Sinyal seviyesinde sorun yaşandığında Android telefonlarda “Ayarlar > Mobil Ağlar > Şebeke operatörleri > Şebekeleri ara ” adımlarını takip ederek, otomatik olarak seçilmiş olan servis sağlayıcısı ayarını manuel'e çekip, gelen operatörlerden seçim yapılabilir.
Doğru ve yeterli bir şekilde şarj edilmediğinde ya da şarjı tüketen uygulamaların arka planda sürekli çalıştığı durumlarda telefon çekim gücü de düşük olacaktır. Pil şarj cihazları doğru kullanıldığında bu sorunun önüne geçilebilir.
Ev, iş ve diğer ortamlarda çekmeyen cep telefonları için, cep telefonu operatörüne uygun bir Gsm sinyal güçlendirici tercih edilir. Telefon çekim sorununa çözüm sağlar.
*3001#12345#* numarasını çevirin ve çevir'e dokunun. 2. Alan testi moduna gireceksiniz. Sol üst tarafta sinyal gücünü gösteren bir işaretçi göreceksiniz.
İlgili 44 soru bulundu
SIM kartınızı temizleyin ve tekrar deneyin. Operatörünüzün farklı bir SIM kartını kullanın veya SIM kartınızı başka bir telefona takın ve tekrar deneyin.Sorununuz hala devam ediyorsa SIM kartınızı değiştirmek için operatörünüzle iletişime geçin. Cihazınızın yazılımının güncel olduğundan emin olunuz.
Cep telefonunuzun çekmeme nedeni genellikle dış nedenlere bağlı olsa da kimi zaman bu duruma cihazınızın içerisindeki donanım ya da yazılım kaynaklı bir sorun da neden olabilir. Cep telefonunuzun içerisinde yer alan antenlerdeki herhangi bir arıza ya da yazılımsal sorunlar telefonunuzun sinyal kalitesini etkileyebilir.
Bağlantı gücü, desibel milivat veya dBm cinsinden ölçülen RSSI'ye (Alınan Sinyal Gücü Göstergesi) karşılık gelir. dBm rakamının önünde bir eksi işareti olacak, ancak endişelenmeyin: -50 dBm veya üzeri herhangi bir sinyal mükemmel bir Wi-Fi sinyalini temsil eder. -80 dBm'nin altına inerseniz sorun yaşıyorsunuz demektir.
Soru: CİHAZLARIN SAĞLIĞA VEYA ÇEVREYE ZARARI BULUNUYOR MU? Cevap: COD Sertifikası bulunan ürünümüz dışarıda var olan sinyali içeri taşıdığı için baz istasyonunun yolladığı radyasyon değerinden başka bir değer sağlamaz. Ürünlerimiz sinyal aktarıcı olması nedeniyle size ekstra bir zarar sağlamamaktadır.
Kaliteli iletişim ve daha uzun ömürlü cihazlar için sinyal güçlendiricilere ihtiyaç vardır. GSM sinyal güçlendiriciler sayesinde tüm sinyal engelleyici çevresel faktörlerin etkisi en aza iner. Denizin ortasında, çok fazla bina ve ağacın olduğu yerlerde dahi sinyal alımı sağlanır.
Etrafınızdaki engeller: Wi-Fi sinyalleri, duvarlar ve diğer sinyal erişimini güçleştirebilecek engeller sebebiyle zayıflayabilir. Cihazınızın eskimesi: Telefonunuzun Wi-Fi alıcısı zamanla yıpranabilir ve bu da Wi-Fi sinyallerinin zayıf bir şekilde alınmasına neden olabilir.
Eğer modeminiz 5 GHz bandında çalışıyorsa (ki yeni nesil modemlerin çoğu çalışır), telefonunuzda da Ayarlar>Wi-Fi>Gelişmiş>Wi-Fi Frekans bandı dizinine gidin ve Otomatik'e dokunun. Bu telefonunuzun mümkün olduğu zaman 5 GHz bandında çalışmasını sağlayacaktır.
Amplifikatör, gelen sinyali büyütür ve daha güçlü bir sinyal oluşturur. Bu teknoloji sayesinde, güçlendirici vericiden aldığı zayıf sinyali çoğaltarak güçlendirir ve daha geniş bir alana yeniden yayınlar. Böylece, sinyal daha uzak noktalara ulaşabilir ve daha güçlü bir Wi-Fi bağlantısı sağlanır.
Sinyal güçlendirici, yönlendiriciden ya da kablosuz modemden gelen Wi-Fi sinyalini alır ve sinyalin daha uzak mesafelere kayıpsız şekilde iletilmesini sağlar. Böylelikle istemci cihazın internet bağlantısında kopma ya da yavaşlama gibi bir kalitesizlik meydana gelmez.
Windows bilgisayarlarda, Görev Çubuğu'ndaki Wi-Fi simgesine tıklayarak Wi-Fi sinyal gücünüzü kontrol edebilirsiniz. Daha fazla çubuk, daha güçlü bir sinyal anlamına gelir. Ayrıca, Wi-Fi ağınıza bağlandıktan sonra, bağlantı özelliklerindeki sinyal kalitesi bölümünde sinyal gücünüzü dBm olarak görebilirsiniz.
- Telefonunuzun 4.5G'yi desteklediğinden emin olunuz. - Telefonunuzun mobil şebeke ayarlarında LTE/4G'nin seçili olup olmadığını kontrol ediniz. - Bulunduğunuz bölgede 4.5G kapsaması olup olmadığını kontrol ediniz. Telefonunuzun, bulunduğunuz bölgeye servis veren frekans bandını desteklediğinden emin olunuz.
Sinyal seviyesi, sim kart sorunları, arama aranma sorunları ve açılmayan yeni hat gibi işletmeci şebekesinden kaynaklanan, abonelerin haberleşmelerini engelleyen teknik sorunlar yaşıyorsanız 0532 757 07 70 hattımızdan ücretsiz destek alabilirsiniz.
Modem arayüzüne girdikten sonra kablosuz ağ ayarlarına girin. Burada kablosuz ağ adı (SSID) ve şifre (WPA Key) gibi bilgileri görebilirsiniz. Kablosuz ağ adının yanında frekans bandını gösteren bir seçenek bulunacaktır. Bu seçeneği tıklayarak 2.4 GHz veya 5 GHz olarak değiştirebilirsiniz.
Wi-Fi cihazları arasında bulunan çeşitli engeller (duvarlar, tavanlar, mobilyalar, metal kapılar vb.) Radyo sinyallerini kısmen veya önemli ölçüde yansıtabilir / absorbe edebilir. Bu da sinyalin kısmen veya tamamen kaybolmasına neden olabilir. Şehirlerde radyo sinyallerinin önündeki ana engel binalardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri