Bu adım için, Menü > Ayarlar > Güvenlik ve sonra da bilinmeyen kaynaklar seçeneğini aktif edin. Bu işlemi yaptıktan sonra, güvendiğiniz bir siteden indirdiğiniz APK dosyasını bulmak için, dosya yöneticisinden Download ( İndirilenler) klasörüne gidin.
İndirdiğiniz APK dosyası cihazınızda yer alan ”İndirilenler” klasörüne kaydedilecektir. Bunun için dosya yöneticisini kullanın.
Bunun için ayarlardan bilinmeyen kaynaklara izin ver sekmesinin açılması gerekir. Bilgisayarda ise yine ek bir uygulamaya ihtiyaç vardır. Android Studio ya da Bluestacks gibi uygulamalar bu iş için uygundur. İndirdikten sonra APK aç sekmesinden APK dosyası indirilebilir.
Android, telefona indirilen dosyaları standart olarak "Download" isimli bir klasörün içine yükler. Bu klasörü göremiyorsanız panik yapmayın; bulmak için, bazı model cihazlarda bir dosya yöneticisi kurmanız gerekir. Dosya yöneticisi kurulduktan sonra SD kartın içindeki dosyalara ulaşın ve Download klasörünü bulun.
APK terimi Android Package Kit terimlerinin kısaltılmasıdır. Bu terim, android telefonlarda uygulamanın dağıtımı ve yüklemesi konularından sorumludur. APK dosyaları sayesinde android cihaza uygulama yüklemek için gerekli dosyaları içerir.
İlgili 34 soru bulundu
APK indirmek yasak mı 🤔
Android uygulama mağazasında ücretli olan modlu altında ücretsiz paylaşılan APK'ları indirmek yasal değildir. Ayrıca sahibinin izni olmadan bir sitede paylaşır veya modlayıp kötü amaçlı yazılım yerleştirirseniz bu da yasa dışıdır.
Bilgisayarınızda indirilenleri bulmak için: Görev çubuğundan Dosya Gezgini öğesini seçin veya Windows logo tuşu + E tuşlarına basın. Hızlı erişim altında İndirilenler'i seçin.
APK, Android Paket Kiti anlamına gelir. Uygulamaların dağıtımı ve yüklenmesi için Android işletim sistemi tarafından kullanılan dosya biçimidir. Play Store'dan (Android cihazınıza uygulama ve oyun indirebileceğiniz resmi uygulama mağazasıdır) bir uygulama indirdiğinizde, temel olarak bir APK dosyası indirirsiniz.
Android 6.0 ve daha yüksek sürümlere sahip olan bütün akıllı telefonların “Ayarlar” kısmındaki depolama ayarlarına gidip “Keşfet” seçeneğiyle ulaşabileceğiniz dosya yöneticisinden hem dahili depolama alanınız için hem de hafıza kartı gibi harici depolama araçlarınız için dosya yönetim işleminizi kolaylıkla ...
APK uzantılı bir dosya, Google'ın Android işletim sistemindeki uygulamaları dağıtmak için oluşturulan bir içerik paketidir. APK dosyaları ZIP formatında kaydedilir ve genellikle Google Play aracılığıyla doğrudan Android cihazlara indirilir, ancak diğer web sitelerinde de bulunabilir.
“Uygulamalar - Dosyalarım - Dahili Depolama - Download” sekmesine tıklayınız. Ayrıca “Dosyalarıma” giriş yaptığınızda “İndirilenler(Download) ” klasöründen de indirdiğiniz dosyaları görüntüleyebilirsiniz.
İndirilen dosyaları bulma
My Files uygulamasını başlatın. 2. Kategoriler'e girip İndirilenler'e dokunun. Bunun ardından indirilen dosyaları göreceksiniz.
Android'te medya dosyaları otomatik olarak WhatsApp/Media/dosya'nıza kaydedilir. Eğer dahili deponuz varsa WhatsApp dosyası "Dahili Depo"da yer alır. Dahili deponuz yoksa dosya "SD kart"da veya "Harici SD kart"da olacaktır.
Genellikle uygulama çekmecesinde yer alan bu uygulama, çoğunlukla Dosya Yöneticisi, Dosyalarım ya da Dosyalar olarak adlandırılır. Asıl adı, cihaza göre değişiklik gösterir. Uygulama çekmecesinde İndirilenler ya da İndirme Yöneticisi adlı bir uygulama varsa indirdiğin dosyalara daha çabuk erişebilirsin.
Hayır, çoğu zaman bilgisayarınıza bir kurulum dosyası indirerek virüs bulaştıramazsınız, onu açmanız gerekir.
APK dosyaları, Google Play Store 'dan indirdiğimiz uygulamalar kadar güvenli olmayabilir. Yani indirildiği zaman norma uygulama ve oyunlardan hiçbir farkı yoktur. Birebir aynı uygulamalardır fakat bu yazılımları 3. Kişiler tarafından hazırlandığı için çeşitli virüs programları yüklenme ihtimali de vardır.
Ayrıca ücretsiz uygulamaların APK dosyasını indirmek yasal olsa da, ücretli uygulamaları indirdiğiniz zaman bu korsan kullanıma giriyor ve Android tarafından kesinlikle yasaklı. APK dosyalarından kaynaklanan en yaygın risk ise telefona virüs bulaşması.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri