Telefonunuz siyah ekranda bir üçgen içinde ünlem işareti gösteriyor olabilir. Bu durum Kurtarma modu imajı bozuk veya eksik olduğunda meydana gelir. Düğmeleri kullanarak telefonu yeniden başlatabilirsiniz. SES DÜZEYİNİ ARTIR ve GÜÇ düğmelerini iki dakika veya telefon titreyinceye kadar basılı tutun.
Bir eşkenar üçgen içerisinde bulunan ünlem işareti, kullanıcıyı ürün ile birlikte verilen kullanım kılavuzu içinde önemli kullanım ve bakım (servis) talimatlarının bulunduğu konusunda uyarmaktadır. Aracı her zaman güvenli bir biçimde kullanın.
Gördüğünüz ünlem işareti bir sistem bildirimidir ve güç kaynağının Watt değerinin yeterli olmadığı anlamına gelir.
Sarı bir dairenin içinde ünlem işareti şeklinde olan lastik basıncı ikaz lambası, son yıllarda araçların göstergelerinde bulunması zorunlu hale getirilmiş uyarılar arasında yer alır.
Lastik Basıncı Düşük Uyarısı
Bu sorunu gidermek için aracınızın lastik basıncını kontrol edin. Eğer lastik basıncınızı kontrol ettiyseniz ve işaret hâlâ yanmaya devam ediyorsa lastiğiniz hava kaçırıyor demektir.
İlgili 32 soru bulundu
Tırtıklı Parantez İçerisinde Sarı Ünlem İşareti: Araçta yanan sarı ünlem işareti lastiklerden birinin ya da birkaçının hava basıncının düşük olduğunu gösteren bir işarettir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için lastik basınçlarını kontrol edilip ayarlanması gerekir.
büyük, çok büyük, korkunç kızgınlığı ya da şaşkınlığı veya ne diyeceğini bilememezliği ifade eden noktalama hareketi. ünlemlere ünlemler katma işareti.
Ünlem İşareti ( ! ) 1. Sevinç, kıvanç, acı, korku, şaşma gibi duyguları anlatan cümle veya ibarelerin sonuna konur: Hava ne kadar da sıcak!
Normalde el freni çekiliyken yanan, gösterge panelinde kırmızı renkte ve ünlem (!) işaretiyle belirtilen fren ikaz lambası, aracın fren sistemindeki sorunun anlaşılması için sürücüyü uyarır. Bu ikaz lambasını gördüğünüzde aracı kullanmaya devam etmeden en yakın servise gitmeniz önerilir.
Yeni yiyecek yüklediyseniz, uzun süre elektrik kesilmiş ya da kapı açık kalmışsa kırmızı ünlem işareti (yüksek sıcaklık uyarısı) yanmaya başlar.
Kablo, şarj cihazı, priz veya adaptör arızalanmış olabilir. Şarj bağlantı noktasında kir ve pislik birikmiş olabilir. Şarj işlemini kesintiye uğratan bir uygulama yüklü olabilir. Belki de yazılım güncellemesi gereklidir.
Güç düğmesini basılı tutun
Öncelikle, telefonunuzun Güç düğmesini 5-7 saniye süreyle basılı tutmayı deneyin. Bu işlem genellikle telefonun yeniden başlatılmasını sağlar.
ikaz ışığı sarıysa, motorun çalışmasında ciddi bir sorun olduğu ve arıza moduna geçildiği anlamına gelir. Arıza modu, motor hasarını önlemek için etkinleştirilen bir sistemdir. Ancak bu sistem motoru uzun süre koruyamaz. yetkili servis veya uzman kişilere mümkün olan en kısa sürede danışılmalıdır.
UYARI İŞARETİ
Uyarı işareti, uyarı kelimesiyle birlikte kullanılır. Bir uyarı işareti Kullanmak, bir tehlike olduğunu belirtir. Uyarı İşareti ISO W001 kodu ile tanımlanan ve ünlem işaretini çevreleyen eşkenar üçgenden oluşur. Uyarı başlığında sadece ISO W001 kodu ile tanımlanan Güvenlik Uyarısı işareti kullanılır.
bu uyarı ışığı antipatinaj sistemine aittir. geçtiğimiz günlerde karlı havadabu uyarı ışığını ekranda çok gördüm. araç patinaja düştüğü an sistem devreye giriyor(devrede iken seri şekilde yanıp/sönüyor) ve patinajı engelleyerek lastiklerin yere tutunmasını sağlıyor.
Düşük lastik basıncı: İçinde ünlem işareti bulunan ve at nalına benzeyen bir sembolle gösteriliyor. Aktif ekonomik sürüş: ECO yazısının sarı renkli bir sembolüyle gösteriliyor.
Derece: Motor seviyesinin fazla ısındığını gösterir.
Ünlem işareti; sevinme, kızma, korku, mutluluk, şaşkınlık gibi aşırı heyecan anlatan cümlelerin sonuna konan işarete denilmektedir. Ayrıca çağrı, emir, hitap ve yasaklama bildiren cümlelere de ünlem işareti konulur. Bu işaretin olduğu cümle vurgulanarak ifade edilmektedir.
Klavyede ünlem işareti yapmak için shift tuşuna ve ünlem işaretinin bulunduğu tuşa aynı anda basılması gerekmektedir. Aynı zamanda ünlem işaretinin kopyalanarak istediğiniz yere yapıştırılması şeklinde de kullanılması mümkün olmaktadır.
İnsanın, kendi dışındaki kimselerle, hayvanlar ve nesnelerle olan iletişimini seslenme, gösterme, sorma, onaylama, cevap verme yollarıyla ortaya koyan ünlemlerdir: a, abe, bre, ey, haydi, hişt, hoşt, hop, hû, yahu, deha, nah, elbet, evet, hayır, hı, oo, oh, peki, tabii vs.
a. SEVİNÇ, ACI, KORKU, ŞAŞMA GİBİ DUYGULARI ANLATAN CÜMLELERİN SONUNA ÜNLEM İŞARETİ KONUR. Ne mutlu Türküm diyene! Hava, ne kadar da soğuk!
İşaret ya da im; bir varlığı, bir durumu veya belli bir kelimeyi anlatmak için kullanılan şekillerdir. Bir olayı, varlığı ve durumu anlatmada (harfler gibi), Resimli şekillerle, Vücut (el gibi) hareketleri ve şekilleriyle kullanılabilir.
Ünlem işareti; sevinme, kızma, korku, mutluluk, şaşkınlık gibi aşırı heyecan bildiren ifadelerin sonuna konur. Ayrıca; çağrı, emir, hitap ve yasaklama bildiren cümlelerde de ünlem işareti konulur. Bu işaretin olduğu cümle vurgulanarak okunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri