Eşit miktarda su ve sirkeyi birbirine karıştırın. Hazırladığınız karışıma batırdığınız mikrofiber bezi iyice sıkın ve kapalı olan televizyon ekranını dairesel hareketlerle nazikçe silmeye başlayın. Son olarak kuruduktan sona iz kalmaması için bir başka mikrofiber bez ile kurulamayı ihmal etmeyin.
Teknolojik ürünlerin ekranını temizlerken, mutlaka mikrofiber bez kullanın. Mikrofiber bez, cam ve led ekranların çizilmesini önler. Tozları alır ve sıvı maddelerin ekrandan çıkmasını sağlar. Televizyon ekranı temizliğinde deterjan kullanımı önerilir.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Temizlik esnasında sulu ve yağlı maddeler kullanmaktan kaçının. Su ve yağ, klavyenin boşluklarından kolayca sızarak cihazınıza zarar verebilir. Bu yüzden temizleme işlemini ıslak mendil ve kulak çubuğu yapmak daha etkili olacaktır.
- Ekranı temizlediğinizde, güç kablosunu çıkarın ve yumuşak bir bezle tek bir yöne doğru silin. Eğer çok kuvvetli silerseniz, çatlak ya da hasara neden olabilir. - Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin.
İlgili 26 soru bulundu
1) Her Zaman Mikrofiber Bez Kullanın
Mikrofiber bezler, cam ve led ekranların çizilmesini önleyen yapıya sahiptir. Tozları anında alır ve kullanılan sıvı malzemelerin ekrandan kolayca temizlenmesine yardım eder.
Çünkü gözümüze ve elimize sert gelmeseler dahi, televizyon ekranını çizebilirler. Kuruyken bile güzel iş çıkaran mikrofiber bezleri TV ekranı temizlemede kullanabilirsiniz. Televizyon gibi hassas cihazları silerken bezinizin çok aşırı ıslak olmaması, aksine hafifçe nemli olması gerekiyor.
Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
Not: Bezi hafifçe nemlendirin, temizleme solüsyonunu doğrudan ekrana püskürtmeyin veya ekranda çok fazla sıvı bırakmayın. Ekran temizleyiciniz yoksa bunun yerine su kullanabilirsiniz. Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının.
tablet temizlemek için pencere temizleyicileri, ev tipi deterjanlar, spreyler, solventler, amonyak, aşındırıcılar veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın. tablet ekranı yağ tutmayan bir kaplamaya sahiptir. Yağ kalıntılarını gidermek için ekranı yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle silmeniz yeterlidir.
Televizyon ekranı ıslak mendille silinir mi diye düşünebilirsiniz. Hafif nemli olarak silinebilir. Sonrasında iz kalmaması için mutlaka ikinci bir kuru mikrofiber bez ile kurulamamız gerekiyor. Aksi halde ıslaklık üzerinde kuruduğunda izler kalabiliyor.
Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır. Telefonun giriş ve çıkış noktalarına su kaçmaması için bu bölgelerde sadece kuru şekilde temizlik yapılmasına dikkat etmek gerekir.
Bu noktada mikrofiber bez kullanmanız büyük avantaj sağlar. Hassas yüzeylerde çiziklere neden olmadan ve iz bırakmadan silme işlemini gerçekleştirmenize imkân tanıyacak mikrofiber bezi, kullanım öncesinde hafifçe ıslatabilirsiniz.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
kesinlikle yapılmaması gerekir. iz bırakır. laptop ekranını temizlemek çok ama çok kolaydır. bildiğin kuru mikrofiber bir bez parçası ile (marketlerde şurada burada 2 liraya bulabilirsiniz, istediğiniz kadar kullanabilirsiniz, kirlenirse yıkayabilirsiniz) ekrana bir kaç damla su vurarak temizlenir.
Televizyon ünitesi temizlerken her zaman mikrofiber özelliğe sahip iyi bir bez kullanılmalıdır. Sadece su ile temizlik yapmak yüzeysel bir işlem olur. Televizyon ünitesinde sağlıklı ve derinlemesine bir temizlik sağlamaz. Bu nedenle televizyon ünitesini temizlerken mutlaka uygun bir su karışımı hazırlamalısınız.
Nasıl kullanılır? Temizlik öncesi cihazı kapalı konuma getirin. Yüzey sıcak ise soğumasını beklemeniz gerekir. Mikrofiber beze bir miktar temizleyici sıkılarak ekran yukarıdan aşağıya doğru temizlenmelidir.
Dokunmatik ekranı nemli, yumuşak ve hav bırakmayan bir bezle silin. Notlar: Dokunmatik ekran zarar görebileceğinden evde kullanılan türden temizlik maddelerini ya da deterjanları kullanmayın. Temizledikten sonra dokunmatik ekranın kuru olduğundan emin olun.
ISLAK MENDİL KULLANMAYIN
Bilgisayar, telefon, televizyon gibi cihazların özellikle ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanmamanız gerekiyor. Çünkü ıslak mendillerin büyük bir bölümü kimyasal madde içeriyor ve bu maddeler elektronik cihaz ekipmanlarına zarar verebiliyor.
1) Mikrofiber Bez Kullanın
Televizyon ekranını gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliğe sahip mikrofiber bez yardımıyla narin hareketlerle temizleyin. Ekranı silmek için kâğıt havlu, tuvalet kağıdı, tişört gibi seçenekleri asla kullanmayın, çıkmayan bir leke için kesinlikle bastırmayın.
Hiçbir şey bulamıyorsanız çok hafif nemli ve yumuşak bir bezle fazla bastırmadan silebilirsiniz. Bezi sadece su ile nemlendirin. Kolonya gibi alkolleri kesinlikle kullanmayın!
Islak mendil kullanmak
Peçete, kağıt havlu, tuvalet kağıdı veya kağıttan yapılmış diğer ürünler de ekran temizliği için tercih ediliyor. Oysa bu ürünler ekranı çizebiliyor. Elektronik ekran temizliğinde, gözlük kutuları ile birlikte verilen mikrofiber yapıdaki bezleri kullanmak gerekiyor.
Temizlik için mutlaka mikrofiber bez tercih etmelisiniz. Mikrofiber bez yerine yumuşak ve ekranı çizmeyecek temizlik bezleri de kullanabilirsiniz. Kesinlikle kağıt veya gazete gibi sert ürünler kullanmamalısınız. Silme işleminden sonra kurularken de aynı şekilde yumuşak bir bez tercih etmelisiniz.
Televizyonunuzun ekranında dikey veya yatay çizgiler var ise; Harici cihaz bağlantılarınızı kontrol ediniz. Harici cihaz bağlantılarınızı kestikten sonra sorun devam ediyorsa veya harici cihaz kullanmıyorsanız ürününüzü yetkili servisimiz kontrol etmelidir.
Ekranlar için işe yarayan herhangi bir temizleme sıvınız yoksa en iyi çözüm, mikrofiber bezinizi nemlendirmek için biraz su kullanmaktır. Normal su işi yapsa da, normal su ekranı etkileyen mineraller içerebileceğinden damıtılmış su kullanılması önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri