlı ısı dağılımı tasarımı kullanır.
Hemen paniğe kapılmayın, telefonların ısınması son derece normaldir. Ancak telefon aşırı ısınıyor ve kapanıyorsa ya da bu konuda uyarı vermeye başladıysa önemli bir sorun haline gelmiş demektir. Tabii hemen patlama falan olmaz ama her aşırı ısınma, telefonun ömrünü ve kullanım kalitesini azaltır.
Şişmiş bir pil güvenlik sorunu teşkil etmez.
Bataryası şişmiş telefonu kullanmaya devam etmek cihazın performansını düşürür ve aynı zamanda patlama riski oluşturur. Akıllı telefonlarda batarya şişmesi problemini çözmek için vakit kaybetmeden uzman ve tecrübeli bir teknik servise başvurunuz.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Genel olarak, tipik bir akıllı telefon bataryası için optimal çalışma sıcaklığı 20 ila 30 derece Celsius arasında bulunur. Bu aralık, cihazın tüm fonksiyonlarını verimli bir şekilde yerine getirmesine olanak tanır.
Yüksek parlaklık seviyeleri ve sürekli olarak ekranı kullanmak, telefonunuzun ısınmasına neden olabilir. Özellikle dışarıda güneş altında telefonunuzu kullanıyorsanız, ekran parlaklığını azaltmak ve arka plan uygulamalarını kapatmak ısınma sorununu hafifletebilir.
1- Bir kap alın ve kabın içini yeteri kadar pirinç ile doldurun. 2- Pirinç ile dolu kabın içine telefonunuzu yerleştirin. 3- Pirinçlerin tamamen telefonunuzdaki suları çektiğinden emin olana kadar telefonunuzu bu kabın içerisinde muhafaza edin. Bu işlem de yaklaşık 1 veya 1 buçuk gün sürebilir.
Telefon ve tablet gibi cihazlar çalıştığında ortama ısı yayarlar ama telefon ve tabletlerde kullanılan kılıf dediğimiz koruyucular ısıyı tutan özelliklere sahiptir. Bu nedenle telefon ısısını yayamaz ve dolayısıyla aşırı ısınmaya neden olabilir.
Çünkü ısınma durumu pek çok zaman batarya ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bataryadan dolayı oluşan ısınma, telefonun arka kısmında ortaya çıkar. Bataryanın arızalı olması, genellikle telefon için büyük bir soruna işaret etmez. Eğer kolayca çıkarılabiliyorsa bataryayı kontrol etmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri