Ellerinizi su ve sabunla en az 20 saniye yıkadıktan sonra telefonunuzu tekrar kullanabilirsiniz. Alkol bazlı temizleyiciler kullanın. Telefonunuzu bir mikrofiber bez veya dezenfekte edici mendiller yardımıyla nazik hareketlerle temizleyebilirsiniz. Tüm temizlik işlemlerini yaparken telefonunuzu şarjdan çıkarın.
Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
Telefonun üzerindeki tüm aksesuarları çıkartın. Telefon kılıfı, kulaklığı, şarj aleti ve kulaklık gibi tüm cep telefonu aksesuarları dezenfekte öncesi ayrı tutulmalı. Mikrofiber bezinize hazırladığınız dezenfeksiyon karışımı veya antibakteriyel temizleme spreyini sıkarak telefonunuzu ve tüm aksesuarlarını iyice silin.
Kablo ve aksesuarları kullanmayın. Gözlük temizleme bezi gibi yumuşak, mikrofiber bir bez kullanarak cihazınızın dış yüzeyini hafifçe silin. Telefonun şarj soketi, kulaklık soketi, hoparlör ve mikrofon ızgaraları neme maruz kalmamalı. Deterjan, sirke gibi maddeler yerine alkol bazlı temizleyiciler kullanın.
Telefonları temizlemek için kimyasal sıvı, jel, aşındırıcı ve ıslak bez kullanmamamız gerekmektedir. Telefonlarınızı temizlemek için mikrofiber bez tercih edilmelidir. Mikrofiber bez su ve sabunla ıslatılmalıdır. Bu işlemden sonra nazikçe telefonun yüzeyi silinmelidir.
İlgili 19 soru bulundu
Tamirciler dezenfektan ya da kolonyanın bez yardımıyla kullanılmasını öneriyor. Bu ürünleri kolonya, dezenfektan veya alkollü mendillerle kısa süreli silmek yeterli. Doğrudan telefonla temas eden dezenfektan ise arızaya yol açıyor.
Cihazları temizlerken yüzde 70 izopropil alkollü mendil veya dezenfekte edilmiş mendil kullanılabilir. Telefon temizlenirken kesinlikle çamaşır suyu kullanılmamalıdır. Cihaz temizlenirken; yumuşak, tüy bırakmayan ve hafif nemli bir bez kullanılabilir.
Lollipop ve daha yeni sürümle çalışan Android telefonlar için Ayarlar>Hesaplar>Yedekle ve Sıfırla yolunu takip ederek Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğine dokunduğunuzda gelen ekranın alt kısmında yer alan 'Cihazı Sıfırla'ya dokunduğunuzda her şeyi kolayca silebilirsiniz.
Cep telefonlarının ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanımı pek tavsiye edilmiyor. Nedeni ise ıslak mendillerin bir bölümü kimyasal madde içermektedir.
Alkol içeren temizlik malzemeleri de telefon ekranına ciddi zarar verir, kolonya, el dezenfenktanı, Camsil ve diğer temizleyicileri ekranınızı silmekte kullanmayın. Evet, alkol içeren ürünler mikropları öldürmesi, çabuk kuruması ve iyi temizlemesi ile meşhur ancak telefon ekranına oldukça zararlı.
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir. Android cep telefonu kullanıcıları virüs programlarına Google Play Store üzerinden erişebilir. Android telefonda virüs temizleme güvenli bir uygulamayı telefonunuza indirip virüs taraması başlatabilirsiniz.
CCleaner APK, Android telefonu hızlandırma, temizleme, optimize etme uygulamalarının başında geliyor. CCleaner Android ücretsizdir.
Yumuşak, hafif nemli ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ürünün önünü ve içini yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle silin. Bu ürünü temizlemek için cam temizleyicileri, ev tipi temizlik malzemeleri, aerosol spreyler, çözücüler, amonyak, aşındırıcı maddeler veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın.
Telefonunuzdaki tüm verileri kaldırmak için telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemine "biçimlendirme" veya "tam sıfırlama" da denir. Önemli: Eski bir Android sürümü kullanıyorsunuz. Bu adımların bazıları yalnızca Android 9 ve sonraki sürümlerde çalışır.
Daha Hızlı Performans: Android cihazınızda uygulamaları kullanırken önbellek dosyaları oluşur ve zamanla bu dosyalar birikir. Bu da cihazınızın performansını yavaşlatabilir. Önbellek temizleme işlemi, bu birikmiş dosyaların silinmesini sağlayarak cihazınızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur.
Android telefonda hafıza temizliği
Telefonun hafıza temizliği için ” Ayarlar –> Cihaz bakımı –> Hafıza ” adımları izlendiğinde gelinen ekranda, anlık olarak kullanılan hafızanın temizleme işlemi yapılabilir.
Kullandığınız bezin mikrofiber olmasına mutlaka dikkat edin. Lens ve diğer kamera parçaları hassas olduğu için yumuşak gözüken peçete bile kameraya zarar verebilir. Mikrofiber bezi, kamera ve diğer elektronik cihazların temizliğinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Toz, kir veya tiftik bırakmaz.
Öncelikle ahize temizliği sıvı ürünler kullanmamalısınız. Telefon hoparlör temizleme uygulaması yapabilmek için birkaç aparat kullanabilirsiniz. Çift taraflı bant, yumuşak kıllı fırça veya sulu boya fırçası, kürdan ve toz temizleme aparatı gibi hırdavat ürünleri içerisinden birini satın alarak temizleyebilirsiniz.
Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının. Monitör için temizlik aracını kullanın. 3. Sildikten sonra ekranın doğal bir şekilde kurumasını bekleyin.
Su ve alkol önemli bir aşındırmaya yol açmazken, tuzlu su ve klor, cihazınıza en zararlı olabilecek sıvılardan. Bu tür sıvılar aşınmayı hızlandırır ve devrenizi kısa bir süre içinde öldürür.
Yumuşak, hafif nemli, tüy bırakmayan bir bez kullanın. Açıklıkları neme maruz bırakmayın. iPhone'unuzu dezenfekte etme yönergelerini uygulamıyorsanız iPhone'unuzu temizlemek için cam temizleyicisi, ev tipi temizlik malzemesi, basınçlı hava, aerosol sprey, çözücü, amonyak veya aşındırıcı maddeler kullanmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri