Artırılabilir RAM ile telefon modelinize göre RAM kapasitenizi yükseltebilirsiniz. Kullanıcıların bellek talebinin artması ya da RAM kapasitesini zorlayan uygulamaların kullanılması halinde, dahili depolama kaynaklarından alan ayırarak akıllı telefonun modeline göre belleğe 1 GB'tan 5 GB'a kadar ekleme yapabiliyor.
Yani teknik olarak daha fazla RAM, arka planda daha fazla sayıda uygulamaya sahip olmanızı ve bunları minimum gecikme ile hızlı bir şekilde yeniden açmanız anlamına geliyor.
Yonga üzerine entegre olan bellek modüllerini değiştirme işlemi pek kolay ya da mümkün olmasa da elimizde genel geçer ve yararlı bir yöntem var: Android telefon RAM kapasitesi sanal olarak artırılabilir. Hatta bunu doğrudan ayar olarak sunan bir telefon da var: Vivo Y35 modeli.
Günümüzde Android cihazlarda 4 GB RAM standart olarak kabul edilebilir. Öte taraftan her şey için hazır olmak istiyorsanız 6 GB RAM sizin için yeterli olacaktır. Yani çok yüksek bellek miktarına ihtiyacınız yok.
Android telefonunuzun RAM kapasitesini artırmak için telefonunuzdaki bir parçayı değiştirmek yeterli olmayacaktır. RAM artırma işlemini gerçekleştirmek için microSD karttan faydalanmanız gerekir. MicroSD kart ile RAM artırma işlemi, yalnızca root işlemini gerçekleştirmek ile mümkün olabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Artırılabilir RAM ile telefon modelinize göre RAM kapasitenizi yükseltebilirsiniz. Kullanıcıların bellek talebinin artması ya da RAM kapasitesini zorlayan uygulamaların kullanılması halinde, dahili depolama kaynaklarından alan ayırarak akıllı telefonun modeline göre belleğe 1 GB'tan 5 GB'a kadar ekleme yapabiliyor.
Sisteme ekstra RAM eklemek, yavaş çalışan hemen hemen her bilgisayar için gözle görülür bir performans artışı sağlar. Gerek ağır programlar gerekse oyun gibi yüksek performans gerektiren görevlerde RAM kullanımı artacağı için RAM'i yükseltmek bilgisayarı daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır.
Eğer oyun oynarken ram kapasiteniz yetersiz kalırsa bilgisayarınızda bulunan sabit disk sanal bellek oluşturacaktır. Yalnız bu sabit diskin oluşturduğu sanal bellek genellikle RAM bellekleri kadar performanslı çalışamadığı için anlık FPS DROP dediğimiz anlık fps düşmeleri yaşanacaktır.
Günlük kullanım için 4 GB RAM miktarı bile fazla olabilir. Ancak video düzenleme gibi daha ağır işlemler için bilgisayar almak isteyen kullanıcıların en az 8 GB RAM tercih etmeleri gerekmektedir. Bilgisayarı kullanım şeklinize göre RAM miktarını uzun vadede artırıp azaltabilirsiniz.
TELEFON ŞU AN EN YÜKSEK RAM'E SAHİP
iPhone tarafında ise iPhone 14 serisinin tamamında 6 GB RAM karşımıza çıkıyor. Android telefon markaları ise RAM değerlerini yükseltemeye devam ediyor. Redmagic 8S Pro Plus'ın RAM'i dışındaki özellikleri de dikkat çekiyor.
RAM'in MHz değeri ne kadar yüksekse veri o kadar hızlı gönderilir ya da alınır. 1033 ile 3000 MHz arasında değişen çeşitli RAM hızları bulunmaktadır. Ancak bu hızın verimli bir şekilde kullanılabilmesi için anakartın desteklediği hızın göz önünde bulundurulması gerekir.
Telefonda RAM nedir 📱
Telefonda RAM nedir? RAM, süper hızlı bir depolama türüdür ve uygulamalarınızın, fotoğraflarınızın, videolarınızın, müziklerinizin bulunduğu, telefon ana depolama alanından daha hızlıdır. Akıllı telefonunuzun hızlı çalışmasını sağlayan en önemli bileşenlerden biridir.
RAM, bilgisayarların çalışmasına yardımcı olan ve verilerin geçici olarak depolandığı bir bellek türüdür. RAM, özellikle oyun oynarken performansı artırmak için önemlidir. Oyunlar, bilgisayarın işlemcisi, grafik kartı ve RAM gibi çeşitli bileşenleri tarafından çalıştırılır.
Kullanıcıların oyunlarını daha iyi performansa oynamaları için güçlü bir RAM belleğine ihtiyaçlarını vardır. Özellikle bilgisayar oyunlarında RAM donanımının çok iyi olması gerekir. Ram belleği ne kadar arttırılırsa FPS değeri de o kadar artar.
Günümüz için akıllı telefonlarda olması gereken RAM miktarı ortalama 6 GB diyebiliriz. Bütçeniz 6 GB RAM'li bir telefon için yeterli değilse 4 GB RAM'li modellere de bakabilirsiniz, ancak 4 GB'dan daha aşağı inmenizi tavsiye etmiyoruz.
Peki bu gerçekten gerekli mi? Yapılan bir araştırma, 8 GB büyüklüğündeki RAM'lerin henüz telefonları daha iyi yapmaya yetmeyeceğini gösteriyor. Akıllı telefon üreticileri çıkardıkları her yeni modelde RAM miktarını biraz daha arttırıyorlar. Bilinçsiz tüketiciler, RAM boyutuna kanarak seçimlerinde yanılabiliyorlar.
Ortalama bir kullanıcının 32 GB'lık RAM modülüne ihtiyacı olan tek gerçek nedeni, gelecekteki sistem güncellemesinden yırtmaktır. O yüzden 8 ve 16 modüller bizi önümüzdeki 2-3 yıl için iyi götürecektir.
En iyi RAM markaları arasında Corsair, Kingston, G.Skill, Crucial, ADATA, HyperX gibi isimleri sayabiliriz. Corsair, yüksek hızlı ve düşük gecikme süreli RAM modülleri ile tanınır. Ayrıca, uzun ömürlü ve yüksek performanslı ürünleriyle bilinirler. Kingston ise uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli RAM modülleri sunar.
Bilgisayar kullanıcıları yüksek performanslı bir RAM için ne kadar CAS hızına ihtiyaç duyulacağını merak eder. Genel anlamda 1600 MHz CL9 bellek yerine 1600 MHz CL7 bellek tercih edilmesi ideal hız için yeterli olacaktır.
Orta seviyede 8GB standart olmalı. Bu da, iyi bir bilgisayarın 16GB RAM ile gelmesi gerektiğini gösteriyor. Bir dizüstü bilgisayar önümüzdeki yıllar için bir yatırımdır ve çok fazla RAM'e sahip olmamak, gerçekten yolda zarar vermeye başlayacaktır.
Selamlar, XMP açmanın bir zararı yoktur. Kullandığınız RAM modellerinin çıkabileceği maksimum değeri kendisi otomatik belirliyor zaten.
Tamamen yapacağınız şeylere göre değişir. Render alacaksanız 64 GB RAM yeterli ama gidip de Minecraft gibi oyunlar için 2 GB bile yeterliyken 64 GB RAM'e gerek yok.
İşletim Sistemini Kontrol Etmek
Bu sınır Windows'unun 32-bit veya 64-bit oluşuyla alakalıdır. 32-bit, 4 GB (tüm sürümlerde geçerli)'a kadar RAM destekleyebilir. 64-bit, 128 GB'tan (Windows 10 Home) 2 TB'a (Windows 10 Education, Enterprise, Pro) kadar RAM destekleyebilir.
Bu yüzden aynı marka model RAM'leri birlikte kullanmak çok daha iyidir. Ancak farklı markaya ait farklı boyutlu RAM kullanmak kesinlikle yanlış değildir. Örneğin sisteminizde bulunan 4GB RAM'e ekstra 8GB RAM ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri