Telefonu sıfırlamak virüsleri silmemekle birlikte verilerinizi de kaybetmenize neden olur.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Telefonunuza etkili bir antivirüs programı indirmeniz gerekir. Norton, Eset, Kaspersky, MalwareBytes ve Avast gibi şirketlerin cep telefonları için geliştirdiği etkili antivirüs yazılımları bulunuyor. İndirdiğiniz yazılımla tarama yaptırarak cihazınızdaki tüm zararlı uygulamaları ve virüsleri temizleyin.
Android telefonlarda fabrika ayarlarına sıfırlama:
Tüm verileri sil seçeneğini seçin. Ardından da Telefonu sıfırla seçeneğine dokunun, Depolama alanındaki tüm verileri silmek için Her şeyi sil seçeneğine dokunun, Sıfırlama işlemi tamamlandıktan sonra telefon yeniden başlayacak.
Not: Fabrika Ayarları uygulandığında, cihaza yeni sistemin kurulması esnasında mevcut tüm veriler, ayarlar ve kişisel bilgiler silinecektir. 2-1. Android 7 ve daha eski sürümler için: Ayarlar içinde Yedekleme ve Sıfırlama başlığını seçin.
İlgili 30 soru bulundu
Android telefonunuza format işlemi yaptığınız takdirde, telefonunuzdaki tüm bilgilerin sıfırlandığı ve telefonun ilk satın alındığı hali gibi olacağını unutmayın. Bu sebeple, telefonda sizin için önemli olan fotoğraf, video ve çeşitli dosyaları mutlaka format atmadan önce başka bir cihaza yedekleyin.
Telefonu fabrika ayarlarına döndürme ve telefonu sıfırlama şu durumlarda yapılabilir: Virüslü dosyaları silme, kaldırılması zor uygulamaları kaldırmak için. Yazılımsal sorunları gidermek istediğinizde. Akıllı telefonu ilk günkü ayarlarına geri getirmek amacıyla.
Sistem uygulama ve ayarlarınız silinecek. Ayrıca telefonu aldığınızdan beri yüklediğiniz apk dosyalar ve Play Store'dan indirdiğiniz oyun ve uygulamalarda silinecektir. Cep telefonunuzun kendi hafızasına yüklediğiniz Fotoğraf, Müzik, Rehber gibi önemli bilgileriniz silinecektir.
Telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlarsanız ne olur? Android'de fabrika ayarlarına sıfırlama, cihazda depolanan tüm bilgileri siliyor ve onu varsayılan veya üretici kurulumuna geri yüklüyor.
Hayır. Ayarlar üzerinden sıfırlarsanız eğer aynı sistemin kişisel dosyalarını silersiniz. Eğer geliştiricinin kurtarmaal dosyası ile recovery modundan format atarsanız performans artışı olur. Format dosyası ile format atarsan daha iyi olur.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir. Android cep telefonu kullanıcıları virüs programlarına Google Play Store üzerinden erişebilir. Android telefonda virüs temizleme güvenli bir uygulamayı telefonunuza indirip virüs taraması başlatabilirsiniz.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Birçok virüs silinmez. Diskte saklanır. Genelde tahmini disk bölümleme boyutundan büyük olmayan kodlar içerir ki format sonrası kendini yeniden kopyalasın.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Windows'da Windows Güvenliği öğesini aratıp açın ve ardından Virüs ve tehdit koruması öğesini seçin. Hızlı tarama, Tarama seçenekleri veya Gelişmiş taramayı çalıştır seçeneğine tıklayın ve ardından çalıştırmak istediğiniz tarama türünü seçin. Hızlı tarama öğesini seçerseniz tarama işlemi başlar.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
Formattan sonra önemli dosyalarınız kaybolursa, endişelenmeyin. Format kurtarma programı - EaseUS Data Recovery Wizard ile kaybolan verileri geri getirmek mümkündür.
Android telefonlara format attıktan sonra verileri kurtarmak için bazı uygulamaları kullanabilirsiniz. Bazı uygulamalar, verileri SD kart üzerinden kurtarır. Bazıları ise ücretsiz olarak silinen dosyaları gösterir. Ancak silinen dosyaları cihaza yeniden yüklemek için ücret ödemek gerekir.
Lollipop ve daha yeni sürümle çalışan Android telefonlar için Ayarlar>Hesaplar>Yedekle ve Sıfırla yolunu takip ederek Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğine dokunduğunuzda gelen ekranın alt kısmında yer alan 'Cihazı Sıfırla'ya dokunduğunuzda her şeyi kolayca silebilirsiniz.
Telefonunuzu sıfırlarsanız Gmail kutunuzdaki mesajlar silinmez, yani herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
normali 15-20 dk'dır. Üzerine yükseltme yapıyorsan süre uzar 45 yada 1 saat olur. normali 15-20 dk'dır.
Format atma işlemi genel olarak cihazın kullanılmayan verilerinin daha az detaylı ve genel şekilde silinmesini kapsamaktadır. Ancak hard reset işlemi, cihazın tüm verilerinin tamamen silinmesini ve cihazın fabrika çıkışındaki işlemcisine geri döndürülmesini kapsar.
En kötü senaryoda casus yazılımlar, bir iPhone veya Android telefonda fabrika ayarlarına sıfırlama işlemiyle ortadan kaldırılabilir. Bu, tüm verileri ve indirilen programları kaldırır ve cihazı orijinal “fabrika” durumunda bırakır.
Kalkar evet tekrar engellersiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri