Temmuz (July) Roma İmparatoru olan, politik ve askeri lider Julius Caesar'a ithafen Gregoryen takviminde bu aya "July" ismi verilmiştir. Eski Türkçede "çok sıcak" ve "cehennem" anlamına gelen "tamu-z" kelimesi kullanılmaktaydı. Türkçede bu aya "orak ayı" veya "ot ayı" denmektedir.
Daha önceleri, Mart ayından başlayan Roma takviminde beşinci ay olduğu için Latince "Quintilis" olarak adlandırılmıştır. İrlanda takviminde ise Temmuz, Iúil olarak adlandırılmıştır ve yaz mevsiminin ikinci ayıdır. Türkçe kökenli olarak bu aya "orak ayı" ya da "ot ayı" denir.
7- Temmuz: Sümer ve İbrani dillerinde "bey, efendi" anlamındaki "dummuzi" (Sümerce) ve "tammuz" (İbranice) sözcüklerinden geliyor, ancak ismi alış nedeni açık değil. 8- Ağustos: Latince "Augustus"tan (Roma imparatoru'nun adı)...
Altıncı ay Haziran ayıdır. 7. ay hangi ay? Yedinci ay Temmuz ayıdır.
Temmuz ayında doğan kişilerin doğum tarihleri, 22 Haziran ve 22 Temmuz arasındaysa yengeç burcu olarak kabul edilir. Eğer ki 23 Temmuz ile 22 Ağustos arası ise Aslan burcu hakimiyeti içindedir. Temmuz Burcu Nedir? Temmuz burcu hem yengeç, hem de aslan burcudur.
İlgili 22 soru bulundu
Bir yıl içerisinde 365 tam gün vardır. Bir ay içerisinde 28, 29, 30 veya 31 gün vardır. 30 gün süren aylar: Nisan, Haziran, Eylül, Kasım. 31 gün süren aylar: Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Ağustos, Ekim, Aralık.
Temmuz TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Yılın yedinci ayı, orak ayı
Eski Türkçe āy “gök cismi ve süre birimi” sözcüğünden evrilmiştir. “ilgi, kaygı, dilek, üzüntü ünlemi” ünlemidir.
Yasa aynı yıl 1 Temmuz'da yürürlüğe girdi. Bu tarih 1935 yılından itibaren Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. 2007 tarihinde kabotaj kelimesine denizcilik kelimesi de eklenerek bayramın adı Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olmuştur.
Böylece, kabotaj hakkının Türkiye'ye geçişi, ilk kez 1 Temmuz 1935'te “Denizcilik Bayramı”, 1 Temmuz 1939'da ilk kez “Kabotaj ve Denizcilik Bayramı” olarak kutlandı. tescili, Cumhuriyet sonrası, denizciliğimizin gelişmesine yönelik ilk yasal dayanaktır. Bugün, bu hukuksal düzenlemenin kabul edilişinin 88. Yıldönümüdür.
Yılın aylarından, Nisan, Haziran, Eylül ve Kasım 30 gün sürmektedir. Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Ağustos, Ekim ve Aralık 31 gün sürmekte olup Şubat 28 gündür.
9 Temmuz - Dünya Şekerli Kurabiye Günü: Bu özel gün, lezzetli ve tatlı şekerli kurabiyeleri kutlamak için ayrılmıştır. Şekerli kurabiyeler, birçok kişi tarafından sevilen ve keyifli bir atıştırmalık olarak bilinir.
Katılımcıların yüzde 81'i ise çikolatasız bir dünyayı hayal bile edemiyor. Kakao çekirdeklerinin 1550 tarihinde Avrupa'ya ilk kez getirildiği 7 Temmuz, her yıl dünya genelinde Çikolata Günü olarak kutlanıyor.
2 Temmuz - Dünya UFO Günü: Bu gün, UFO'lar ve uzaylılarla ilgili konuları kutlamak ve keşfetmek amacıyla ayrılmıştır. Dünya UFO Günü, UFO gözlemlerini, araştırmalarını ve tartışmalarını teşvik eder. Bu gün, uzaylı yaşamı ve dış uzayla ilgili merakımızı paylaşmamıza ve ufuklarımızı genişletmemize olanak sağlar.
5 Temmuz - Dünya İşkolikler Günü: Bu gün, sürekli çalışma ve işe olan bağımlılığın üzerine düşünmeyi ve iş-yaşam dengesini hatırlatmayı amaçlar. Dünya İşkolikler Günü, insanları işten uzaklaşıp dinlenmeye ve keyifli vakit geçirmeye teşvik eder.
Aynur: Ay ışığı.
Sin Babil'in Hilal tanrısının adıydı ve diğer tanrılarla, İştar (beş köşeli yıldız-pentagram) ve Şamaş (güneş) ile üçü bir arada bulunan bir üçlüyü oluşturuyordu. Sin'in sembolü hilal şeklindeki bir Ay'dı. Hilal (Sin) aynı zamanda insanların kaderlerini belirleyen bir tanrı olarak görülüyordu.
July, Temmuz ayı demektir. İngilizcede Temmuz ayının kısaltması Jul. dur.
[l ince] (ﺟﻬﺎﻧﺸﻤﻮﻝ) sıf. (Fars. cihān ve Ar. şumūl “kaplama” ile cihān-şumūl) Dünyâyı kaplamış, dünya çapında, dünyâyı kaplayacak ölçüde, evrensel, âlemşümul, üniversal.
Vecd, vecit ya da ekstaz, kimi sözlüklerde «ruhun dünyevi gerçeklikten kurtulduğu kendinden geçme ve coşkunluk hali» olarak tanımlanmakta olup, kişinin bilinci ve hafızası yerinde olmakla birlikte kendisine (dünyevi-fiziksel varlığına, duyumlara) ilişkin hiçbir algılamasının olmadığı ve kişinin tümüyle kendisi ...
Şubat ya da küçük ay (halk arasında gücük ay), Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 2. ayı. Artık yıllarda 29, diğer yıllarda 28 çeker. Artık yıllar, 4 ile kalansız bölünebilen yıllardır (400 ile bölünemeyen yüzyıl başları hariç).
Ayın dünya etrafındaki devri, yani bir Kameri Ay (güneş ayı) yaklaşık 29.5 gün sürer. Bunu 12 ile çarparsak bir Kameri Yıl'ın 354 gün olduğunu görürüz. Yılın gün sayısını 12 aya düzenli dağıtırsak, Kameri Takvimde 6 tane 29 günlük, 6 tane 30 günlük ay olması gereği ortaya çıkar.
Bu takvime göre bir yıl 365 gün sürer ve her yıldan 6 saat artar. Artan bu saatler her 4 yılda, bir gün eder ve yıla eklenir. Böylece bir yıl, 4 yılda bir 366 güne çıkar. Ne var ki 366 sayısı 12'ye tam olarak bölünmediğinden bazı ayların 30 bazı ayların da 31 çekmesi uygun görülür...
Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 akşamı teröristlerce kurşuna dizilerek ve yakılarak öldürülen 33 sivilin yakınları, yaşadıkları acıyı unutamıyor. Köyde, şehit edilenler her yıl olayın yaşandığı tarihte törenle anılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri