Uçak Modu açıldığında Bluetooth dışındaki tüm telsizler kapatılır. Bu durumda arama yapamazsınız ancak müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ veya telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
Android telefonunuzun uçak modunu ilk kez açtığınızda kablosuz ağ bağlantısı ve Bluetooth kapatılır. Bu ayarı değiştirerek kablosuz bağlantılarınızı açık tutabilir, böylece akıllı saat veya Bluetooth kulaklık gibi cihazlarınıza bağlı kalabilirsiniz.
Uçakla yolculuk yaparken uçuş kurallarına uymak için Uçak modunu etkinleştirebilirsiniz. Uçak modundayken cihazınızla arama yapamaz, SMS mesajı gönderip alamaz veya mobil veri kullanamazsınız ancak diğer tüm işlevleri kullanabilirsiniz.
Bunun yerine uçak modunu devreye sokun. Uçak modu, Wi-Fi ya da mobil veriyi kapatır ve WhatsApp'ı çevrimdışı durumuna getirir. Şimdi uygulamaya gidip mesajları okuyabilirsiniz. Mesajları uygulama önbelleğinde okuyacağınız için mavi tıka dönüşmeyecektir.
Uçak modunda mobil hizmet ile bağlantı kurulmadığından kısa mesaj veya çağrı işlevleri çalışmayacaktır. Sizi arayanlar, telefonunuz kapalıyken olduğu gibi sesli mesaja yönlendirilirler. Size gönderilen kısa mesajları telefonu açtıktan sonra alabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Uçak Modu aktif edildiğinde, cihazın hücresel ağı, Wi-Fi, Bluetooth ve NFC gibi kısa menzilli iletişim yetenekleri otomatik olarak devre dışı bırakılır. Ayrıca, cihazlar daha sonra SMS gönderemez veya alamaz ve aramalar gerçekleştirilemez veya alınamaz.
Hatta telefonunuz uçak modundayken bile Wi-Fi aracılığıyla Vodafone şebekesine bağlanarak arayıp aranabilirsiniz. Wi-Fi üzerinden başlattığınız arama, Wi-Fi bağlantınızın kesilmesi durumunda 4.5G'ye transfer edilir. Böylece kesintisiz bir ses iletişimi sağlanır.
Telefonun normal konumdayken radyo frekanslarda yayın yapan tüm kanalların açık bulunması uçağın çeşitli alıcı ve algılayıcı devrelerine parazit yapabilir. Aynı zamanda tüm bu bağlantılar uçağın elektronik sistemlerine ve kule ile iletişimlerine de parazit oluşturabilir.
Çünkü uçakta iken telefonun sinyal göndermesi, uçağın elektronik sistemlerini etkiler. Bu durumun önüne geçmek adına telefonlar uçak moduna alınır. Uçak moduna alınmış bir telefondan arama yapılmaz. Ayrıca uçak moduna alınmış telefona çağrı da gelmez.
Uçak modu açıkken zaten mesaj alamazsın ve gönderemezsin. Doğal olarak göndermen için uçak modu kapalı olmalı, alman içinde kapalı olmalı.
telefon sinyal aldığı sürece yer tespiti yapılabilir. sonuç olarak cihazın ile baz istasyonu iletişime geçiyor, konumun baz istasyonu sinyaline göre bulunabilir. uçak moduna alırsan uçak moduna almadan 1sn. önceki bulunduğun yer şimdiki konumundur. uçak modu ve wifi kapalı ise yer tespiti yapılamaz.
Bu mod sesi kapatabilir, titreşimi durdurabilir ve görsel bildirimleri engelleyebilir. Nelerin engelleneceğini ve nelere izin verileceğini seçebilirsiniz. Önemli: Eski bir Android sürümü kullanıyorsunuz. Bu adımların bazıları yalnızca Android 9 ve sonraki sürümlerde çalışır.
Sonuç olarak yolculuklarda telefonu uçak moduna almamak uçağın düşmesine sebep olmayabilir ancak kokpitte radyo kesintileri yaşanmasına, pilotun rahatsız edici sesler duymasına ve kule ile sağlıklı iletişim kuramamasına sebep oluyor.
Uçak Modu aktif edildiğinde, cihazın çeşitli elektronik bileşenleri, özellikle kablosuz iletişimi sağlayanlar, derhal devre dışı bırakılır. Bu bileşenler, GSM, Wi-Fi, Bluetooth ve GPS gibi sistemleri içerir. Bu sistemlerin enerji tüketimi, bir cihazın genel batarya ömrünün önemli bir bölümünü oluşturabilir.
Yük ve yolcu taşımada ya da askeri amaçlarla kullanılan hava taşıtlarına uçak denir.
Telefonunuzu uçak moduna almanız veya kapalı konuma getirmeniz telefonunuzun normal şarj süresinden % 25 daha hızlı olmasını sağlayacaktır. 2- Şarj Modunu Etkin Hale Getirin. Eğer Android bir cihaza sahip iseniz telefonunuzda bulunan şarj modunu etkin hale getirin.
Gerçekten de telefonu uçak modunda şarj ederek şarj olma süresini kısaltmak mümkün. Bunun nedeni, telefonunuz normal moddayken sürekli olarak baz istasyonlarına sinyal vermeye ve konumunuzu belirlemeye çalışmasıdır.
Uçuş modu, özellikle sivil havacılık ticari uçuşlardan yolcuların yanlarında taşıdıkları cep telefonlarının dışarıya sinyal vermesini tamamen veya kısmen azaltan ya da kesen seçenektir. Nexus 5 telefondaki Uçuş modu (Android 4.4.2). Bu mod sayesinde Bluetooth, mobil servis gibi özellikler kapanır.
Android kullanıcıları bilir; telefon uçak moduna alındığında hem hücresel hem de Wi-Fi bağlantısı kapatılır. Mobil servis çalışmadığından, hücresel bağlantı mümkün olmaz. Ancak manuel olarak Wi-Fi açılabilir. Geliştirilen yeni özellik ile Wi-Fi'ın manuel olarak aktifleştirilmesine gerek kalmayacak.
Uçuş modu, bilgisayarınızdaki tüm kablosuz iletişimleri kapatmanız için hızlı bir yol sunar. Kablosuz iletişimlere örnek olarak Wi-Fi, hücresel, Bluetooth ve Yakın Alan İletişimi (NFC) verilebilir.
Rahatsız etmeyiniz özelliği nedir? Telefonunuzu gelen aramalara kapatmak istediğinizde bu özelliği kullanabilirsiniz. Bu özellik aktif olduğunda, dışarıdan size arama gelmez ancak siz telefonunuzdan arama yapabilirsiniz. Bu özelliği iptal ettiğinizde telefonunuza tekrar aramalar gelecektir.
WhatsApp kullanıcıları, Rahatsız Etmeyin modunu etkinleştirdiğinde arayan ya da çağrı bırakan kişiler bunu göremeyecek. Mod açık olduğunda gelen aramalar ise Aramalar kısmında “Rahatsız Etmeyin Tarafından Susturuldu” etiketiyle yer alacak.
Rahatsız Etmeyin, odaklanmanız gerektiğinde kesintileri engellemeye yardımcı olur. Bu mod etkin olduğunda aramalar ve mesajlar sessize alınacak ve bildirim başlıkları görüntülenmeyecektir.
Ancak çoğu kişi uçak modunun tam olarak ne yaptığına dair tam bir bilgiye sahip değildir. Temel olarak, bu mod aktif hale getirildiğinde cihazın tüm kablosuz iletişim özelliklerini geçici olarak devre dışı bırakır. Bu, Wi-Fi, mobil veri, Bluetooth ve GPS gibi bağlantılarınızı keser.
suçlunun cep telefonunu biliyorsa telefon açıksa adresini konum olarak tam belirleyebilir mi? arka sokaklarda görmüştüm böyle bir şey var mı? C: polis cep telefon numarasıyla teknik takip yapabiliyor mu? Evet, yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri