Bu sorun çoğunlukla Android telefon SD kartlarında, kamera SD kartlarında vb. oluşur. Genellikle virüs bulaşması, RAW dosya sistemleri, uygunsuz çıkarmalar, mantıksal hasarlar ve benzer sebeplerle oluşur.
İlgili 37 soru bulundu
SD kartınız veya USB'niz hasar gördüğünde veya bozulduğunda, verileriniz genellikle erişilemez olur. Bilgisayarınızda açmayı denerseniz, dosya veya dizin bozuk olduğu ve okunamadığı için Windows kartın erişilemez olduğunu hatırlatır.
Yöntem 1: Dosya Gezgini'nde Gizli Öğeleri Kontrol Edin
Adım 2: Dosya Gezgini'ni açın ve Klasör Seçenekleri'ne ve ardından Görünüm sekmesine gidin. 'Gizli öğeler' seçeneğini bulun. Adım 3: Açılır menüden Gizli Öğeler'i seçin. Böylece gizli verilerinizi bir SD kartta görebilirsiniz.
Uzun süre yani yıllarca bilgi depolamak için hafıza kartları önerilmez. Genel olarak kaliteli bir hafız kartının garantili kullanım ömrü 2 yıldır. Bu süre, garanti kapsamı dışında ideal bir kullanım için 5 yıldır.
SD kartının hasar görmesi veya bozulmasının belli başlı nedenleri vardır: SD kartın gördüğü fiziksel hasar. Dosya aktarım sırasında SD kartı cihazdan çıkartma. Aynı SD kartını birden fazla cihazda kullanma.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın. Ekranın sağ üst köşesindeki profil fotoğrafınıza dokunun. Fotoğraf ayarları > SD kartı erişimi > Başlangıç üzerine dokunun. SD kartı içeriğinin görüntülendiğini gördüğünüzde, " SD kartı adı " erişimine izin ver üzerine dokunun ve ardından İzin ver'e dokunun.
Dijital fotoğraf makineniz veya Android telefonunuzdaki SD kart bozulabilir ve içindeki fotoğraflarınız kullanılamayabilir. Aslında, SD kartınızı fiziksel olarak zarar görmediği sürece, güvenilir veri kurtarma programı - EaseUS Data Recovery Wizard ile bozuk SD kartınızdan fotoğrafları kurtarma şansınız hala var.
Windows'da SD Kart Kontrolü
Komut çalıştırma ekranında, hangi disk biriminde sorun var ise ilgili disk için “ chkdsk ” komutu girilir. Bu komut, ilgili sürücünün kontrol edilmesi anlamına gelir.
Belirtiler arasında sıklıkla görülen durum kartı açmaya çalıştığınızda ekranda çıkan SD karta erişilemediğini anlatan yazının olmasıdır. Bu yazıyı gördüğünüzde kartınızdaki verilerin bozuk ve okunamayacak durumda olduğunu anlamalısınız.
Android telefonlarda kullandığımız SD kartlar bilgisayarlarımızda kullandığımız harddisk veya flash bellekler gibi değiller. Kolayca cihazlar arasında aktarma işlemi yapamazsınız. Bu yüzden yeni bir telefona geçmek veri kaybına veya sıfırdan bir düzen kurmanıza sebep olabilir.
Telefon ve tabletlerde kullanıma uygun olan 32 gb hafıza kartı, full HD görüntü ve videolarınızı saklamanız için ideal bir modeldir.
Standart bir kart girişine sahip olan android telefonlar için microSD kart seçiminde; kartın takılacağı cihazın güncel olması, ne kadarlık bir hafızayı desteklediğinin bilinmesi ve hangi standarda uygun olduğu gibi önemli konular göz önünde bulundurulmalı.
Bellek kartının cihazınıza takılı olduğundan emin olun. Ana ekranınızdan, Uygulama ekranı simgesine dokunun. Ayarlar > Uygulamalar öğelerine dokunun. SD kartta sekmesine dokunun.
Adım 1: Telefonunuzun Ayarlar bölümüne gidin ve Cihaz Bakımı/Cihaz Bakımı'nı seçin." Adım 2: Devam etmek için Stoklama > İlerlendi'yi seçin. Adım 3: "Taşınabilir" depolama menüsü altında SD Kartı seçin. Adım 4:"Biçimlendir" düğmesine basın, beraberindeki mesajı okuyun ve "SD Kartı Biçimlendir"i seçin.
Windows Gezgini'ni açmak için Windows + E tuşlarına basın ve sol panelden "Bu PC" yi seçin. SD karta sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin. "Araçlar" sekmesine geçin ve "Kontrol Et" seçeneğini seçin. Hata bulunursa SD kartı taramaya ve onarmaya başlamak için "Sürücüyü tara" seçeneğini tıklayın.
Her ne kadar iPhone'larda microSD kart yuvası yer almasa da Android telefonlarda hafıza kartları sayesinde kapasiteyi artırmak mümkün. Böylece dahili depolama alanına ek bir çözüm üretilebiliyor. MicroSD hafıza kartı, kapasiteyi artırmanın en hızlı ve kolay yollarından biri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri