Telefon Neden Isınır? Telefonlar, kullanım sırasında doğal olarak ısınabiliyorlar. Ancak, aşırı ısınma durumu ciddi bir sorun olarak değerlendiriliyor. Telefonların ısınma nedenleri arasında yoğun uygulama kullanımı, ağır oyunlar, uzun süreli görüşmeler veya şarj sırasında oluşan enerji kaybı sayılabilir.
Telefon ısınma problemi için aşağıya vereceğimiz çözüm yollarını takip edebilirsiniz. 1- Telefonunuzun pilini yalnızca yüzde 80 oranında şarj edin. 2- Arka planda çalışan uygulamaları her zaman kapatın. 3- Gereksiz uygulamaları cihazınızda barındırmayın.
Hemen paniğe kapılmayın, telefonların ısınması son derece normaldir. Ancak telefon aşırı ısınıyor ve kapanıyorsa ya da bu konuda uyarı vermeye başladıysa önemli bir sorun haline gelmiş demektir. Tabii hemen patlama falan olmaz ama her aşırı ısınma, telefonun ömrünü ve kullanım kalitesini azaltır.
Telefonunuzun hafif ısınması normal bir durum olurken, aşırı ısınma durumlarında dikkatli olmanız önemli bir konu oluyor. Telefonunuzun kullanım kılavuzunu da kontrol etmek, doğru şarj yöntemleri konusunda size yardımcı olabilir.
Bataryanın aşırı ısınması, hızlı deşarj olmasına ve daha sık şarj edilmesine neden olabilir. Bu da bataryanın ömrünün kısalmasına yol açarak, daha sık batarya değişimi ihtiyacını beraberinde getirebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Batarya dolu olmasına karşın telefonun açılmaması bir sorun oluğu anlamına gelir. Ayrıca genel olarak yeterli gelen şarjın bir zaman sonra yetmemesi ve beklenmedik anlarda şarjın bitmesi yine bataryanın bozulma belirtilerinden biri olarak karşımıza çıkar.
Telefon ısınma sorunu telefonunuzun özellikle arka bölgesinin ısınmasıyla kendisini gösterir. Bu ısınma tam olarak batarya kısmında değil bataryaya yakın olan bölgelerde gerçekleşir. Telefonun kulağa denk gelen ahize kısmında gerçekleşen ısınma, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Akıllı telefonlar, ısıyı dışarı atmak için optimize edilmemiş ince tasarımları veya aşırı pil tüketimi nedeniyle ısınabilir. Hem cihaz hem de şarj cihazı, şarj olurken ısınabilir. "Süper Hızlı Şarj Cihazları" veya kablosuz şarj cihazlarıyla şarj ederken sıcaklık daha da yükselebilir.
Batarya doluyken telefonunuzun kapanmasının birkaç nedeni olabilir. İşte bunlardan bazıları: -Aşırı Isınma: Telefonunuz aşırı ısınırsa, bataryanın zarar görmemesi için kendini kapatabilir. -Pil Sorunları: Telefonunuzun bataryasında sorun varsa, tam doluymuş gibi gösterip ani kapanmalara neden olabilir.
Telefonunuz aşırı ısınmış olabilir: Ortam sıcaklığı çok yüksekse ya da yoğun güç kullanan uygulamalar (Kamera veya oyun uygulamaları gibi) kullanıyorsanız yüksek sıcaklık koruma mekanizması tetiklenecek ve telefonunuzun kapanmasına veya yeniden başlatılmasına sebep olacaktır.
Aygıtınız çok fazla ısınırsa
Aşağıdaki koşullar ve etkinlikler aygıtın performansının değişmesine neden olabileceğinden bunlardan kaçının: Sıcak bir günde aygıtınızı aracın içinde bırakmak. Aygıtınızı uzun bir süre doğrudan güneş ışığında bırakmak.
Çünkü ısınma durumu pek çok zaman batarya ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bataryadan dolayı oluşan ısınma, telefonun arka kısmında ortaya çıkar. Bataryanın arızalı olması, genellikle telefon için büyük bir soruna işaret etmez. Eğer kolayca çıkarılabiliyorsa bataryayı kontrol etmelisiniz.
Sıvılar pillerin bünyesindeki koruma devresini bozar ve şarj işleminin anormal düzeydeki akım ve gerilim seviyelerinde gerçekleşmesine yol açar. Sonuçta pillerde aşırı ısınma, patlama veya yanma ortaya çıkabilir.
Bilgisayarınızın havalandırma kanallarının tıkanması veya yetersiz olması, ısının içeride hapsolmasına neden olur. İkinci etken ise toz ve kir birikintileri. İşlemcinin etrafında biriken toz, ısıyı dağıtmayı zorlaştırır. Üçüncüsü ise, işlemci üzerindeki termal macunun eskimiş veya yetersiz olması.
Cep telefonunuz şarjdayken de cihazınızı kullanmamanız gerekmektedir. Telefonun ısınmasına ve bataryanın şişmesine sebep olabilmektedir bu durum.Bataryanın şişmesi ve telefonun aşırı ısınması size bir işarettir. Hemen bataryayı çıkarın çünkü patlama olasılığı çok yüksektir. Bir daha telefona o bataryayı takmayınız.
Yüksek parlaklık seviyeleri ve sürekli olarak ekranı kullanmak, telefonunuzun ısınmasına neden olabilir. Özellikle dışarıda güneş altında telefonunuzu kullanıyorsanız, ekran parlaklığını azaltmak ve arka plan uygulamalarını kapatmak ısınma sorununu hafifletebilir.
Badmobil dedi: Telefon şarj halindeyken ısınması gayet normaldir. Günümüz hava şartları sıcak olduğundan telefonlar bir nevi biraz sıcak çalışabilir. Telefonunuz normal kullanımda sıcaklığı kaç derece oluyor.
Genel olarak, tipik bir akıllı telefon bataryası için optimal çalışma sıcaklığı 20 ila 30 derece Celsius arasında bulunur. Bu aralık, cihazın tüm fonksiyonlarını verimli bir şekilde yerine getirmesine olanak tanır.
Sürekli olarak yüksek performans gerektiren işlemleri gerçekleştirmek, cihazın ısınmasına neden olabilir. Aynı zamanda, aşırı uzun süre boyunca telefonun ekranını parlak bir şekilde kullanmak veya birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırmak da bataryanın ısınmasını artırabilir.
1- Bir kap alın ve kabın içini yeteri kadar pirinç ile doldurun. 2- Pirinç ile dolu kabın içine telefonunuzu yerleştirin. 3- Pirinçlerin tamamen telefonunuzdaki suları çektiğinden emin olana kadar telefonunuzu bu kabın içerisinde muhafaza edin. Bu işlem de yaklaşık 1 veya 1 buçuk gün sürebilir.
Cep telefonu pillerinin ömrü kullanıma bağlı olarak değişse de ortalama bir pilin ömrü 3 ila 5 yıl arasında olduğu biliniyor. Gelişen teknoloji, yenilikler ve kullanım şekli sayesinde bu aralık artabiliyor.
Cihazın aşırı ısınmasına sebep olabilecek işlemlerden kaçınılması gerekmektedir. Pilin ısınması, daha çabuk bitmesine neden olmaktadır.
Telefonunuzu çalışan bir kablo, şarj cihazı ve priz kullanarak fişe takıp bir dakika bekleyin. Bir pil simgesi görürseniz telefonunuz kapalıdır ve şarj olmaktadır. Telefonunuzu hemen yeniden başlatabilirsiniz. Kırmızı bir ışık görürseniz piliniz tamamen boşalmış demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri