Bunun nedeni hem pil ömrünün bitmesi hem de aşırı kullanıma bağlı olarak telefonun eski hızını kaybetmesidir. Bazı güncellemelerle ya da format atarak telefonun aşırı ısınıp donması engellenebilir. Ancak yine de 4 ya da 5 yıl içerisinde kullanıcıların yeni bir telefon almaları gerekebilir.
Telefonunuzdaki pil sorunları, cihazın beklenmedik şekilde kapanmasına neden olabilir. Pilin ömrü azalmış olabilir, şarjı düşük olabilir veya pilde bir arıza olabilir. Eskimiş bir pil veya pilin kötü bir durumda olması, telefonunuzun beklenmedik bir şekilde kapanmasına sebep olabilir.
Hemen paniğe kapılmayın, telefonların ısınması son derece normaldir. Ancak telefon aşırı ısınıyor ve kapanıyorsa ya da bu konuda uyarı vermeye başladıysa önemli bir sorun haline gelmiş demektir. Tabii hemen patlama falan olmaz ama her aşırı ısınma, telefonun ömrünü ve kullanım kalitesini azaltır.
Bataryanın aşırı ısınması, hızlı deşarj olmasına ve daha sık şarj edilmesine neden olabilir. Bu da bataryanın ömrünün kısalmasına yol açarak, daha sık batarya değişimi ihtiyacını beraberinde getirebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Cihazın aşırı ısınmasına sebep olabilecek işlemlerden kaçınılması gerekmektedir. Pilin ısınması, daha çabuk bitmesine neden olmaktadır.
Batarya dolu olmasına karşın telefonun açılmaması bir sorun oluğu anlamına gelir. Ayrıca genel olarak yeterli gelen şarjın bir zaman sonra yetmemesi ve beklenmedik anlarda şarjın bitmesi yine bataryanın bozulma belirtilerinden biri olarak karşımıza çıkar.
Telefonunuz aşırı ısınmış olabilir: Ortam sıcaklığı çok yüksekse ya da yoğun güç kullanan uygulamalar (Kamera veya oyun uygulamaları gibi) kullanıyorsanız yüksek sıcaklık koruma mekanizması tetiklenecek ve telefonunuzun kapanmasına veya yeniden başlatılmasına sebep olacaktır.
Zira telefonun batarya dolu olmasına rağmen kapanması, pilin artık ömrünü tamamladığı anlamına geliyor. Bu noktada bataryanın şarj yüzdesi yıpranmalar nedeniyle yanlış hesaplanıyor. Böylelikle dolu gibi görünen pil artık şarj tutma yeteneğini kaybettiği için durduk yere kapanmaya başlıyor.
Kilitlenmiş Android telefonu kurtarma modunda açmak için; Power (açma kapama) ve Ses Açma tuşuna aynı anda bir süre basmak gerekiyor. Telefon kurtarma modu ile açıldığında yine ses düğmeleri kullanılarak ” sistemi yeniden başlat ” seçeneği üzerine gelip, yine power düğmesine basılarak telefon yeniden başlatılabilir.
Telefonunuz özellikle hızlı şarjı veya süper hızlı şarjı destekliyorsa telefonunuzun şarj sırasında ısınması normaldir. Hızlı şarjlarda normal şarja göre akım ve gerilim daha yüksektir. Telefonunuzu kablosuz şarj ediyorsanız kablosuz veri iletimi sırasında oluşan enerji kaybı nedeniyle telefonunuz ısı üretebilir.
Telefonunuzun ısınması normaldir. Telefonunuz ne kadar hızlı güç tüketirse o kadar çok ısı üretir. Telefonunuzun aşırı ısınmasını önlemek için telefonunuzun güç tüketimini azaltmanız önerilir.
Telefon sıcaklığı arttığında, en olası sorumlu aksalar bataryası, işlemcisi veya ekranıdır. Bu bileşenlerin her biri ısı üretebilir; Telefonunuzun pilinin içindeki kimyasal maddeler elektrik üretir, işlemci bilgileri yüksek hızlarda (bilgisayar gibi) aktarır ve telefonunuzun ekranı ışık verir.
Akıllı telefonlar, ısıyı dışarı atmak için optimize edilmemiş ince tasarımları veya aşırı pil tüketimi nedeniyle ısınabilir. Hem cihaz hem de şarj cihazı, şarj olurken ısınabilir. "Süper Hızlı Şarj Cihazları" veya kablosuz şarj cihazlarıyla şarj ederken sıcaklık daha da yükselebilir.
Aşırı sıcak havalarda uzun süreli telefon kullanmak telefonunuza zarar verebilir. Sıcak hava, ısınan telefonun soğumasına engel olacağından uzun süreli kullanımlar, telefonlara kalıcı zararlar verebilir.
Hem bataryaya hem de ekrana zararı var. Çok soğuk havalarda ekranda iz oluşması görülebiliyor. Bataryanın da çok soğuk havalarda düşük sıcaklıklarda durması kimyasal yapısını etkileyeceğinden, ve cihaz tekrar çalıştığında ısı farkı yaratacağından uzun vadeli performansını ciddi oranda etkileyecektir.
Videomuzda da bahsettiğimiz ve test ettiğimiz uygulamalar, telefonun işlemcisini rahatlatan ve bu sayede telefonun daha da ısınmamasını sağlayan uygulamalar. Kısacası telefonumuza indirdiğimiz herhangi bir uygulama ile telefonu ciddi bir seviyede soğutabilmek mümkün değil.
Sıvı soğutma, elektronik cihazların ısınmasını engellemek amacıyla kullanılan bir sistemdir. Elektrik enerjisiyle çalışan her ürün ısınır. Elektronik cihazların beyni olarak da bilinen işlemci ve grafik işlemci ise en çok ısınan kısımdır.
Güneş ve onun oluşturduğu yüksek ısı ekran, pil, şarj girişi veya diğer kısımlara zarar verebilir. Aynı zamanda telefonun bazı bölümlerinde farklı etkiler oluşturabilir. Fazla güneşte kalan telefonların dokunmatik ekran yüzeyi sizi yarı yolda bırakabilir.
Cep telefonu pillerinin ömrü kullanıma bağlı olarak değişse de ortalama bir pilin ömrü 3 ila 5 yıl arasında olduğu biliniyor. Gelişen teknoloji, yenilikler ve kullanım şekli sayesinde bu aralık artabiliyor.
Her şeyin normal olduğundan emin olmak ve pil/telefon sıcaklığını kontrol etmek için Ayarlar > Pil > Pil bölümüne gidebilirsiniz.
Musluk Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sirke, karbonat, bulaşık deterjanı, kabartma tozu gibi doğal malzemeleri kullanın. Batarya yüzeyi hassas materyalle üretildiği için aşındırıcı özelliği olan tel ve sert bulaşık süngerleri yerine yumuşak mikrofiber bezleri ve yumuşak fırçaları tercih edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri