Erişilebilirlik Menüsü, Android cihazınızı kontrol etmenizi sağlayan geniş bir ekran menüsüdür. Hareketleri, donanım düğmelerini, gezinmeyi ve daha fazlasını kontrol edebilirsiniz.
Erişilebilirlik Tarayıcısı, Android uygulama geliştiricilerin kullanıcılar için uygulamalarını iyileştirme fırsatlarını belirlemesine yardımcı olabilir. Gboard klavye uygulamasında Kaydırarak Yazma, sesle yazma, Mors kodu ve daha fazla işlev bulunuyor. Ayrıca Google Arama özelliği de yerleşik olarak mevcut.
Android'de “Diğer uygulamaların üzerinde göster” izni, bir uygulamanın içeriğini diğer uygulamaların veya cihazın ana ekranının üzerinde göstermesine olanak tanır. Bu, bir uygulamaya diğer uygulamaların, sistem pencerelerinin ve kullanıcı arayüzlerinin üzerini çizme yeteneği veren özel bir izindir.
Erişilebilirlik Seçenekleri, engelli bilgisayar kullanıcılarına daha fazla kullanım kolaylığı sunmak için hazırlanmış ilave fonksiyonların bütünüdür. Buna rağmen, özel durumlar için düşünülmüş olan bu ilave özellikler, bilgisayar uzmanları için bazen hayal kurtarıcı bazen de zaman kazandırıcı olabilirler.
Erişilebilirlik, herhangi bir ürünün, hizmetin, teknolojinin ya da ortamın engelliler ve yaşlılar dahil olmak üzere herkes tarafından ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasını ifade etmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Örneğin, çeşitli dezavantajlı durumları olan bireylerin dijital cihazlar ve web içerikleri ile sorunsuz bir şekilde, ekstra çabaya veya yardıma ihtiyaç duymadan etkileşime girebilmesi buna bir örnektir. Bunun için bireylere yardımcı olacak pek çok yazılım ve donanım aracı da işleri kolaylaştırır.
Erişilebilirlik tüm bireylere hitap eder ve evrensel tasarım oluşumunun bir araya gelmesi için olanak sağlar. Evrensel Tasarım, tüm ürünlerin ve çevrelerin, yaş, beceri ve durum farkı gözetmeksizin herkes tarafından kullanılabilmesini olanaklı kılan, bütünselleşme sağlayan bir tasarım yaklaşımıdır.
Erişilebilirlik Menüsü, Android cihazınızı kontrol etmenizi sağlayan geniş bir ekran menüsüdür. Hareketleri, donanım düğmelerini, gezinmeyi ve daha fazlasını kontrol edebilirsiniz. Menüden şunları yapabilirsiniz: Ekran görüntüsü alma.
Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar ve bildirimler'e dokunun. Android izin denetleyici uygulamasını açmak için İzin yöneticisi'ne dokunun. Konum gibi ilgilendiğiniz uygulama izinleri listesinden belirli bir izne tıklayın. Burada, konumunuza her zaman veya yalnızca kullanımdayken erişimi olan uygulamaları göreceksiniz.
Erişilebilir mekânlar, rahat, güvenli ve sağlıklı tasarlanmış ve toplumun tüm kesimlerinin kolayca kullanabileceği ortamlar anlamına gelir. Erişilebilir ortam ise, bir insanın eğitim ve öğretim alabilmesinin, aktif şekilde sosyal ve ekonomik yaşam sürdürebilmesinin mümkün olduğu ortamdır.
Android Uygulaması İzinleri Nedir? Android uygulaması izinleri, bir uygulamayı ilk kez açtığınızda uygulamanın telefonunuz üzerindeki hassas donanıma veya veriye erişmesi gerektiğinde ortaya çıkan genellikle gizlilikle ilgili olan rızanızın olup olmadığına yönelik sorulardır.
Kısıtlanmış ayarları etkinleştirdiğinizde uygulamaların, kişisel verilerinizi riske atabilecek hassas bilgilere erişmesine izin vermiş olursunuz. Uygulama geliştiriciye güvenmediğiniz sürece kısıtlanmış ayarlara izin vermenizi önermeyiz. Bazı meşru uygulamalar, kısıtlanmış ayarları etkinleştirmenizi isteyebilir.
Erişilebilirlik oynatıcısı, videolara 'bir sonraki-önceki videoya geçme' ve '10 saniye ileri-geri sarma' butonları eklenmesini sağlar. “Oynatıcı kontrollerini gizle” kısmında, butonların kaç saniye sonra ekrandan kaybolmasını istediğinizi ayarlayabilirsiniz. İstiyorsanız sürekli ekranda kalmasını seçmeniz de mümkündür.
Erişilebilirlik standartlarının ve yükümlülüklerinin uygulanmasının izlenmesi ve denetimi her ilde Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, İçişleri, Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları ile engelliler ile ilgili konfederasyonların temsilcilerinden oluşan komisyon ...
Android Erişilebilirlik Seti, Android 9 ve sonraki sürümlere sahip cihazlarda bulunabilir. Cihazınızı özelleştirme yolları için Android cihaz ayarlarını gözden geçirin. Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın, ardından Erişilebilirlik'i seçin.
Web Erişilebilirliği Nedir? Web Erişilebilirliği tüm kullanıcıların, özellikle engelli kullanıcıların Web'e erişebilmesi, kullanabilmesi ve anlayabilmesidir. Web Erişilebilirliğinden yalnızca engelli kullanıcılar değil tüm kullanıcılar yararlanabilir, özellikle mobil veya yaşlı kullanıcılar.
Dijital erişilebilirlik, tüm kullanıcıların web içeriğini, yazılımları, mobil uygulamaları ve diğer dijital medya biçimlerini algılamasını, kullanmasını ve çalıştırmasını sağlamakla ilgilidir.
Benzer şekilde Dünya Sağlık Örgütü (2019) de kavramı "cinsiyet, eşitlik ve insan hakları" başlığı altında konumlandırmış ve fiziksel erişilebilirlik, ekonomik erişilebilirlik (veya karşılayabilirlik) ve bilgi erişilebilirliği olarak 3 düzeyde ele almıştır.
Gizlilik : Bilginin yetkisiz kişilerin eline geçmemesidir. Bütünlük : Bilginin yetkisiz kişiler tarafından değiştirilmemesidir. Erişilebilirlik : Bilginin ilgili ya da yetkili kişilerce ulaşılabilir ve kullanılabilir durumda olmasıdır. Bilgi güvenliğinin sağlanmasından herkes sorumludur.
Adım: Erişilebilirlik kısayollarını ayarlayın
Cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın. Erişilebilirlik'e dokunun. Kısayolla kullanmak istediğiniz uygulamayı seçin. TalkBack kısayolu veya Büyütme kısayolu gibi kısayol ayarını seçin.
VoiceOver'ı açma veya kapatma
VoiceOver açıkken iPhone'u kullanmak için VoiceOver hareketlerini kullanmanız gerekir. VoiceOver'ı açmak veya kapatmak için şunlardan herhangi birini yapın: Ayarlar > Erişilebilirlik > VoiceOver bölümüne gidin, sonra bu ayarı açın veya kapatın.
Android 6 veya 7 bulunan telefonlarda: TalkBack kontrollerini görüntülemek için telefon kurulumu ekranında parmağınızla bir "L" çizin. Geri bildirimi duraklat öğesine dokunup, TalkBack işlevini duraklatmak için çift dokunun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri