TELSON Çim ilacı. Çim için yabancı ot ilacı. Çimlere zarar vermeden otları yok eder.
KULLANMA ŞEKLİ VE ZAMANI: Telson 101, bir emülsiye olabilen konsantre formulasyon olup, su ile hemen karışabildiğinden dolayı her türlü ilaçlama alet ve ekipmanı ile uygulanabilir.
En iyi sonuç yabancı otların aktif olarak büyüdükleri zamanda elde edilir. Bu ürün yabancı ot kurutma ilacı sistemik etkili bir ürün olduğundan otlara nüfuz edebilmesi için ilaçlamadan sonra en az 4-5 gün geçmeden yabancı otları zedeleyecek toprak işlemesi yapılmamalıdır.
Her Saat İlaçlama Yapılmaz
İlaçlamanın yapılacağı zaman, mümkünse sabah ve akşam saatlerinde olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler, ilaçlama için uygun saatler değildir. Bu arada rüzgara da dikkat etmek zorundayız. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar, ilacı doğrudan bizim üzerimize getirecektir.
Ekim veya dikim, uygulamadan hemen sonra başlamak üzere altı haftaya kadar yapılabilir. Ekim veya dikim sonrası uygulanmaz. Gelişimini tamamlamış yabancı otları kontrol etmez. İlacın etkinliğini kaybetmemesi için, uygulamadan hemen sonra en geç 4 saat içinde toprağa karıştırılması gerekir.
İlgili 34 soru bulundu
Toprağın tuzlu olması fasulyede verimi düşürür. Yüksek nem, aşırı sulama, birkaç saat suyun toprakta göllenmesi bitkinin zarar görmesine ve verimin düşmesine neden olur. Zamanında ve uygun bir şekilde toprak işlemesi fasulyede verimi arttırır. Sonbaharda toprakta yabancı ot durumuna göre sürüm derinliği ayarlanır.
En uygun toprak olarak kabul edilen kumlu-tınlı topraklara birkaç senede bir dekara 2-3 ton olmak üzere yanmış çiftlik gübresi verilir. Dekara 2-5 kg saf azot (N), 4-6 kg fosfor (P2O5) ve 3-5 kg potasyum (K2O) verilmelidir.
Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.
İlaçlama yaparken mümkünse yağmur öncesi veya sonrası olmamasını tercih etmelisiniz. Bitkileriniz için kullanacağınız ilaçlar yağmur ile toprağınıza karışabilir ve bu şekilde toprağınıza zarar verebilir.
İLAÇLAMA ALETİNİN TEMİZLİĞİ: Özellikle yabancı ot ilaçları ve bitki gelişim düzenleyicilerinin kullanıldığı ilaçlama aletlerinin deposuna 100 litre suya 100 cc dozda STARWET ilave edilir ve karıştırılır.
Bahçenin yabani otlar çiçeklenmeden biçilmesi, çim yoksa toprağın çapalanması hatta büyük sebze tarhları söz konusu ise sürülmesi yabani otlara karşı savaşta en etkili yöntemlerden sayılıyor. En eski yöntemler arasında görülen çapalama, uzun vadeli etkisi ile özellikle yeni bahçe düzenleyen kişilerce tercih ediliyor.
en ideal optimum hava sıcaklığı ise 14-15 derecedir,ve arkasından bazı ilaçlarda 6 bazı ilaçlarda ise 12 saat yağmur yağmaması gerekir..
Herbisitlerin tavsiye edilen dozunun tarlaya homojen dağılımını sağlamak için ilaçlama öncesi mutlaka aletin kalibrasyonu yapılmalıdır. Herbisit uygulamalarında herbisit etiketinde belirtilen miktarda, herhangi bir ibare bulunmuyorsa dekara 20-40 litre su kullanılır.
Tordon 101; çim sahalarda geniş yapraklı yabancı otları kontrol eden aynı zamanda total herbisit olarak da kullanılabilen bir herbisittir.
Bahçenizde birkaç yabancı ot için ilaç kullanmak doğru değildir. Bunları keskin bir bıçak yardımıyla, köküyle beraber çıkarmanız yeterlidir. Köklenip büyümüş yabancı otları çekerek çıkarmayınız, çünkü otlar kökleri ile beraber çıkarken, çimin köklerine de zarar verebilir.
Ölçümü yapılan ilaçlama aletinin bir depo ile ıslatabildiği alan bulunduktan sonra her bir 100 metrekarelik çim alan için 10 ml GORDONN ölçülür ve su dolu depoya konur. Hazırlanan karışım uygulama yapılacak sahanın tamamını eşit şekilde ıslatacak şekilde uygulanır.
2-4 saat içinde veya 4 saatin dışında yağmur yağarsa, temelde makyaj spreyi yapmaya gerek yoktur. İlaçlamadan sonra, tek seferlik 10 mm'den az yağış olursa, yeniden püskürtmeye gerek yoktur; Tek seferlik yağış 10 mm'yi aşarsa, ilaçlar arasındaki aralık 8 saati geçmez ve sprey tekrar yarıya indirilmelidir.
Boraks çözeltisi yöntemi hazırlanan karışımın yabani otların yapraklarına püskürtülmesi ile uygulanmaktadır. Sirke, kurutucu ve mikrop kırıcı bir özelliğe sahiptir. Bu özellik sayesinde yabani otların kuruması da sağlanmaktadır. Sirkenin yabani otların yapraklarına püskürtülmesi şeklinde uygulama yapılmaktadır.
Bu ilaç yabani otlarla birlikte tarladaki diğer yararlı bitkileri de öldürüyor. Toprağın verimini azaltıyor ve toprakta hiçbir ot yetişmiyor. Bitki yetişmediği için tohum da atmıyor. Böyle olunca da belli bir süreden sonra toprakta yararlı bitkiler çıkmıyor.
İlaçlı mücadele uygulaması yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü 4-6 yapraklı oldukları devrede ve hava sıcaklığının 8-25 derece olduğu zamanlarda yapılmalıdır. Yeniden çıkışlar olursa 1,5-2 ay sonra uygulama tekrarlanmalıdır.
KULLANMA ŞEKLİ: İlaçlama sabah çiğ kalktıktan sonra ve akşam serinliğinde yapılmalıdır. İlaçlamadan 6 saat sonra yağmur yağarsa ilaçlama tekrarlanır.
Ot ilacı atarken bağın filizlerine ve zeytin ağacının yapraklarına gelmemesi için dikkat ediyoruz. Özellikle küçük zeytin ağaçları ve küçük asmaları bu ilaç değerse bu fidanların kurumasına neden oluyor.
Üre gübresi: %45-46 azot içeriğiyle en yüksek azot içeren azotlu gübre olma özelliği taşıyor. Tarım araçlarında az paslandırma yaptığı için tercih edilen gübre, suda hızlı çözünüyor ve hızlı uygulamaya imkan tanıyor. Ayrıca birim azot miktarı gözetildiğinde üre gübresi en ekonomik alternatifi oluşturuyor.
Domatese Hangi Gübre Atılır? Domatese azot, fosfor ve potasyum içeren gübreleri atabilirsiniz. Toprağınız dengeli ve kompostlu ise potasyum ağırlıklı gübreler kullanabilirsiniz. Bitkiler gelişim aşamasındaysa ve toprağınız azot açısından zayıfsa her üç bileşenin de dengelendiği gübreleri seçebilirsiniz.
Sebze bahçesinde var olan bitkileriniz ve yeni dikimlerinizde de, ayrıca TOPRAKTAN ve YAPRAKTAN EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi ürünümüzü uygulayarak, bitkilerinizi yaprak ayalarından besleyerek sebzelerinizin verim, aroma ve dayanma süresini arttırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri