1.Telefonunuzda bir kılıf mevcutsa çıkarınız. 2.Telefonun şarj girişinin tıkalı, paslı veya hasarlı olup olmadığını kontrol ediniz. 3.Şarj aletinizde herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol ediniz. 4.Bataryanızı telefon kapalı şekilde şarja takıp en az 30 dakika boyunca şarjda bekletiniz.
Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
2. Yöntem: Ayarlar > Pil > Diğer pil ayarları > Akıllı Şarj bölümüne giderek Akıllı Şarj özelliğini kapatın.
Cihazınızın normal şarj olması durumunda sorun şarj cihazından kaynaklı olabilir. Farklı şarj aleti ile denediğinizde de sorun devam ediyor ise verilerinizi yedekleyip hesaplarınızı kaldırdıktan sonra ürünü fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Bilgisayardan şarj olursa 2 saat.. Prizden şarj olursa 30-45 dk.. Pilin özelliklerine göre değişiyor...
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
Şarj girişi önünde olmalı ve ekran düz bir yüzeye bakmalı. Kürdanın pamuklu ucunu girişin arka tarafına doğru sür. Ekran aşağı bakacak şekilde kürdanı girişe sok. Yukarı doğru iterken sola ve sağa hareket ettir, pamuğun düşmemesine dikkat et. Kirler çözülene kadar bu hareketi tekrarla.
Şarj soket girişinde siyah,turuncu ve yeşil renkte oldukça farklı görünen kabarcıklar meydana gelir. Şarj soket içerisinde meydana gelen bu kabarcıklar oksitlenmeye işaret eder. Böyle bir durumda da telefon şarj soketi arızalanır ve telefonunuz şarj olmaz.
Hızlı şarj, cihaza verilen watt sayısındaki artışı ifade eder. Standart cep telefonlarında cihaz şarj olurken USB bağlantı noktası kullanılır. Bu bağlantı, cihaza 2,5 watt gücünde enerji göndererek bataryayı doldurur. Güç oranı, telefonun bataryasının kapasitesiyle orantılı bir sürede dolar.
Android işletim sistemli cihazlarınızın yavaş şarj olduğunu düşünüyorsanız Hızlı Şarj Aracı uygulaması ile normale göre yüzde 25 daha hızlı şarj edebilirsiniz.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır.
Bu noktada telefonun yavaş şarj olması, pil yönetim sistemi tarafından batarya sağlığının korunması için yapılan bir müdahaledir ve dikkatli bir şekilde yönetilmesi gereken süreçtir. Aksi takdirde bataryaya ciddi zararlar verilebilir.
Telefonların şarjlarını bitiren en büyük etkenlerin başında ekranları geliyor. Zira ekran parlaklığı yüksek olunca cihaz bu gereksinime yanıt vermek için daha fazla güç harcıyor ve doğal olarak bataryası daha hızlı bitiyor. Bunun dışında yoğun uygulama kullanımı şarjın çabuk bitmesine neden oluyor.
Orijinal olmayan bir şarj cihazı veya veri kablosu kullandığınızda ya da telefonunuzu/tabletinizi şarj etmek için USB kablosu aracılığıyla bir bilgisayara bağladığınızda, çıkış akımı telefonunuzun/tabletinizin güç tüketimini dengeleyemeyerek güç boşalmasına sebep olabilir.
Şarj Soketi Bozuldu Değişim Fiyatı Ne Kadar
Şarj soketi değişim fiyatları genel olarak 50 TL ile 150 TL arasında farklılık göstermektedir.
Şarj soket değişimi işlemi ortalama 30 dakika ile 45 dakika arasında sürmektedir. Şarj soket değişimi için hem kargo aracılığı ile cihaz yollanabilmektedir hem de servisimize gelip cihaz bırakılabilmektedir.
Pil ve cihaz bakımı sekmesine girin. Pil öğesini seçin. Diğer pil ayarları menüsünü dokunun. Hızlı şarj seçeneğini aktif duruma getirin.
iPhone veya Android telefonunuzun şarj olmamasının birkaç nedeni olabilir. Kablo, şarj cihazı, priz veya adaptör arızalanmış olabilir. Şarj bağlantı noktasında kir ve pislik birikmiş olabilir. Şarj işlemini kesintiye uğratan bir uygulama yüklü olabilir.
Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor. Her ne kadar akıllı telefonların günlük kullanımda tam şarjı önerilmese de ayda bir kez tamamı boşalmış bir bataryanın yüzde 100'e kadar şarj edilmesi, faydalı olarak görülüyor.
Hızlı şarj istasyonları (seviye 3 şarj cihazları) giderek daha yaygın hale geliyor ve 31 dakika gibi kısa bir sürede %80'e kadar kapasite sağlayabilirler. Sonuç olarak elektrikli araçların şarj süresi kullandığınız şarj cihazının türüne ve aracınızın aküsünün boyutuna bağlıdır.
Pil teknolojisindeki ilerlemeye rağmen, tüketicilere yeni akıllı telefonlarını ilk kez kullanmadan önce en az 8 saat şarj etmeleri söyleniyor. Bunun nedeni, telefonunuzun maksimum kapasitesinde (yüzde 100) şarj olmasını ve sonraki her şarj döngüsünde bu seviyeye ulaşabilmesini sağlamaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri