Cep telefonunuza antivirüs programı yükleyerek, virüsleri tespit edebilir ve temizleyebilirsiniz. İyi bir antivirüs programı, cep telefonunuzu düzenli olarak tarayarak, olası virüsleri önleyebilir. Zararlı Uygulamaları Kaldırın Cep telefonunuzdaki virüsün kaynağı, zararlı bir uygulama olabilir.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Windows'da Windows Güvenliği öğesini aratıp açın ve ardından Virüs ve tehdit koruması öğesini seçin. Hızlı tarama, Tarama seçenekleri veya Gelişmiş taramayı çalıştır seçeneğine tıklayın ve ardından çalıştırmak istediğiniz tarama türünü seçin. Hızlı tarama öğesini seçerseniz tarama işlemi başlar.
Telefon virüsleri bir kısmı telefonunuza sızarak arka planda girdiğiniz şifreleri ve bilgileri kopyalar. Bu bilgilerin çoğu e mail şifresi, bankacılık şifresi ve uygulama şifreleri olabilir. Virüsün telefonunuzda bulunma amacı ne olursa olsun virüslerden temizlenmelidir.
İlgili 45 soru bulundu
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Sonuç: Android için Antivirüse İhtiyacınız Yok
Pek çok antivirüs şirketi uygulama mağazasını sık sık tarar ve çeşitli zararlı yazılımları bularak Android'in virüs dolu bir işletim sistemi olduğu imajını tazeler.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
'XHelper'ı tespit etmesi zor yapan şey kendisini bir Android servisi gibi göstermesi ve kurması. Dolayısıyla virüslü uygulamayı kaldırmak virüsü kaldırmıyor. Yazılım açılır pencereler ve spam bildirimler göstermeyi sürdürüyor. Cihazlar fabrika ayarlarına sıfırlansa bile virüs her seferinde kendini yeniden yüklüyor.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
Android telefonunuza format işlemi yaptığınız takdirde, telefonunuzdaki tüm bilgilerin sıfırlandığı ve telefonun ilk satın alındığı hali gibi olacağını unutmayın. Bu sebeple, telefonda sizin için önemli olan fotoğraf, video ve çeşitli dosyaları mutlaka format atmadan önce başka bir cihaza yedekleyin.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Merhaba, kesinlikle bulaşır, bunun önüne geçmenin çokta mümkünü yok. %100 olmasa da %95-98 oranında sizi bu durumdan koruyacak şey bir Antivirüs yazılımı değil, bir İnternet Security yazılımıdır.
Virüsler elektronik cihazlara genellikle çeşitli indirme işlemleriyle bulaşır. Zararlı yazılımlar telefona pek çok farklı yolla bulaşabilir. Virüsler telefona gönderilen mesaj ve maillerin içerisinde de gizlenmiş olabilir. Bu tip mesajlarda genel de tıklanması istenen bir bağlantı mevcuttur.
Bu tür virüsler genellikle uzantısı EXE ve COM olan dosyalara bulaşırlar. Virüsler genellikle bir başka dosyaya bulaşıp yer kaplamaktan öte gitmemekle birlikte bilgisayarda yavaşlama, kilitlenme ve bazen de dosyaların bozulmasına neden olmaktadırlar.
Solunum yoluyla gerçekleşen yayılım, korona bulaşma yolları arasında en temel olandır. Virüs ile yüklü damlacıkların çeşitli yüzey ve nesnelerin üzerine yerleşmesiyle de virüs yayılabilir. Kontamine olmuş yüzeye temas eden kişinin; ellerini ağzına, burnuna, gözüne götümesi ile virüs bulaşı olabilir.
Cep telefonundaki virüsten kurtulma
Cep telefonunda virüs olduğundan şüphelenildiğinde, bir antivirüs uygulaması kullanılabilir. Örnek olarak ESET NOD32 Mobile Security, Avast, 360 Security ve AVG gibi antivirüs uygulamaları telefondaki virüs aktivitelerinin durdurulması ve silinmesi konusunda yardımcı olacaktır.
Virüs programları size mutlaka sahip olmanız gereken uygulamalar olarak yansıtılıyor olabilir ancak bu programların telefonunuzda çözdüğü kadar yarattığı sorunlar da var. Bilinen virüs programları bile telefonunuzu yavaşlatarak sizden habersiz arka plan işleri yapabiliyor.
Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Güvenliği ve Virüs ve tehdit koruması > Ayarları yönet'i seçin. (Windows 10'un ilk sürümlerinde, Virüs ve tehdit koruması > Virüs ve tehdit koruması ayarları'nı seçin.)
Merhaba salih zeki kalkan, Microsoft hesabınız, e-posta adresiniz veya OneDrive depolama alanınıza virüs bulaşamaz. Ancak cihazlarınıza virüs bulaştığını düşünüyorsanız, virüs taraması gerçekleştirmeniz, hesabınızın güvenliği açısından da önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri