Özellikle hareketin ve ışığın yüksek olduğu koridorlara koyulan modemlerde sinyaller her odaya eşit dağılmıyor. Çok elektrik taşıyan ev aletlerinin yanında duran modemden yeterince verimli sinyal alınamıyor. Örneğin TV, radyo vb. elektronik cihazların yanında duran modemin wifi sinyali gönderme oranı gittikçe azalıyor.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
2.4 GHz WİFİ frekansını kullanın. Bu frekans aynı anda daha az veri taşıyabilir, ancak daha uzak mesafelere ulaşabilir ve örneğin duvarlar gibi katı nesnelerin içinden daha kolay geçebilir.
Wi-Fi cihazları arasında bulunan çeşitli engeller (duvarlar, tavanlar, mobilyalar, metal kapılar vb.) Radyo sinyallerini kısmen veya önemli ölçüde yansıtabilir / absorbe edebilir. Bu da sinyalin kısmen veya tamamen kaybolmasına neden olabilir. Şehirlerde radyo sinyallerinin önündeki ana engel binalardır.
İlgili 28 soru bulundu
Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Modeminiz mutfaktaysa dikkat! Mutfak aletleri wifi dalgalarını olumsuz etkiliyor. Buzdolabı, mikrodalga fırın, çamaşır ve bulaşık makineleri de wifi sinyallerini azaltıyor. Balık fanusları çevresinde olan modeminizin yerini değiştirin.
Bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzu gösteren simge üzerinden bağlantı gücünüzü yani sinyal seviyenizi öğrenebilirsiniz. Bağlantı seviyesi, genellikle 4 ya da 5 çubuklu bir grafikle gösterilir. Sinyal gücü ölçümleri dBm ile ifade edilir ve negatif rakamla yazılır.
Internet veri hızını arttıran modem hız arttırıcı cihazlar network aksesuarlarından seçilir. Modem hız arttırıcı cihaz maksimum 30 - 35 metreye kadar sinyal desteği sağlar. Cihazınızı mümkün olduğu kadar orta noktaya alarak duvara yakın konumlandırmamalısınız.
Evinizde en uzak mesafeyi gördüğünüz ve en fazla sayıda odayı gördüğünüz yer muhtemelen modeminizi koyabileceğiniz en iyi konumdur. Aynı zamanda modeminizi, yerden yukarı koymanız isteyeceğiniz bir şey olur. Çünkü sinyaller yerde kullanılan bazı materyallerin içinden geçmez.
Süleyman Demirel Üniversitesi yapılan araştarmaya göre cep telefonunun en az 10 santimetre, modemin ise 25 santimetre uzakta tutulması gerekiyor. SDÜ Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.
Böylece veri paketlerinin modeminiz ve internet sağlayıcınız arasındaki akış hızı daha düzenli hale gelir. Modeminizi kapatıp açtıktan sonra tekrar kurulan bu bağlantı, çoğu zaman daha düşük gecikme süreleri (latency) ile sağlanır. Böylece, internet hızınız ve bağlantı kalitesi artabilir.
Genel olarak, 3-3,5 metre kullanılmasını önermekte birlikte ofis ve kapalı ortamlar için max 5 metre konumlandırılmasını öngörülür. Örneğin kapalı alan yada ofis ortamındaki tipik kablosuz bant genişliği kapasitesi için AP'lerin yaklaşık olarak 10-15 metre yerleştirilmesini önerilir.
Telefonunuzla modemin çekmediği bir alana giderseniz internet daha yavaş olur. Kısacası modemden ne kadar uzaklaşırsanız hızınız o kadar düşer. Kablolu ve kablosuz internet de internet hızını etkiler.
Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor. Nöroloji Uzmanı Doç.
Modem açık kaldığında ev interneti sürekli aktiftir. Bu yüzden kötü amaçlı yazılımlar ve hacker saldırılarına açık hale geliyor. Modem kapatılmadığında saldırganların erişimine açık kalan ev ağından kişisel bilgiler çalınabilir.
Engel oluşturabilecek etkenler: Wi-Fi sinyalleri, engeller tarafından bloke edildiğinde kalite düşer. Örneğin, duvarlar, kapılar, mobilyalar, kablosuz telefonlar, mikrodalga fırınlar gibi engeller sinyal kalitesini düşürebilir. İnternet hızı: İnternet hızı yetersiz olduğunda, Wi-Fi sinyalleri de zayıf olabilir.
Mevcut modeminizi yenisiyle değiştirebilirsiniz. İnternet hizmet sağlayıcısını değiştirebilir veya geniş bant paketinizi yükseltebilirsiniz. Ev ağında kaç cihazın çalıştığını kontrol edin ve kullanılmayan cihazların bağlantısını kesin. Arka planda çalışan bant genişliği gerektiren uygulamaları ve görevleri kapatın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri