Telefonda RAM nedir 📱 Telefonda RAM nedir? RAM, süper hızlı bir depolama türüdür ve uygulamalarınızın, fotoğraflarınızın, videolarınızın, müziklerinizin bulunduğu, telefon ana depolama alanından daha hızlıdır. Akıllı telefonunuzun hızlı çalışmasını sağlayan en önemli bileşenlerden biridir.
Yapılan çeşitli değerlendirmelerin sonucunda Android akıllı telefonlar için 6 GB'ın en düşük kapasite olması gerektiği ortaya çıkıyor. 8 GB ve 12 GB RAM seçeneği ise çok sayıda uygulama ile aynı anda çalışan kişiler için daha uygun.
Yani teknik olarak daha fazla RAM, arka planda daha fazla sayıda uygulamaya sahip olmanızı ve bunları minimum gecikme ile hızlı bir şekilde yeniden açmanız anlamına geliyor.
Bir telefonun çoklu görevleri başarılı bir şekildeyerine getirebildiği söyleniyorsa bunun sebebi sağlam bir RAM'i olmasıdır. Bir telefonun içinde RAM olmasaydı uygulamalar arasında geçiş yaptığınızda uygulamalar tamamen kapanırdı. Bu da bir uygulamayı açtığınızda tamamen yeniden açmanız gerektiği anlamına gelir.
RAM yani fiziksel ve sanal depolama alanını arttırma işlemi, genel performansı iyileştirmez. Ancak, bilgisayarınızda yapabildiğiniz görev seçeneklerini arttırmaktadır. Örneğin; oyunları “daha kaliteli” oynayabilir, photoshop gibi uygulamaları daha rahat kullanabilir, bilgisayarınızı daha hızlı açabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Günlük kullanım için 4 GB RAM miktarı bile fazla olabilir. Ancak video düzenleme gibi daha ağır işlemler için bilgisayar almak isteyen kullanıcıların en az 8 GB RAM tercih etmeleri gerekmektedir. Bilgisayarı kullanım şeklinize göre RAM miktarını uzun vadede artırıp azaltabilirsiniz.
5200 Mhz hızına kadar çıkabilir. RAM yükseltme konusunda şu konuda kullanıcıları uyarmak gerekiyor. RAM miktarının yüksek olması her zaman sistemin performansını yükselteceği anlamına gelmez. Bunun için işlemci, ekran kartı ve anakart modeli de önemlidir.
Açıkçası bu, bir pazarlama stratejisinden başka bir şey de değil. Günümüzde Android cihazlarda 4 GB RAM standart olarak kabul edilebilir. Öte taraftan her şey için hazır olmak istiyorsanız 6 GB RAM sizin için yeterli olacaktır.
TELEFON ŞU AN EN YÜKSEK RAM'E SAHİP
iPhone tarafında ise iPhone 14 serisinin tamamında 6 GB RAM karşımıza çıkıyor. Android telefon markaları ise RAM değerlerini yükseltemeye devam ediyor. Redmagic 8S Pro Plus'ın RAM'i dışındaki özellikleri de dikkat çekiyor.
Eğer oyun oynarken ram kapasiteniz yetersiz kalırsa bilgisayarınızda bulunan sabit disk sanal bellek oluşturacaktır. Yalnız bu sabit diskin oluşturduğu sanal bellek genellikle RAM bellekleri kadar performanslı çalışamadığı için anlık FPS DROP dediğimiz anlık fps düşmeleri yaşanacaktır.
RAM seçerken işlemcinizin 32 Bit mi yoksa 64 Bit mi olduğunu bilmeniz gerekir. Çünkü 32 Bit işlemciler ile 4 GB'a kadar RAM kullanılırken, 64 Bit işlemciler ile çok daha büyük depolama alanına sahip RAM bellekler kullanılabilir. 32 Bit işlemcilerin olduğu donanımlarda işletim sistemi yazılımlara 2 GB RAM bırakır.
Anakarta yüksek özelliklere sahip bir RAM takarsanız ve anakartınızın RAM kapasitesi daha aşağıda ise evet bilgisayar çalışacaktır. Ancak RAM'iniz ne kadar yüksek özelliğe sahip olursa olsun anakartın desteklediği hızdan üstüne çıkamaz.
sistemde 4gb fiziksel ram varsa yine 16gb yapmak için 12288mb sanal bellek ayarı yapılmalıdır.
Peki bu gerçekten gerekli mi? Yapılan bir araştırma, 8 GB büyüklüğündeki RAM'lerin henüz telefonları daha iyi yapmaya yetmeyeceğini gösteriyor. Akıllı telefon üreticileri çıkardıkları her yeni modelde RAM miktarını biraz daha arttırıyorlar. Bilinçsiz tüketiciler, RAM boyutuna kanarak seçimlerinde yanılabiliyorlar.
Bilgisayarlarda olduğu gibi akıllı telefonlarında beyni sayılan işlemciler, cep telefonların işlem hızını doğrudan etkiliyor ve bu yüzden vazgeçilmez bir birleşen olarak karşımıza çıkıyor. İşlemciler, tüm birimlerin koordine edilmesi ve tüm işlemlerin yapılması için tasarlanır.
128 GB ile neler yapılabilir? Teorik olarak ortalama değerlerle 128 GB'lık depolama alanına 30 bin fotoğraf, 20 bin şarkı, 5 bin uygulama veya 2 bin oyun kurabilmek mümkün. Biz ise videomuzda bu içeriklerin tamamından bir Karma yaparak, hafızanın ne kadar dolacağına yakından bakıyoruz.
RAM onemlidir. Android sistemlerde ozellikle Ram'den fazla kullanilir. Zaten 1.5Ghz sisteme sahip cihazda da en az 768MB RAM kullaniliyor.
En iyi RAM markaları arasında Corsair, Kingston, G.Skill, Crucial, ADATA, HyperX gibi isimleri sayabiliriz. Corsair, yüksek hızlı ve düşük gecikme süreli RAM modülleri ile tanınır. Ayrıca, uzun ömürlü ve yüksek performanslı ürünleriyle bilinirler. Kingston ise uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli RAM modülleri sunar.
Yonga üzerine entegre olan bellek modüllerini değiştirme işlemi pek kolay ya da mümkün olmasa da elimizde genel geçer ve yararlı bir yöntem var: Android telefon RAM kapasitesi sanal olarak artırılabilir.
32 GB RAM'e sahip olmamak, çoklu görev oturumları için mutlaka bir sorun olmayacaktır ve şüphesiz, takılma veya çökmelerden kaçınarak, nihai tüketim zirveleri için iyi bir bellek marjını garanti eder.
Üç dahili depolama seçeneği vardır: 64 GB, 128 GB ve 256 GB. Ayrıca 4 GB RAM'e sahiptir. iPhone 11, kir ile birlikte IP68 suya ve toza dayanıklılık derecesine sahiptir ve 30 dakika boyunca 2 m'ye (6,6 ft) kadar suya dayanıklıdır. Ancak, üreticinin garantisi, telefona verilen sıvı hasarını kapsamaz.
Özellikle bilgisayar oyunlarında RAM donanımının çok iyi olması gerekir. Ram belleği ne kadar arttırılırsa FPS değeri de o kadar artar. Online rekabetçi bilgisayar oyunlarında FPS değerinin yüksek olması son derece önemlidir. Bu değer düştüğü zaman oyunlarda kasma, donma gibi bir takım sorunlar ortaya çıkar.
8 GB bellek: Temel kullanım senaryosunda fiziki belleğin %70-85'i doluyor. 16 GB bellek: %40-50 arası doluyor. 32GB bellek: %20-25 arası doluyor. 64GB bellek: %10-12 arası doluyor.
Oyun oynarken, bilgisayarın bellek hızlı bir şekilde verileri işlemesi gerekiyor. Bu nedenle, yeterli miktarda RAM'e sahip olmak, oyunların daha hızlı yüklenmesine ve daha akıcı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri