Telefon ısınma sorunu telefonunuzun özellikle arka bölgesinin ısınmasıyla kendisini gösterir. Bu ısınma tam olarak batarya kısmında değil bataryaya yakın olan bölgelerde gerçekleşir. Telefonun kulağa denk gelen ahize kısmında gerçekleşen ısınma, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Çünkü ısınma durumu pek çok zaman batarya ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bataryadan dolayı oluşan ısınma, telefonun arka kısmında ortaya çıkar. Bataryanın arızalı olması, genellikle telefon için büyük bir soruna işaret etmez. Eğer kolayca çıkarılabiliyorsa bataryayı kontrol etmelisiniz.
Sürekli olarak yüksek performans gerektiren işlemleri gerçekleştirmek, cihazın ısınmasına neden olabilir. Aynı zamanda, aşırı uzun süre boyunca telefonun ekranını parlak bir şekilde kullanmak veya birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırmak da bataryanın ısınmasını artırabilir.
Telefonunuzun hafif ısınması normal bir durum olurken, aşırı ısınma durumlarında dikkatli olmanız önemli bir konu oluyor. Telefonunuzun kullanım kılavuzunu da kontrol etmek, doğru şarj yöntemleri konusunda size yardımcı olabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.
Uzun süreli ısınma, cihazın iç bileşenlerine zarar verebilir ve performans düşüklüğüne neden olabilir. Bu da kullanıcının telefonu daha fazla kullanmasına ve maruz kalınan ısınma miktarının artmasına yol açabilir. Ayrıca, batarya ısınması telefonun şarj süresini etkileyerek pil ömrünü kısaltabilir.
Şarj sırasında telefonu kullandığınız için kabloda ya da şarj bağlantı noktalarına zarar verebilirsiniz. Yukarıda da saydığımız gibi telefonu şarj sırasında kullanmanın genel anlamda bir zararı bulunmuyor. Ancak yine de zorunlu olmadıkça şarj sırasında akıllı telefonu kullanmamak çok daha yararlı olacaktır.
Telefon ve tablet gibi cihazlar çalıştığında ortama ısı yayarlar ama telefon ve tabletlerde kullanılan kılıf dediğimiz koruyucular ısıyı tutan özelliklere sahiptir. Bu nedenle telefon ısısını yayamaz ve dolayısıyla aşırı ısınmaya neden olabilir.
Üçüncü taraf şarj aletleri ve kabloları doğru biçimde çalışmayabilir ve şarj işlemi sırasında telefonunuzun ısınmasına neden olabilir. Telefon şarj olurken ısınırsa, şarj aletini çıkarıp çalışan tüm uygulamaları kapatın ve şarj işlemine devam etmeden önce telefonun soğumasını sağlayın.
Telefon sıcaklığı arttığında, en olası sorumlu aksalar bataryası, işlemcisi veya ekranıdır. Bu bileşenlerin her biri ısı üretebilir; Telefonunuzun pilinin içindeki kimyasal maddeler elektrik üretir, işlemci bilgileri yüksek hızlarda (bilgisayar gibi) aktarır ve telefonunuzun ekranı ışık verir.
Telefonunuz özellikle hızlı şarjı veya süper hızlı şarjı destekliyorsa telefonunuzun şarj sırasında ısınması normaldir. Hızlı şarjlarda normal şarja göre akım ve gerilim daha yüksektir. Telefonunuzu kablosuz şarj ediyorsanız kablosuz veri iletimi sırasında oluşan enerji kaybı nedeniyle telefonunuz ısı üretebilir.
Telefonunuz aşırı ısındığını algıladığında bazı işlevleri sınırlamaya başlayabilir. Telefonunuz: Yavaşlayabilir. Daha yavaş şarj olabilir.
Sıvılar pillerin bünyesindeki koruma devresini bozar ve şarj işleminin anormal düzeydeki akım ve gerilim seviyelerinde gerçekleşmesine yol açar. Sonuçta pillerde aşırı ısınma, patlama veya yanma ortaya çıkabilir.
Telefonunuz aşırı ısınmış olabilir: Ortam sıcaklığı çok yüksekse ya da yoğun güç kullanan uygulamalar (Kamera veya oyun uygulamaları gibi) kullanıyorsanız yüksek sıcaklık koruma mekanizması tetiklenecek ve telefonunuzun kapanmasına veya yeniden başlatılmasına sebep olacaktır.
Silikon telefon kılıfları son derece yumuşak bir yapıya sahiptir. Silikon kılıfların darbe emici özellikleri bulunmaktadır. Bu nedenle telefonları en iyi şekilde korumaktadır.
Batarya doluyken telefonunuzun kapanmasının birkaç nedeni olabilir. İşte bunlardan bazıları: -Aşırı Isınma: Telefonunuz aşırı ısınırsa, bataryanın zarar görmemesi için kendini kapatabilir. -Pil Sorunları: Telefonunuzun bataryasında sorun varsa, tam doluymuş gibi gösterip ani kapanmalara neden olabilir.
Telefon alışılmadık biçimde dokunulmayacak kadar sıcaksa, kendi kendine kapanıyor olabilir.
Telefonunuzu sürekli %100 şarj ederseniz, telefonunuzun ömrü kısalacaktır. Bunun sebebi, her pilin belirli sayıda şarj döngüsüne sahip olması ve her zaman %100 şarj etmeniz, bu döngünün daha kısa sürede bitmesi anlamına gelir.
Gece yatarken telefonu şarjda bırakmak bataryanın aşırı yüklenmesine ve ömrünün azalmasına neden olur. Dolayısıyla yatarken telefonunuzu şarjda bırakmak gibi bir alışkanlığınız varsa cihazınızın ömrünü uzatmak ve güvenliğini sağlamak için bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekir.
Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Çözüm: Büyük oyunların yüksek güç tüketimi ve ısı üretimi nedeniyle, cep telefonunun sıcaklığı da artacaktır, bu da normal bir olgudur. Xiaomi cep telefonlarının tümü yüksek standartlı ısı dağılımı tasarımı kullanır.
Bataryanın aşırı ısınması, hızlı deşarj olmasına ve daha sık şarj edilmesine neden olabilir. Bu da bataryanın ömrünün kısalmasına yol açarak, daha sık batarya değişimi ihtiyacını beraberinde getirebilir.
Bunun belli başlı sebepleri vardır. Konum bildirimi, Wifi durumu, titreşim durumu, uygulamalar, pil ömrü, ekran parlaklığı gibi sebepler telefonun şarjını hızlı bir şekilde bitmesine sebep olur. Eğer telefonu kesintisiz bir şekilde kullanmak istiyorsanız düzenli olarak şarj etmeniz gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri