Kablo, şarj cihazı, priz veya adaptör arızalanmış olabilir. Şarj bağlantı noktasında kir ve pislik birikmiş olabilir. Şarj işlemini kesintiye uğratan bir uygulama yüklü olabilir. Belki de yazılım güncellemesi gereklidir.
Şarj soket girişinde siyah,turuncu ve yeşil renkte oldukça farklı görünen kabarcıklar meydana gelir. Şarj soket içerisinde meydana gelen bu kabarcıklar oksitlenmeye işaret eder. Böyle bir durumda da telefon şarj soketi arızalanır ve telefonunuz şarj olmaz.
Şarj girişi önünde olmalı ve ekran düz bir yüzeye bakmalı. Kürdanın pamuklu ucunu girişin arka tarafına doğru sür. Ekran aşağı bakacak şekilde kürdanı girişe sok. Yukarı doğru iterken sola ve sağa hareket ettir, pamuğun düşmemesine dikkat et. Kirler çözülene kadar bu hareketi tekrarla.
Şarj soketinde zamanla meydana gelen oksitlenme sonucu bu arıza meydana gelebilmektedir. Yeteri kadar hijyenin sağlanmadığı durumlarda soket girişi tıkanabilmekte ve bozulabilmektedir. Ani elektrik akımları ve voltaj dengesizliklerinden ötürü bu sorun oluşabilmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Şarj Soketi Bozuldu Değişim Fiyatı Ne Kadar
Şarj soketi değişim fiyatları genel olarak 50 TL ile 150 TL arasında farklılık göstermektedir.
Şarj soket değişimi işlemi ortalama 30 dakika ile 45 dakika arasında sürmektedir. Şarj soket değişimi için hem kargo aracılığı ile cihaz yollanabilmektedir hem de servisimize gelip cihaz bırakılabilmektedir.
Telefonun anakartında şarj olmasını sağlayan entegre arızalandığı zaman, telefonun şarj harcama dengesi kaybolur ve ileri safhaya giderse kısa devre duruma düşerek telefon tamir edilene kadar açılmaz. Şarj entegresi arızalandığı zaman telefon sürekli olarak enerji (akım) çeker.
Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
Batarya problemini engelleyen uygun pil kullanımı için öncelikle cihazı şarj ederken, cihaz alındığında gelen güç adaptörünün kullanılması gerekmektedir. Diğer güç adaptörleri ile de cihazı şarj edebilmek mümkündür. Ancak zaman içerisinde pilin zarar görmesine sebep olacağı için tercih edilmemelidir.
Yine şarj olmuyorsa Telefonun şarj soketinin içini küçük bir fırça ile temizleyip üfleyerek varsa teması önleyen maddeleri dışarı çıkarıp tekrar deniyoruz şarj etmeyi. Yine şarj olmuyorsa telefonu kapatıp on onbeş dakika bekledikten sonra telefonu açıyoruz.
Nasıl kullanacağına gelirsek; kabloyu temizlemek için disk olarak satılan pamuklardan al ve bunları alkole batır. Fazlasını sıkarak süz ve kablonun etrafını sararak baştan uca bir kaç defa gidip gel. Biraz bastırman iyi olacaktır. Ardından kuru bez ile tekrar üzerinden geç.
Pil ve cihaz bakımı sekmesine girin. Pil öğesini seçin. Diğer pil ayarları menüsünü dokunun. Hızlı şarj seçeneğini aktif duruma getirin.
Elektrik kesildiğinde telefonunuzu nasıl şarj edebilirsiniz? Bunun en kolay yollarından biri, telefonunuzu dizüstü bilgisayarınıza bağlamak. Modern akıllı telefonlar MicroUSB kablosu ile bilgisayara bağlandıklarında şarj olabiliyorlar.
Şarj soketinde meydana gelen oksitlenmeler, şarj soketinin bozulmasına neden olur. Hijyensiz, bakımsız ve dikkatsiz kullanımlarda şarj soketinin girişi tıkanabiliyor veya bozulabiliyor. Toz ve kir gibi faktörler, bu durumda etkili bir role sahiptir. Ani elektrik akımları, şarj soketinin arıza yapmasına neden olur.
Orijinal olmayan şarj cihazlarının kullanılması telefona ciddi ve geri dönüşü olmayan zararlar verebilir. Bu yüzden şarj cihazı yenilemesine giderken tamamen orijinal olan kabloların ve adaptörlerin kullanılması önemlidir.
Çünkü şarj entegresi devresi, kendisine çok yüksek bir akım geldiğinde yanar. iPhone şarj entegresi , kendisini yüksek akımdan keserek, telefona gelen şarj ve enerji girişinin bir kısmını veya tamamını keserek telefonu korumaya çalışır.
Biz ortalama 3 saat şarj ediyorsak 0,0039805 x 3 = 0,0119415
Yani telefonumuzun şarjı 3 saatte doluyorsa cebimizden yaklaşık 12 kuruş çıkıyor. Her gün şarj ettiğimizi düşünürsek aylık 30 x 12kr = 3,6 TL şarj maliyetimiz oluyor.
Öte yandan şarj cihazlarında bağlantı kablosunun takıldığı soket, dişi şarj soketi olarak adlandırılır.
Şarj soketi değişim sırasında telefondaki hiçbir bilgiye zarar gelmez. Şarj soketi değişimi yapılması için telefonların açılarak içindeki arızalı parçalar değiştirilerek yapılmaktadır. Bu arızalı parçaların değiştirilmesi, bilgilerin kaybolmasına silinmesi sebep oluşturacak bir işlem değildir.
Basınçlı hava, şarj soketine bir şer sokmanıza gerek kalmadan olan tüm kirleri dışarıya üfler. Eğer basınçlı hava verebileceğiniz bir cihazınız yoksa, ucu sivri bir cisimle de soketi kolayca temizleyebilirsiniz. Bunun en kolay yollarından biri, diş fırçasının üzerine kolonya dökmektir.
Samsung Galaxy şarj soketi değişim fiyatı 159 TL civarında olmaktadır. Elbette ki Samsung Galaxy serisinin hangi modelini kullandığınıza göre bu fiyat değişim gösterebilmektedir. Samsung Galaxy şarj soketi değişimi sonrası hizmetimiz 6 ay süre ile garanti altına alınmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri