Airplane Mode adı verilen uçuş modu günümüzde tüm akıllı telefonlarda bulunur. Uçak modu uçak yolculuklarında telefonu kapatmaya gerek kalmadan bağlantıları kesmek için kullanılır. Telefonunuzu uçak moduna aldığınızda telefon şebekesi bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanmış olur.
Uçakla yolculuk yaparken uçuş kurallarına uymak için Uçak modunu etkinleştirebilirsiniz. Uçak modundayken cihazınızla arama yapamaz, SMS mesajı gönderip alamaz veya mobil veri kullanamazsınız ancak diğer tüm işlevleri kullanabilirsiniz.
Uçak modunda mobil hizmet ile bağlantı kurulmadığından kısa mesaj veya çağrı işlevleri çalışmayacaktır. Sizi arayanlar, telefonunuz kapalıyken olduğu gibi sesli mesaja yönlendirilirler. Size gönderilen kısa mesajları telefonu açtıktan sonra alabilirsiniz.
OLASI KAZALARA DİKKAT… Telefonunuzu uçak moduna almak, bu sinyalin gönderilmesini durdurur. Aslında tüm telefon sinyalleri uçak sistemlerini etkilemez. Ayrıca böyle bir sinyalin “bir uçağın navigasyon performansına müdahale ettiği”ne dair kanıtlanmış bir olay yoktur ancak yine de bu, gerçekleşmeyeceği anlamına gelmez.
Sonuç olarak yolculuklarda telefonu uçak moduna almamak uçağın düşmesine sebep olmayabilir ancak kokpitte radyo kesintileri yaşanmasına, pilotun rahatsız edici sesler duymasına ve kule ile sağlıklı iletişim kuramamasına sebep oluyor.
İlgili 38 soru bulundu
Android telefonunuzun uçak modunu ilk kez açtığınızda kablosuz ağ bağlantısı ve Bluetooth kapatılır. Bu ayarı değiştirerek kablosuz bağlantılarınızı açık tutabilir, böylece akıllı saat veya Bluetooth kulaklık gibi cihazlarınıza bağlı kalabilirsiniz.
Uçak modunda iken herhangi bir iletişim söz konusu değildir. Uçak modundan çıkana kadar.
Çünkü uçakta iken telefonun sinyal göndermesi, uçağın elektronik sistemlerini etkiler. Bu durumun önüne geçmek adına telefonlar uçak moduna alınır. Uçak moduna alınmış bir telefondan arama yapılmaz. Ayrıca uçak moduna alınmış telefona çağrı da gelmez.
Telefonu uçak moduna almanız şarjınızın daha uzun dayanmasını sağlar. Üstelik uçak modundayken şarj ederseniz telefonunuz daha hızlı şarj olur. Karşı tarafa mesajı okuduğunuz gitmesin mi istiyorsunuz? Facebook, Messenger, WhatsApp gibi uygulamalar mesajları okuduğunuz zaman bunu karşı tarafa iletiyor.
Gerçekten de telefonu uçak modunda şarj ederek şarj olma süresini kısaltmak mümkün. Bunun nedeni, telefonunuz normal moddayken sürekli olarak baz istasyonlarına sinyal vermeye ve konumunuzu belirlemeye çalışmasıdır.
Telefonunu uçuş moduna aldığında gelen aramaları sadece Kim Aramış servisi etkinse görebilirsin. Onun için de uçuş modundan çıkman gerekiyor. Sonrasındaysa telefonuna mesaj geliyor, ne zaman kim aramış gibi bilgiler yer alıyor.
Airplane Mode (Uçak modu), bütün akıllı telefonlarda bulunuyor. Yolculuk esnasında telefonu kapatöaya gerek kalmadan bütün bağlantıları kesmek için kullanılıyor. Eğer telefonunuzu uçak moduna alırsanız şebeke bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanıyor.
Çevrimiçi olmadan gelen mesajı okumak için telefonunuzu uçak moduna alın. Ardından mesajı açtığınızda karşı taraf mesajı okuduğunuzda bunu göremeyecek. Eğer mesajı okuduktan sonra WhatsApp'ı kapatıp ardından uçak modunu kapatırsanız internetinizi açtığınızda da karşı tarafta mavi tik çıkmayacaktır.
Rahatsız etme özelliği gereği böyle bir şey mümkün değil maalesef. Rahatsız etme açıkken aramalar gelir ancak telefonunuz bunu size arama esnasında bildirmez, direkt olarak meşgule düşmesini sağlar.
Rahatsız Etmeyin moduyla telefonunuzu sessize alabilirsiniz.
Yeni kurallar doğrultusunda, yolcu, uçağa binişten sonra, kapı kapatılıncaya kadar cep telefonlarını veya taşınabilir elektronik aletlerini açık olarak kullanabilecek. Kapının kapatılmasıyla birlikte, tüm elektronik cihazlar ikinci bir anonsa kadar 'uçuş modunda' kullanılacak.
Uçak Modu'nu açarak pil ömrünü optimize edebilirsiniz.
Airplane Mode adı verilen uçuş modu günümüzde tüm akıllı telefonlarda bulunur. Uçak modu uçak yolculuklarında telefonu kapatmaya gerek kalmadan bağlantıları kesmek için kullanılır. Telefonunuzu uçak moduna aldığınızda telefon şebekesi bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanmış olur. Şurada Paylaş!
Uçuş modu, özellikle sivil havacılık ticari uçuşlardan yolcuların yanlarında taşıdıkları cep telefonlarının dışarıya sinyal vermesini tamamen veya kısmen azaltan ya da kesen seçenektir. Nexus 5 telefondaki Uçuş modu (Android 4.4.2). Bu mod sayesinde bluetooth,mobil servis gibi özellikler kapanır.
Eve Geldiğinde Telefonu Uçak Moduna Alıyor
Sizin yanınızdayken diğer sevgilisinin aramasından korkuyordur belki. Eğer sürekli uçak modunda bir telefonla dolaşıyorsa, takip edin. Mutlaka bir gün açık verecektir. Düşünün, nasıl bir iletişim var ki bir başkasıyla aralarında; sizin görmenizden çok çekiniyor.
Komisyonca alınan karara göre 30 Haziran 2023 tarihinden itibaren uçaklarda telefonları kapatma ya da uçak moduna alma zorunluluğu sona erecek.
Türk Hava Yolları ortaklığı ile kablosuz internet altyapısı olan uçaklarda Wi-Fi özelliği olan dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefon ile internet erişimidir. Internet erişim servisi Türk Hava Yolları filosundaki tüm geniş gövde uçaklarda ve A321 NEO ile B737 MAX tipi dar gövde uçaklarda sağlanmaktadır.
Uçak simgesiyle gösterimi yapılan bu özellik, tek bir dokunuşla aktif hâle getirilebilir. Böylece Wi-Fi, mobil veri, radyo bağlantıları, Bluetooth, GPS ve NFC olarak olarak adlandırılan Yakın Alan İletişimi özellikleri devre dışı kalır.
Acil Yardım, uçak modunda veya Pil Tasarrufu açıkken çalışmaz.
Telefonunuz uçak modunda iken mobil veri başta olmak üzere iletişim kurduğu tüm sinyaller kesilir. Ancan uçak moduna aldığınız yerin yani son sinyal yeri tespit edilebilir. Bu da sizin işinize yaramayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri