Avokadoyu ikiye bölüp çekirdeği çıkartınız. Sonra kabuğu soyup diğer malzemelerle beraber blendere koyunuz. Bir dakikayı geçmemek üzere blenderi çalıştırınız. Buz gibi, doyurucu ve çok lezzetli bir milkshake.
Avokado, limon suyu, badem, süt/ hindistan cevizi sütü ve bal birleştirilerek yapılabilir.
Bebek için mükemmel denebilecek ilk gıda olan avokadoyu yalnız başına sunmak yerine, elma, şeftali, armut, muz püreleri veya yoğurtla karıştırarak sunmak, başarı ihtimalinizi arttırır.
İlgili 31 soru bulundu
Yoğurdunuz cıvıksa direkt olarak, toksa bir miktar sulandırıp, püre halindeki avokadoyla karıştırın.
Magnezyum, B6, C vitamini, E vitamini ve folat dahil olmak üzere birçok vitamin ve mineral içermektedir. Bir avokadonun yarısı potasyum için günlük ihtiyacın %10'unu karşılamaktadır. Avokado ayrıca C, B6 ve E vitamini de dahil olmak üzere bağışıklık sistemi sağlığı için gerekli olan besinleri sağlar.
Avokadolarımızın kabuklarını güzelce soyup doğruyoruz. üzerine bol limon sıkıyoruz. ( ben limonu sevdiğim için bol limon sıkıyorum. ) Sonra üzerine damak tadınıza göre tuz atıp afiyetle yiyoruz :) :) Benim severek yediğim bir tariftir.
Avokado, vücudumuzdaki karotenoid seviyesini arttırır. Bu sayede görüşümüzü iyileştirir. Yani görme fonksiyonlarınızı iyileştirmek için her gün bir adet avokado yiyebilirsiniz!
Ancak çok fazla yumuşak olanlarda da bozulma ve çürüme görülebileceğinden, hafif sert biçimde alınarak yumuşamasının beklenmesi en doğru uygulamadır. Avokado ortadan ikiye bölünerek çekirdeğinin çıkarılmasının ardından bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırılarak tüketilebilir.
*Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. *Saklama koşullarından en uygunu gazete kağıdına sararak bekletmektir.
İşte avokado nasıl yenir sorusunun da en önemli cevabı ve püf noktası bu bilgidir. Avokado nasıl yenir diye soranlar için en pratik tüketim şekli olan limon ve tuz ilavesinden söz etmek gerek. Üzerine limon sıkılmış ve tuz serpiştirilmiş, olgun bir avokadoyu beğenmeyen sayısı oldukça azdır.
Avokadonun kabuğu soyulup çekirdeği çıkartıldıktan sonra küçük parçalara ayrılır. Muzlar da dilimlenip, süt ve bal da konduktan sonra rondodan geçirilir. İsteğe göre üzeri fındık veya cevizle süslenir. Bu tarifle 3 su bardağı atom elde ediliyor.
Milkshake daha çok tatlı niyetine tüketilen, öğün yerine tercih edilmeyen bir içecektir. Ayrıca reçetesindeki temel baz süt veya dondurmadır. Smoothie ise, öğün yerine geçen, daha kıvamlı ve ana bazını meyve ya da sebzelerin oluşturduğu içeceklerdir.
Avokadoyu dilimledikten sonra üzerine bir miktar tuz ve limon suyu serpiştirerek sade bir şekilde tüketebilirsiniz.
Hazırlanışı: Avokadoların kabuğunu soyun ve bir kâseye doğrayın. Daha sonra avokadoları taneli olacak şekilde ezin. Ardından bal ekleyerek, karıştırın. Cevizleri de taneli şekilde kalacak halde ezerek, avokadolu ballı karışıma ekleyin.
Avokado Süt Üretiminde Vücudu Destekler
Alfa ve beta-karoten ve lutein gibi yağda çözünen besinler, anneler için ideal bir besin takviyesidir. Kolay emilen maddeler içerdiği için annenin süt üretimi için kalori ihtiyacını doğrudan veya dolaylı yollarla destekler.
Kadınlar için adeta zengin besin deposu olan avokado, adet düzensizliği yaşayan ve adet sancısı çeken kadınların en büyük yardımcısı olmaktadır. Avokadonun rahime faydaları oldukça fazladır. Kadınlarda sıklıkla görülen Rahim kanserine yakalanma riski düzenli bir şekilde avokado tüketilerek düşürülebilmektedir.
Mide rahatsızlığı yaşayanlar için çok faydalı etkisi vardır. Öksürüğü olan bireylerin ciğerlerini rahatlatır ve bu sayede nefes alışverişi düzenli hâle gelir. Avokado çayının içerisinde bulunan antioksidan sayesinde cildi sıkılaştırıcı, nemlendirici ve daha sağlıklı bir cilt yapısı oluşturucu özelliği bulunur.
Avokado, sağlıklı yağ ve lif kaynağıdır. Bu yüzden de bağırsakların sağlığı için oldukça önemlidir. Avokado, taze sıkılmış limon suyu ile birleştiğinde tam bir şifa deposu olarak bedeni baştan aşağı yeniler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri