Akıllı telefon güncelleme, cihazınızın işletim sistemi ve uygulamalarının yeni sürümlerini yükleyerek yenilenmiş akıllı telefon deneyimi sunan bir süreçtir. Bu güncellemeler, batarya ömrünü uzatır. Ayrıca yazılım hatalarını düzelterek ve daha fazla özellik ekleyerek kullanıcı deneyimini iyileştirir.
Telefon ve bilgisayar kullanırken sık sık güncelleme bildirimleriyle karşılaşırız. Cihazlarınızın bir problemi olmadığından güncelleme bildirimlerini göz ardı ediyor olabilirsiniz. Cihazlarınızda daha sonra herhangi bir problemle karşılaşmamak için yazılım güncellemeleri oldukça önemlidir.
İlgili 27 soru bulundu
Bu tabii demek değil ki tüm Android 10 ve daha eski işletim sistemleri direkt güvenlik açığıdır. Fakat güncellenmemiş bir işletim sistemi, güvenlik zaaflarına açıktır. Ayrıca bir açık bulunduğunda, geliştirilen kötü niyetli yazılımları durduracak bir güncelleme de yayınlanmayacak.
Endeksleme (arşivleme) ve uygulama güncellemeleri süresince telefonun yavaşlaması normaldir.
Harici bellek (SD) kartında depolanan fotoğraf, video, müzik dosyası ve belgeler, yazılım onarım işleminden etkilenmez ve silinmez.
Cihazınızı Google Store'dan aldıysanız güncellemeler genellikle cihazınıza 2 hafta içinde ulaşır. Cihazınızı başka bir yerden aldıysanız güncellemelerin cihazınıza ulaşması daha uzun sürebilir. Pixel telefonlar, Herkese Açık Android Güvenlik Bültenlerimizde açıklanan güvenlik sorunlarına ilişkin güncellemeleri alır.
Bir yazılım güncelleme işlemi sırasında tüm uygulamalar ve veriler korunur. Telefonunuzu güncellerken herhangi bir veri veya dosya kaybetmezsiniz yine de telefonunuzu güncellemeden önce verilerinizi yedeklemenizi öneririz.
Bir güncelleme bir akıllı cihaz için gerçekten de gerekli bir şey değildir. Firmalar, rekabet içerisinde oldukları için sürekli inovasyon ile cihazlarını hep güncel tutmak isterler. Bu, hem cihazların yeni kalması için hem de kullanıcıyı kaybetmemek için gerekli olan bir işlemdir.
Bu güncellemeler genellikle bilgisayarların, mobil cihazların ve uygulamaların sorunsuz çalışmasını sağlamak için gereklidir ve ilgili uygulama yazılımında ortaya çıkan güvenlik açıklarının kapatılması için uygulanır. Aynı zamanda cihaz/uygulamalarınıza yeni özellikler ekleyebilir ve eski özellikleri kaldırabilir.
Güncelleme, bir şeyin eski olmaması, güncel olması anlamına gelmektedir. Yani günümüze uyarlanması, geliştirilmesi ya da yeniliklerin yüklenmesi şeklinde de açıklanabilir. Güncelleme, teknolojik cihazlar ve işletim sistemleri için daha sık kullanılır. Ayrıca güncel olmak farklı alanlarda da kullanılan bir tabirdir.
Cihaz güncellemeleri genellikle performans iyileştirmeleri, hata düzeltmeleri ve güvenlik önlemlerini içerir. Bu güncellemeler, cihazınızın işlevselliğini ve kullanım ömrünü uzatır. Ancak bu süreçte, cihazınızın indirdiği yüklü veri paketleri, anlık olarak internet bağlantınızın hızına etki edebilir.
Xiaomi, bu konuda aktif bir marka olsa da devamlı olarak eleştiri alıyor. Çünkü firma, satışa sunduğu akıllı cihazlara sadece iki sene yazılım desteği sunuyor.
Aynı zamanda Samsung, 2021 senesinde orta sınıf telefonları için tam 4 sene Android güncelleme sözü vermişti. Böylece kullanıcılar 4 sene boyunca cihazlarını en yeni Android özellikleriyle beraber kullanıma devam edebilecekti. Bununla beraber Google'ın tam olarak 7 sene Android güncellemesi yaptığını not düşelim.
OTA'dan güncellerseniz sıfrlanmaz, fakat ROM flash yöntemiyle güncellerseniz sıfırlanır, OTA'dan kastım telefonu doğrudan güncelleme uygulamasından güncellemek.
Telefonunuzun sistem güncelleme işlemi, özellikle de güncelleme paketinin boyutu büyük olduğunda verileri okumak ve yazmak için büyük miktarda CPU kaynağı kullanır. Bu, güç tüketimini artırır ve telefonunuz ısınabilir.
Telefonunuz güvenilmez hale gelebilir: Telefonunuzun güvenliğini her zaman etkilemese de kodlama hataları da uygulamaların çökmesine veya başka sorunlara yol açabilen faktörler arasında yer alıyor. Android tabanlı telefonunuz herhangi bir şekilde tuhaf davranıyorsa, sebebi güncelleme almamış olması olabilir.
Android telefonların zaman içinde yavaşlamasının birkaç nedeni vardır: Depolama alanınız bitiyor olabilir. Android sürümünüz güncel olmayabilir. Çok fazla uygulama yüklemiş olabilirsiniz ve bunlar arka planda çalışarak kaynakları tüketmeye başlamış olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri