Hastanemizde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde Oyun Terapi ve Bebek Gözlem Odası Açıldı.
Hastanemizde Oyun Terapi odası açılmış olup, 2-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik ücretsiz hizmet sunmaya başlamıştır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarımız tarafından belirtilen yaş aralığındaki çocukların oyun terapi odasından faydalanmaları sağlanacaktır.
2022yılı itibarı ile Çift Aile ve Cinsel Terapi ücretleri; 600 ile 2000 tl arasında değişmektedir. Söz konusu ücretlere KDV dahildir. Çocuk ve Ergen Terapisi, Oyun Terapisi ücretleri genellikle 400 ile 600 Tl arasındadır.
Oyun terapisi genelde, 2 ve 11 yaşları arasındaki çocuklarda uygulanır. 2 yaş çocuğun genellikle oyun oynamaya başladığı yaştır. 11 yaşından büyük çocuklarda da bazen, yaşadığı soruna göre oyun terapisi tercih edilebilir.
Oyun Terapisini Kimler Uygular? Akredite oyun terapisi eğitimi almış (yaklaşık 250 saat) ve süpervizyonlarını (yaklaşık 150 saat) tamamlamış psikolog ya da psikiyatristler tarafından uygulanır.
İlgili 44 soru bulundu
Oyun terapisi seansları her çocukta değişebilmekle birlikte en az haftada bir olarak düzenlenir. Terapinin süresi yine çocuktan çocuğa değişebilir, sonlandırmaya terapist çocuğun geldiği düzeye göre karar verir.
Oyun terapisi seansları 30 dakika ya da 1 saat sürebilir. Seanslar genelde haftada bir kez gerçekleştirilmektedir. Terapinin kaç seans süreceği danışanın terapiye ne ölçüde yanıt verdiğine bağlıdır.
Oyun terapisinin türleri, non-direktif (yönlendirilmemis), kognitif (bilissel davranisçi) ve Filial Terapidir. (anne-baba'da dâhil olur) Seanslar yaklasik 45 dakika sürmektedir. Ancak Filial Terapi 30 dk, 15–20 seans sürmektedir. Çocuk oyun terapi seansina geldiginde terapist yalnizca çocukla iletisim kurar.
Oyun terapisinde kullanılan oyuncaklar arasında bebekler, oyuncak arabalar, kuklalar, kukla evleri, bloklar, oyun hamurları, resimler, oyun setleri, oyunlar ve oyun alanları bulunur. Bu oyuncaklar, çocukların duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimlerini desteklemek için kullanılır.
Oyun terapisi, çocuğun kişisel gelişimine fayda sağlayarak çocukların bilişsel ve sosyal yönlerinin gelişmesini, kendilerini ve duygularını rahat bir şekilde anlatabilmesini sağlar. İçe kapanıklığını ortadan kaldırır. Bu terapi çocuğa, oyun yolu ile özgüven ve cesaret sağlar.
Oyun terapisi, genellikle haftada bir ya da iki kez olmak üzere birkaç oturumdan birkaç aya kadar sürebilir.
Oyun terapisti olmak için üniversitelerin psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp ve çocuk gelişimi bölümlerini tamamlamak, istenen bir eğitim derecesidir. Türkiye'de oyun terapistliği mesleğini yerine getirmek için klinik psikoloji üzerine eğitim almak şarttır.
Belediyelerde, özel hastanelerde, devlet hastanelerinde, özel danışmanlık merkezlerinde görev alan pedagog ve/veya psikologlardan destek alınabilir. Ancak aileler mutlaka bir uzman seçerken uzmanın eğitim geçmişine, çalışma alanlarına ve mesleki tecrübesine bakmalıdır.
Devlet hastanesinde görev alan bir psikolog ile görüşmeniz için herhangi bir ücret talep edilmez. Fakat devlet hastanesinde psikolog ile görüşmek için randevu alabilmek biraz meşakatli olabilmekte. İlk yolumuz MHRS sisteminden psikiyatrist randevusu alıp uzman doktora bir psikolog ile görüşmek istiyorum demektir.
Terapi hizmeti almak istediğiniz kurum bir devlet kurumu ise ücretsiz terapi hizmeti alma şansınız mevcuttur. Bulunduğunuz ildeki devlet hastanelerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)'ni arayarak ya da “153” destek hattını arayarak bağlı olduğunuz belediyeden veya farklı belediyelerden ücretsiz terapi için bir ...
Terapist çocuğun ilgi duyabileceği ve duygu ve düşüncelerini yansıtabileceği oyuncakları kendisi seçer. Elbette bu süreçte oyun terapi odası malzemeleri arasında hangisinin kullanılacağına çocuklar karar vermelidir.
Oyun Terapisi (Çocuk Merkezli bilişsel Oyun Terapisi)
Amaç, çocuğun kendini ifade etmesi ve duygusal doyuma ulaşmasıdır Terapide çocuk, kullanılan oyuncaklar ve materyaller ile kendi dünyasını terapiste açar. Bunun sonucunda da uzman, aile ile çocuk arasında bir nevi köprü olur.
Yılan: sır, düşman, gizli, problem… Ev: Yuva, güvenlik, içsel, koruma, çatışma, evlilik, ebeveynler gibi anlamlara geliyor olabilir. Burada Oyun Terapisinde kullanılan oyuncakların çok küçük bir kısmı mevcut. Oyuncakların anlamları elbette bunlarla sınırlı değil.
Psikolog terapi ücretleri ülke genelinde 150 TL'den başlıyor ve 2800 TL'ye kadar varabiliyor. Yani, bir seans psikolog görüşmesi yapmak istediğiniz bu aralıkta bir seçim yapma imkanınız bulunuyor. Aldığımız cevaplara göre, ortalama psikolog seansları 671.50₺ (2022 yılında 398.25 TL) olarak hesaplanmaktadır.
İlk seansta; terapist danışanın problemini anlamaya ve netleştirmeye çalışarak, danışanı tanıma yolunda bir adım atar. Seansın sonunda terapinin şekli ve içeriği hakkında bilgi verir. (Seans sıklığı, terapinin işleyişi, terapinin ne kadar devam etmesi gerektiği). Psikoterapi devam gerektiren bir süreçtir.
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi çocuğun problemleri yerine ilişkiye odaklanmayı tercih eder. Bu ilişkinin çocuğun iyileştirme gücünü harekete geçireceğine inanır. Çocuk iyileşmeyi özenle hazırlanmış oyun terapi odasındaki oyuncaklar yolu ile gerçekleştirir.
Oyun terapisi süreci çocuğun yaşadığı soruna ve geçmiş ile bugün yaşadığı deneyimlere bağlıdır. Oyun terapisi genellikle haftada bir ya da iki kez olmak üzere düzenli şekilde devam ettiğinde 16-20 seans arası sürmektedir. Bu süreci çocuğun gelişimsel dönemi ve terapinin gidişatı da etkilemektedir.
Online Çocuk Oyun Terapisi Seansları için Neye İhtiyacınız Var ? Evinizden kendi belirleyeceğiniz internet platformunda ,bilgisayar, laptop, tablet veya cep telefonunuz ile terapiste bağlanarak seansları gerçekleştirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri