f8, f11 veya f16 diyafram derinlikleri yeterli olacaktır. Böylelikle ön plandaki objenizi netleştirebilir, arkadan öne doğru keskinleşen bir görüntü yakalayabilirsiniz. ISO değerini 100 veya 200'de tutmanız parazit bulunmayan temiz ve canlı bir gece fotoğrafı çekmek için yeterli olacaktır.
Gece Modu, karanlıkta bile canlı, son derece optimize edilmiş fotoğraflar çekmenizi sağlayan bir akıllı telefon özelliğidir.
İlgili 28 soru bulundu
Gece görüşlü güvenlik kameraları, kızılötesi IR ledli ürünlerdir. 0 – 15 metre IR mesafeye sahip olan bu kameralar, karanlıkta bile etkin çekim yapabilmektedir.
Ayarlar-> Ekran Parlaklığı-> Karanlık Mod'u seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Android'e özgü uygulamalara daha erken gelmiş olsa da, gece modunun Android işletim sistemine gelmesi vakit aldı.
Kamera ayarlarını değiştirme
Kamera uygulamasını açın. Parmağınızı ekranın sağ köşesinden içeri çekin ve ardından Ayarlar'ı seçin. Seçenekler'i seçin. Her seçenek için ayar değişikliklerini uygulayın.
iPhone'da Gece Modu Fotoğraf Çekimi Nasıl Yapılır? Gece modu ile çekim yapmak için telefonunuzun ayarlarına herhangi bir giriş yapmanız gerekmez. Sadece karanlık bir ortamda fotoğraf çekmek istediğinizde kameranızın üst tarafındaki gece modu sembolüne dokunmanız yeterlidir.
Kamera'da HDR (yüksek dinamik aralık) yüksek kontrastlı durumlarda harika çekimler elde etmenize yardımcı olur. iPhone, fotoğraflarınıza daha fazla ışıklı alan ve gölge ayrıntısı getirmek için farklı pozlamalarda arka arkaya birkaç fotoğraf çeker ve bunları harmanlar.
Yıldızların ışığı fazla değildir, bu yüzden net yıldız izleri elde etmek için yüksek bir ISO (800, 1.600 veya daha fazla) kullanın. ISO arttıkça görüntünüzde "kumlanma" oluşması ihtimali de artacağı için uzun bir pozlama yapmadan önce birkaç deneme çekimi yapın.
Güneşe karşı fotoğraf çekmek istiyorsanız mutlaka ışığı yumuşatacak unsurlar bulmalısınız. Aksi takdirde ışığa karşı çekilen fotoğraflardan iyi sonuç almanız zorlaşır. Yani ters ışıkta fotoğraf çekmek istiyorsanız sabahın ilk saatleri ya da akşam saatlerini seçmelisiniz.
Lenssiz fotoğraf makineleri, geleneksel SLR veya DSLR kameralardan farklı olarak bir aynaya veya bir prizmaya ihtiyaç duymazlar. Bunun yerine, görüntü sensörü doğrudan objektifin arkasına yerleştirilir.
Kamerayı kablosuz LAN aracılığıyla akıllı telefona bağlayın. Akıllı telefona için temel uygulamayı çalıştırın. [Settings] (Ayarlar) üzerine dokunun ve sonra [Update firmware] (Aygıt yazılımı güncelle) üzerine dokunun. Kameranın aygıt yazılımı sürümü kontrol edilir.
Mesela kamera kalitesinden söz ederken telefon özelliklerinde gördüğümüz “f” yani diyafram değeri denen bir kriter var ki; bu da sizin fotoğraf çekerken ışığın sensöre ne kadar çok girebilmesini gösteren bir seçenek. “f” değeri rakamsal olarak ne kadar küçükse diyafram açıklığı da o derece büyük oluyor.
Karanlık mod, arayüz öğelerinin renklerinin, koyu bir arka plan üzerinde açık renklerin kullanılması için normalin tersine çevrildiği, renk paletinde yapılan bir değişikliktir. Karanlık mod açıldığında ekran parlaklığı da azalır, bu da göz yorgunluğunu önlerken, mobil cihazlarda pil tasarrufunu artırır.
Karanlık modu kullanmanın daha uzun batarya ömrü, daha az parlama ve mavi ışığa maruz kalma gibi çeşitli avantajları vardır. DAHA FAZLA BATARYA, DAHA AZ ŞARJ: Karanlık modu kullanmak batarya ömrünüzü %30'a kadar uzatabilir; bu da telefonunuzu eskisi kadar sık şarj etmeniz gerekmeyeceği anlamına gelir.
Gece görüş özelliği bulunan kameralar size geceleri karanlıkta bile otomatik olarak keskin ve tek renkli video akışı sağlar. Tamamen karanlıkta geniş bir aralığa kadar net ve ayrıntılı görüntüler sunar. Geceleri evinizde neler olduğunu kolayca görebilirsiniz.
Kamera sistemlerinde genel olarak güvenlik kamerası bulanık gösterme ya da güvenlik kamerası karanlık gösterme sorunları ile karşılaşılabilmektedir. Bu sorun genellikle kamerada kullanılan lenslerin uyumlu olmaması ya da lens ile kamera bağlantısının doğru yapılamamasından kaynaklanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri