Android telefonunuzda OneDrive uygulamasını açtıktan sonra ekranın altında menüyü görüyorsunuz. Burada “Ben” bölmesini seçiyorsunuz. Karşınıza çıkan listede “Geri Dönüşüm Kutusu” seçeneği bulunuyor. Buraya giriş yaptığınızda silinen fotoğraflarınızı buluyorsunuz.
Windows Geri Dönüşüm Kutusuna atılarak silinen dosyalar, Geri Dönüşüm Kutusu klasöründe “Geri Yükle”ye sağ tıklayıp onaylayarak hemen geri getirilebilir. Geri dönüşüm kutusundan geri yüklenen dosyalar, orijinal klasöründe içeriği, tarih ve saat vb. ile aynen tekrar görünecektir.
Silinen dosyaları ve klasörleri geri yükleyin veya bir dosyayı ya da klasörü önceki bir durumuna geri yükleyin. Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
İlgili 16 soru bulundu
Kurtarmak istediğiniz fotoğraflara uzun dokunun. Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun. Geri Yükle'yi seçin. Silinen fotoğraflarınızın galeriye geri geldiğini göreceksiniz.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Modern işletim sistemlerinin çoğunda bir dosyayı ilk defa sildiğinizde, dosya “Geri Dönüşüm Kutusu” ya da “Çöp Kutusu” olarak adlandırılan bir klasöre gönderiliyor.
Android 11 veya sonraki bir sürümün yüklü olduğu cihazınızda bulunan bir öğeyi yedeklemeden silerseniz söz konusu öğe 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır. Sildiğinizi düşündüğünüz bir fotoğraf veya videoyu Google Fotoğraflar'da görürseniz bu öğe, çıkarılabilir bir bellek kartında yer alıyor olabilir.
Son silinenlere gönderilmiş bir gönderinin bu kısımdan da silinmesi ile birlikte bu verilere ulaşmanın herhangi bir yolu bulunmuyor. Özellikle Android cihazlarda fotoğrafları depoladığınız veya yedeklediğiniz herhangi bir yer yoksa ve kalıcı olarak sildiyseniz tekrar ulaşma gibi bir şansınız kesinlikle yoktur.
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
Fotoğraflar'ı açın ve Albümler sekmesine dokunun. Son Silinenler albümüne dokunun. iOS 16, iPadOS 16.1 veya sonraki sürümlerde, Son Silinenler albümünüzün kilidini açmak için Face ID veya Touch ID'yi kullanın.
Fotoğraflarınızı geri dönüşümden de sildiyseniz fotoğraflarınızı geri almanızın hiçbir imkanı yoktur. Aynı şekilde fotoğraflarınızı yedeklemeyip cihazınızdan sildiyseniz de geri alamazsınız. Olası durumlar yaşamamanız için fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar'a yedeklemenizi tavsiye ederim.
Google Drive dosyalarınızı silmek için çöp kutusuna taşıyın. Çöp kutusundaki dosyalar 30 gün sonra otomatik olarak silinir. 30 günlük süre dolmadan önce çöp kutunuzdaki dosyaları geri yükleyebilirsiniz. Çöp kutunuzu boşaltmak için ilgili dosyaları kalıcı olarak da silebilirsiniz.
Bilinenin aksine kalıcı olarak silinen dosyayı geri getirmek mümkündür. EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı, Windows 10'da Shift Delete ile kalıcı olarak silinen dosyaları geri getirmenizi veya geri dönüşüm kutusundan silinen dosyaları geri getirmenizi, kurtarmanızı sağlar.
1 Galeri uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede bulunan Üç Nokta simgesine dokunun. 3 Çöp Kutusu sekmesine dokunun. 4 Bu alanda sildiğiniz fotoğraf ve videoları görüntüleyebilirsiniz.
Geri dönüşüm kutusundan (Çöp kutusundan), USB'den, flaştan, harici diskten ve diğer depolama aygıtlarından kendiliğinden, taşırken veya başka durumda kaybolan verileri kurtarabiliyor. Silinen videoları geri getirmek için de bu programı kullanabilirsiniz.
Masaüstüne sağ tıklayın ve Personalize (Kişiselleştir ) öğesini seçin (veya Denetim Masası'ni açın ve Personalize (Kişiselleştir) öğesini seçin. Sol bölmede Desktop Icons (D esktop Simgeleri) öğesini seçin. Geri Dönüşüm Kutusunu seçin ve Apply (Uygula) öğesine tıklayın.
Çöp Kutusu (ayrıca geri dönüşüm kutusu ve diğer adlar olarak da bilinir) hesaplamada, bir dosya yöneticisinde kullanıcı tarafından silinmiş, ancak dosya sisteminden kalıcı olarak silinmemiş dosyalar için geçici bir saklama alanıdır.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
DiskDigger mobil uygulaması hem Android cihazınızın dahili belleğinden hem de SD karttan silinen video ve fotoğrafları geri getirebiliyor. Uygulamayı kullanmak için root işlemi yapmanıza gerek yok ancak cihazınız rootluysa çok daha detaylı bir tarama yaparak tüm silinen dosyalara ulaşmanız mümkün.
Çöp kutusu klasörüne erişmek için Google Fotoğraflar, uygulamayı açın, üzerine dokunun. menü simgesi (üç yatay çizgi) ve "Çöp".
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri