Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Fotoğraflarınızı yedeklediğinizde ne olduğunu öğrenme
Anılarınız kaybolmaz: Yedeklemenin etkin olduğu cihazlardan çektiğiniz fotoğraflar Google Hesabınıza kaydedilir.
Gizlemek istediğiniz fotoğrafları seçin: Fotoğrafları gizlemek istediğiniz klasöre gidin ve gizlemek istediğiniz fotoğrafları seçin. Fotoğrafları taşıyın: Seçtiğiniz fotoğrafları taşımak için "kes" işaretine dokunun veya seçili fotoğrafları seçili klasörden sürükleyip bırakın.
Google Fotoğraflar uygulamasını indirip yükleyin. 30 günden daha eski olmayan fotoğraf ve videolar cihazınızda saklanabilir. Bunlar yine Google Fotoğraflar kitaplığınızda yedeklenmiş olarak kalır.
İlgili 42 soru bulundu
Son Silinenler albümünüzü kontrol etme
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Günümüzde yaygın olarak kullanılan fotoğraf saklama yöntemleri; optik, manyetik ve bulut olarak sıralanmaktadır. Manyetik depolama, sabit disk içermektedir. Fotoğrafların sabit disk içerisinde saklanması anlamına gelmektedir ve en garanti yöntemlerden biridir.
Fotoğraf ve video silme. Önemli: Google Fotoğraflar'a mobil cihazlarda yedeklediğiniz fotoğraf ve videolar, Google Fotoğraflar uygulamasından silindiğinde cihazınızdan da silinir. Yedeklenen fotoğraf ve videoları cihazınızdan değil, yalnızca Google Fotoğraflar'dan nasıl kaldıracağınızı öğrenin.
Telefon ve drive eğer senkronize biçimde birbirine bağlantılı ise yani çektiğin fotoğraflar otomatik olarak drive atılıyorsa şayet evet silinir. Ama böyle bir durum yoksa silinmez. Sen yine de garantilemek için internetini kapatıp öyle sil.
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
Uzmanlar, silinen verilere dosyaların üzerine yeni bilgiler yazılmadığı sürece erişilebileceğini belirtiyor. Bir dosyaya ihtiyaç olunmadığında bilgisayardaki geri dönüşüm kutusuna sürüklemek veya telefonlardaki sil seçeneğine dokunmak verilerin silineceği anlamına geliyor.
Google Fotoğraflar dahil çoğu galeri uygulaması, silinen fotoğraflarınızı tek dokunuşla kurtarmanız için geri dönüşüm kutusu veya çöp kutusu sunar.
Fotoğraflarınızı depoladığınızda, oluşturduğunuz veriler cihazınız, Google hizmetleri ve veri merkezlerimiz arasında hareket eder. Bu verileri, aralarında HTTPS ve kullanımda olmayan verilerin şifrelenmesi gibi önde gelen şifreleme teknolojilerinin de bulunduğu birden fazla güvenlik katmanıyla koruyoruz.
Kullanıcılara fotoğraflarını ve videolarını sınırsız şekilde saklama imkanı sunan Google Fotoğraflar yedeklenen tüm fotoğraflar ve videoları otomatik olarak siliyor.
Bir USB kablosu kullanarak cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın. Cihazınızda "Bu cihaz USB'den şarj oluyor" bildirimine dokunun. "USB'yi şunun için kullan:" bölümünün altında Dosya Aktarımı seçeneğini belirleyin. Bilgisayarınızda bir Android Dosya Aktarımı penceresi açılır.
Senkronizasyon açık olduğunda Galerinizin kotasının dolması nedeniyle veya Galeriden resimlerinizi silseniz dahi Google Fotoğraflarda resimlerinize erişebilirsiniz. Senkronizasyonu kapattığınızda Galeriden resimlerinizi silmeniz halinde tekrar erişemiyeceğinizi hatırlatmak isterim.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Önceden yedekleyip sonra sildiğiniz fotoğraf veya videolar, 60 gün boyunca Çöp Kutunuzda tutulur. Bilgisayarınızda photos.google.com adresine gidin. Menü Çöp Kutusu'nu tıklayın.
Senkronizasyon açık olduğunda Galerinizin kotasının dolması nedeniyle veya Galeriden resimlerinizi silseniz dahi Google Fotoğraflarda resimlerinize erişebilirsiniz. Senkronizasyonu kapattığınızda Galeriden resimlerinizi silmeniz halinde tekrar erişemiyeceğinizi hatırlatmak isterim.
Bekleyen ödeme veya kota sorunları olmayan etkin bir Google One üyeliğiniz varsa da etkin kabul edilirsiniz. Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir etkinlik gerçekleştirmezseniz içeriklerinizin tamamı Google Fotoğraflar'dan silinebilir.
Fotoğraflarınızı ve videolarınızı iCloud'da saklama
Bu da, bu öğelerin iPhone, iPad ve iPod touch'ınızda çok fazla yer kapladığı anlamına gelir. iCloud Fotoğrafları ile aygıtınızdaki kullanılabilir alanı artırabilir ve yüksek çözünürlüklü koleksiyonunuzun tamamına bulunduğunuz her yerden erişmeye devam edebilirsiniz.
Tamamen sunucuya yedekliyor telefonunda yer kaplamaz.
Resim Dosyaları Özel Moda Nasıl Taşınır:
Adım 01: Samsung Android cihazınızda Galeri uygulamasına veya Dosyalarım klasörüne gidin. Adım 02: Gizlemek istediğiniz resim dosyalarını seçin. Adım 03: Galeri veya Dosyalarım uygulamasının sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya dokunun ve Gizli'ye Taşı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri