Rahat, rafine ve gece görüntüleme estetiğinden hoşlanan kullanıcılar, Dark modu tercih edebilir; daha aydınlık ve kolay anlaşılabilir bir deneyim için ise Light mod kullanılabilir. Hiçbir mod diğerinden daha iyi değildir, ancak kullanıldığı bağlama göre her ikisinin de artıları ve eksileri vardır.
Karanlık modun birçok faydası olsa da gözleriniz için daha iyi olmayabilir. Karanlık modu kullanmak, keskin, parlak beyaz bir ekrana göre gözleri daha az yorduğu için yararlıdır. Ancak, karanlık bir ekran kullanmak, göz bebeklerimizin bilgi almak için daha fazla büyümesini gerektirir.
İpucu: Koyu tema, ekranınızdaki yazıların daha kolay okunmasını sağlayabilir ve bazı ekranlarda pil tasarrufu yapabilir. Koyu temayı etkinleştirmemenize rağmen koyu renk şeması görüyorsanız pil tasarrufu açık olabilir. Pil tasarrufu açıkken Koyu tema otomatik olarak açılabilir.
Her telefonda olduğu gibi karanlık mod pil ömrünü uzatır. Yanlış, yalnızca AMOLED ve OLED kullanan cihazlarda pil ömrüne etki eder. Siyah pikseller kapatıldığı için ekran daha az güç harcar.
Çalışma, yüzde 100 parlaklıkta ışık modundan karanlık moda geçişin ortalama yüzde 39 ila 47 pil gücü tasarrufu sağladığını gösterdi. Bu nedenle, telefonunuzun ekranı o kadar parlakken karanlık modu açmak, telefonunuzun ışık modunda kaldığınızdan çok daha uzun süre dayanmasına izin veriyor.
İlgili 39 soru bulundu
Ancak son yapılan araştırma bu söylentileri yalanlıyor. Purdue Üniversitesi'nden yapılan yeni bir araştırmaya göre, çoğu insanın günlük yaşamlarında telefonlarını kullanma şekli göz önüne alındığında, karanlık mod pil ömrünü gerçekten çok fazla etkilemiyor.
Koyu tema, ekranın daha rahat görülmesini sağlayabilir ve bazı ekranlarda pil tasarrufu yapabilir.
Android Karanlık Mod Nasıl Kullanılır? Karanlık modun genellikle kullanılma sebebi, düşük ışıklı ortamlarda kullanıldığında gözleri almamasıdır. Aslında bu, mantıklı bir sebep zira gece geç vakitlerde odanızın ışıkları kapalıyken bir anda bembeyaz bir ekranın suratınıza çarpması, geçici bir körlük yaratabilir.
Karanlık mod, arayüz öğelerinin renklerinin, koyu bir arka plan üzerinde açık renklerin kullanılması için normalin tersine çevrildiği, renk paletinde yapılan bir değişikliktir. Karanlık mod açıldığında ekran parlaklığı da azalır, bu da göz yorgunluğunu önlerken, mobil cihazlarda pil tasarrufunu artırır.
Rahat, rafine ve gece görüntüleme estetiğinden hoşlanan kullanıcılar, Dark modu tercih edebilir; daha aydınlık ve kolay anlaşılabilir bir deneyim için ise Light mod kullanılabilir. Hiçbir mod diğerinden daha iyi değildir, ancak kullanıldığı bağlama göre her ikisinin de artıları ve eksileri vardır.
Koyu Mod'u açma veya kapatma
Denetim Merkezi'ni açın, simgesini basılı tutun, sonra Koyu Mod'u açmak veya kapatmak için. simgesine dokunun. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık'a gidin, sonra Koyu Modu açmak için Koyu'yu veya kapatmak için Açık'ı seçin.
Bu mod açıldığı zaman telefonların ekranı sıcak tonlara geçiş yapıyor (Sararıyor) ve böylece hem gözler korunmuş oluyor hem de uyku kolaylaşıyor. Şimdiye kadar bilindiği üzere ekrandan yayılan mavi ışık, uykuya yardımcı olan melatonin salınımı azaltıyor.
Dark Theme'in önemli ölçüde enerji tüketimini azaltabileceğini, düşük görme yeteneğine sahip ve parlak ışığa hassas olan kullanıcılar için görünürlüğü artırabileceğini ve herhangi bir cihazı düşük ışıklı bir ortamda kullanmayı daha kolay hale getirebileceğini belirtti.
Karanlık mod açıldığında telefon menüsü ve bazı uygulamalar, karanlık moda uyumlu bir şekilde çalışacaktır. Bazı kullanıcılar, karanlık modun videoların rengini siyah-beyaz yapacağını düşünür. Oysa karanlık mod sadece telefon ve uyumlu yazılımların arka plan rengini değiştirir, videoların rengini etkilemez.
Dark Mod diye adlandırmış durumda. Yani karanlık mod diye de adlandırmamız yanlış olmaz herhalde. iOS 10'da bulunan ancak çok verimli çalışmayan bu özellik iOS 11 ile birlikte tam olarak çalışacak.
Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Çoğu telefonda ''Pili Korur'' diye bir ayar var bu ayar aktif edildiğinde maksimum %85 e kadar şarj ediyor ve uzun vadede pil ömrünü uzatıyor.
Genel olarak Android kullanıcılarının dışarıda olmadıkları sürece parlaklığı yüzde 30 ile 50 arasında tutmaları sebebiyle bilim insanları, karanlık modun batarya tasarrufu konusunda abartıldığını, parlaklık yüzde 30 ile 50 seviyelerinde tutulduğunda sadece yüzde 3 ile 9 arasında tasarruf sağlandığını söyledi.
Güç tasarruf modu işlemcinin frekans hızını kıstığı için cihazın akıcılık ve performansını olumsuz etkiler. Sürekli güç modu kullanmak uzun vadede batarya sağlığına zarar verir.
Pil gücüyle çalışırken ekran parlaklığını azaltır ve diğer bileşenleri tasarruflu bir şekilde kullanır. Bu ayarı performansı artıracak şekilde değiştirirseniz piliniz daha hızlı boşalır. Parlaklık. Pil ömrünü en üst düzeye çıkarmak için ekranı rahat ettiğiniz en düşük parlaklık ayarına getirin.
Güç tasarrufu modunu açık bırakmak telefona zarar verir mi? Bu sorunun cevabına dair hem kullanıcı deneyimlerinden hem de detaylı kaynaklardan faydalanmaya çalıştık. İşin uzmanlarına göre güç tasarruf modunda kullanmak batarya için bir zarar teşkil etmiyor.
Ayarlarda bulunan tasarruf modu aktif hâle getirildiğinde cihazın güç tüketimi önemli ölçüde azalır. iOS ve Android pil tasarrufu modu, telefon modeline bağlı olarak batarya azaldığında otomatik olarak açılacak şekilde ayarlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri