Android telefonunuzun uçak modunu ilk kez açtığınızda kablosuz ağ bağlantısı ve Bluetooth kapatılır. Bu ayarı değiştirerek kablosuz bağlantılarınızı açık tutabilir, böylece akıllı saat veya Bluetooth kulaklık gibi cihazlarınıza bağlı kalabilirsiniz. İsterseniz kablosuz bağlantılarınızı tekrar kapatabilirsiniz.
Böylece Wi-Fi, mobil veri, radyo bağlantıları, Bluetooth, GPS ve NFC olarak olarak adlandırılan Yakın Alan İletişimi özellikleri devre dışı kalır. Telefon ekranındaki GSM operatörünün simgesinin yerini bir uçak simgesi alır.
Uçakla yolculuk yaparken havayolu şirketi zorunlu kılıyorsa Uçak modunu etkinleştirebilirsiniz. Uçak modundayken cihazınızla arama yapamaz, SMS mesajı gönderip alamaz veya mobil veri kullanamazsınız ancak diğer tüm işlevleri kullanabilirsiniz.
Bunun yerine uçak modunu devreye sokun. Uçak modu, Wi-Fi ya da mobil veriyi kapatır ve WhatsApp'ı çevrimdışı durumuna getirir. Şimdi uygulamaya gidip mesajları okuyabilirsiniz. Mesajları uygulama önbelleğinde okuyacağınız için mavi tıka dönüşmeyecektir.
Uçak Modunda SMS veya Arama Gelir mi? Uçak modunda mobil hizmet ile bağlantı kurulmadığından kısa mesaj veya çağrı işlevleri çalışmayacaktır. Sizi arayanlar, telefonunuz kapalıyken olduğu gibi sesli mesaja yönlendirilirler. Size gönderilen kısa mesajları telefonu açtıktan sonra alabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Bazı havayolları, uçak moduna geçerseniz iPhone'unuzu açık tutmanıza izin verir. Wi-Fi ve Bluetooth®, uçak modunda saptanmış olarak etkisizleştirilir; arama yapamazsınız ama müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ ya da telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
Uçak Modu, cep telefonları ve tabletlerde bulunan basit, ancak etkili bir özelliktir. Bu mod, kablosuz iletişim bileşenlerini devre dışı bırakarak cihazın enerji tüketimini azaltır. Elektronik bileşenlerin enerji tüketimine olan etkisi, Uçak Modu'nun batarya ömrü üzerindeki olumlu etkisini ortaya koyar.
Çevrimiçi olmadan gelen mesajı okumak için telefonunuzu uçak moduna alın. Ardından mesajı açtığınızda karşı taraf mesajı okuduğunuzda bunu göremeyecek. Eğer mesajı okuduktan sonra WhatsApp'ı kapatıp ardından uçak modunu kapatırsanız internetinizi açtığınızda da karşı tarafta mavi tik çıkmayacaktır.
Sonuç olarak yolculuklarda telefonu uçak moduna almamak uçağın düşmesine sebep olmayabilir ancak kokpitte radyo kesintileri yaşanmasına, pilotun rahatsız edici sesler duymasına ve kule ile sağlıklı iletişim kuramamasına sebep oluyor.
Kullanıcılar, telefonlarının widget'ını veya hızlı bildirimlerini kullanarak mavi tiksiz mesajları okuyabilirler. Ayrıca, Whatsapp'ta uygulama ayarlarına girerek 'Gizlilik' seçeneğine tıklayarak veya Whatsapp Web kullanarak mavi tiksiz mesaj yazabilirler.
Hatta telefonunuz uçak modundayken bile Wi-Fi aracılığıyla Vodafone şebekesine bağlanarak arayıp aranabilirsiniz. Wi-Fi üzerinden başlattığınız arama, Wi-Fi bağlantınızın kesilmesi durumunda 4.5G'ye transfer edilir. Böylece kesintisiz bir ses iletişimi sağlanır.
Android kullanıcıları bilir; telefon uçak moduna alındığında hem hücresel hem de Wi-Fi bağlantısı kapatılır.
Ortak ayarları hızlı bir şekilde nasıl değiştireceğinizi öğrenin. Uçak modundayken kablosuz bağlantıyı ve Bluetooth'u etkinleştirirseniz cihazınız bu seçimi hatırlar. Uçak modunu bir daha açtığınızda kablosuz bağlantı ve Bluetooth da açık kalır.
"Cep telefonunun oluşturduğu manyetik alan ve yaydığı ısı, sinirler üzerindeki kılıfların gelişini yavaşlatır, sinirlerin yeteri kadar çalışmasını engeller, entellektüel fonksiyonlarında bozukluğa, el becerilerinin kazanılmasında gecikmelere yol açabilir.
Uçak modu açıkken zaten mesaj alamazsın ve gönderemezsin. Doğal olarak göndermen için uçak modu kapalı olmalı, alman içinde kapalı olmalı.
Yük ve yolcu taşımada ya da askeri amaçlarla kullanılan hava taşıtlarına uçak denir.
Uçuş modu, özellikle sivil havacılık ticari uçuşlardan yolcuların yanlarında taşıdıkları cep telefonlarının dışarıya sinyal vermesini tamamen veya kısmen azaltan ya da kesen seçenektir. Nexus 5 telefondaki Uçuş modu (Android 4.4.2). Bu mod sayesinde Bluetooth, mobil servis gibi özellikler kapanır.
Mesaj geldiğinde telefonunuzu direkt olarak uçak moduna çekin. Böylece hem operatörünüzün sağladığı veri bağlantısı pasif olacak hem de bağlantı özellikleri devre dışı olacak. Sonrasında WhatsApp'ta girerek mesajları okuyun. Bu sayede hem mesajlarınız 'mavi tik' olmayacak hem de çevrim içi gözükmeyeceksiniz.
WhastApp uygulamanızı açın ve Ayarlar kısmına gelin. Buradan Bildirimler başlığına tıklayarak "Mesaj Önizleme" özelliğini aktif hale getirin. Bu iki adımı izlediğinizde WhatsApp'ı açmadan da mesajları okur hale geleceksiniz. Ana ekrandan ve bildirim ekranından gelen mesajları rahatlıkla okuyabileceksiniz.
Telefonu Uçak Modu'na alın
Bunun için mesaj geldikten sonra telefonunuzdaki Uçak Modu seçeneğini aktif hale getirin. Bu sayede gizli bir şekilde mesaja tıklayıp okuyabilir, hatta dilerseniz yanıt bile verebilirsiniz. Cihazınızda bağlantı olmadığı için mesaj hemen gönderilmez.
Bu durumun önüne geçmek adına telefonlar uçak moduna alınır. Uçak moduna alınmış bir telefondan arama yapılmaz. Ayrıca uçak moduna alınmış telefona çağrı da gelmez. Uçak modunda bulunan telefonun wi-fi özelliği açılarak internet hizmeti alınabilir.
Gerçekten de telefonu uçak modunda şarj ederek şarj olma süresini kısaltmak mümkün. Bunun nedeni, telefonunuz normal moddayken sürekli olarak baz istasyonlarına sinyal vermeye ve konumunuzu belirlemeye çalışmasıdır.
Merhaba arkadaşlar bundan sonra yatarken telefonu uçak moduna alacam sabahları alarm çalışırmı? Evet calisir.
Görev çubuğunda Ağ simgesini ve ardından Uçak modu'nu seçin. Başlangıç > Ayarları > Ağ & İnternet > Uçak modu'nu seçin ve ardından Açık veya Kapalı için ilk iki durumlu düğmeyi seçin.
Uçak yolculukları sırasında telefon ile konuşmak yasak olsa da uçak modu denilen modda telefonunuzu fotoğraf çekmek, müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanabiliyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri