Bu gibi durumlarda temel altında (tabanda) bir kat polyester keçe taşıyıcılı 3 mm kalınlıkta polimer bitümlü su yalıtım membranı uygulaması yapılır.
BITULINE, temellerin ve bodrum katlarının su yalıtımını sağlayan, modifiye bitüm esaslı su yalıtım membranıdır. BITULINE deprem bölgesi olan ülkemizdeki yapıların gerek çatı gerekse de temellerinin hayati önem taşıyan su yalıtımı için ideal bir malzemedir.
Membran Kalınlığı Kaçtır? Membranlar 2-3-4 mm kalınlıklarındadır.
Astar yüzeysel problemlerin minimize edilmesine yardımcı olduğu gibi, tam yapıştırma yapılan yüzeylerde membranın zeminle aderansını artırır. Rulo halinde temin edilen membran, tamamen açılarak zemine serilir. Boyuna en az 10 cm, enine yani birleşme noktalarına da en az 15 cm ek parça bırakılmalıdır.
3 mm membran kaç metrekare? SİM 3Mm Membran, Pengen, Fok, Panda Su Yalıtım Memranı, Çatı Memranı 10 M2.
İlgili 22 soru bulundu
2Mm Membran Ac 200, Su Yalıtım Membranı,15 M2.
1 top PVC membran 44 m2 , TPO membran ise 32 m2 yer kaplamaktadır. Ancak bini mesafelerinin dikkate alınmasıyla yaklaşık olarak bu değerler PVC membranda 38 m2 TPO membranda ise 28 m2 olmaktadır.
Membran inşaat sektöründe su yalıtım malzemeleri anlamınada gelmektedir. Bu tür membranlar, binaların temellerini, duvarlarını, çatılarını su sızıntılarına ve nem hasarına karşı korumak için kullanılır.
İyi Drenaj Sistemi
Binaların temelden su almaması için etkili bir drenaj sistemi kurulması gerekmektedir. Bu sistemin amacı, yağmur suyunu ve yeraltı suyunu binanın temelinden uzaklaştırmaktır. Drenaj boruları, oluklar, yağmur suyu tahliye kanalları gibi unsurlar drenaj sisteminin önemli parçalarıdır.
Membranlar enlemesine 10 cm, boylamasına ise 15 cm birbiri üzerine bindirilerek ve şalümo ile eritilerek yapıştırılır. İlk katta membranların ek yerlerinden birbirine yapıştırılması yeterlidir. İkinci kat yana doğru 50 cm ve boyuna 5 metre şaşırtma yapılarak yapıştırılmalıdır.
Hangi Membran Filtre daha iyi? Dünyaca bilinen En iyi kaliteli mebran filtrelerden birisi Filmtec Membran Filtre 75 Gpd'dir. Aynı zamanda Türkiye'nin en iyi membran filtre olma özelliğine sahip olan Buzsu Code Membran Markasıda en iyi ve kaliteli membran filtresidir.
Uygulama iki kat şeklinde yapılır: İlk membranın yüzeye serilip, ısıtılıp yapıştırılmasından sonra ikinci bir membran daha 10 cm binili olacak şekilde ilkinin üzerine uygulanır. Böylece tüm çatı yüzeyinin membran ile kaplanması sağlanır.
Yalıtımdan sonra da temel beton uygulaması yapılmak zorundadır. Bu konuda en sık kullanılan malzemeler su yalıtım membranları ve bitüm membranlar olmaktadır. Bina temelinde su yalıtımı yaparken bunun ne kadar önemli olduğu da asla unutulmamalıdır.
Membran uygulama sonrasında geotekstil keçe serilecek koruma betonu yapılması gerekmektedir. Koruma beton uygulama sonrasında temel donatı imalatı yapılması gerekmekte ve bu aşamada temel yalıtımının korunması gerekmektedir.
Kristalize etki oluşturan beton katkı malzemeleri, beton içerisindeki kılcal çatlaklarda su ve nem ile reaksiyona girerek kristal bir ağ oluşturur. Bu ağ, betonu su geçirmez yapar. Bu malzeme su ile her temas ettiğinde kristalize etki göstererek performansını artırmaktadır.
Su veya hava teması kesilmemiş betonarme içindeki demir “oksitlenir, paslanır, korozyona” uğrar ve çekme kuvveti zayıflar. Yapıya nüfuz eden su, yapıların taşıyıcı (kolon, kiriş) kısımlarındaki donatıları korozyona uğratarak, kesitlerinin azalmasına ve yük taşıma kapasitesinin ciddi miktarda düşmesine neden olur.
Kısa vadeli olarak ele alınırsa su bina temeline zarar vermez. Ancak yer altında olduğu için bina temelinin betonu uzun süre suya maruz kalır. Uzun süre su ile temas eden beton zamanla kararmaya başlar ve çürüme söz konusu olur.
Dere yatağı ya da doldurulmuş alanlar doğal afetlere karşı dayanıksız, sert zeminlerdeki yapılar ise daha dayanıklı kabul edilmektedir. Binanın temelinde yer altı suyu olup olmadığı da büyük önem taşır. Bu sular çekilip dışarı atılsalar da, zeminde yeniden su birikmesiyle birlikte temele zarar vermesi söz konusudur.
MEMBRAN ASTARI, her marka bitümlü membran uygulamasından önce astar olarak kullanılır. Üstün yapışma özelliği sayesinde, üstüne uygulanan bitümlü membranların, yüzeye daha sağlam ve boşluksuz yapışmasını sağlar.
Membran çeşitleri, camtülü taşıyıcılı membranlar ve polyester keçe taşıyıcılı membranlar olmak üzere ikiye ayrılır. Camtülü taşıyıcılı membranlar 2 mm, 3 mm, 4 mm kalınlıklarında ve -5 , -10, -20 dereceye kadar soğukta bükülmeli olarak ta farklı seçenekleri vardır.
Membran altına bitüm astar emülsiyonu sürülerek membranın zeminle aderansını yani yapışmasını artırır.
Membran Türlerinin Farklı Fonksiyonları
Kullanılacak alana bağlı olarak değişebilen “1 top membran kaç kg?” sorusuna ise 33 kg olarak cevap verilebilir.
Membran ömrü yaklaşık olarak, 5 ile 10 sene arasın da değişiklik göstermektedir ve binayı korumaktadır. En İyi Membran Hangisi ? Satmakta olduğumuz SİM Membranlar, TSE, CE, DIN, Broof vb. kalite belgeleri ile desteklenmektedir.
20 - 30 m2 (zemine göre değişmektedir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri