Temperli camdaki nikel sülfür taşlarının faz dönüşümü ve genleşmesi gibi temperli camın nedenleri, sert taşların neden olduğu stres konsantrasyonu, elemental silikon safsızlıkları etrafındaki aşırı teğetsel stres, vb. bu sebeplerden kaynaklanan kırılma veya patlamaya" Kendini imha".
İçlerinde kir ve tortu biriken rulmanlar, zamanla işlevsiz hale gelecek, ray sistemi üzerinde ilerlemeyecek ve açıp kaparken ayarsız güç kullanmanıza sebep olacaktır. Tam kapanmayan kapılar ve yüzey alana uygulanan dengesiz güç dağılımı, kapınızda bulunan cam panelin çatlamasına veya kırılmasına zemin hazırlar.
Bu soğutma süresi çok önemlidir çünkü camın kırıldığı zaman boyutlarını değiştirir. Bu cam fiziksel olarak yaklaşık 5 kat basınç dayanımı kazanır. Yani bu camı bükmeye çalışırsanız normal cama göre daha dayanıklı olduğunu görürsünüz. Ayrıca darbelere karşı da dayanımı artar ama Temperli cam kırılmaz değildir.
Kırılmayan bir duşakabin camı istiyorsanız, alternatif olarak cam yerine polikarbonat veya akrilik malzemeler kullanılabilir. Bu malzemeler daha yumuşak ve esnek oldukları için camdan daha dayanıklıdırlar ve kırılma riski daha azdır.
Cam güvenlik filmi öncelikle kişi ya da kurumların ev, işyeri ve araçlarında her türlü darbe, patlama kurşun v.b. tehlike arz eden unsurlara güvenlik koridoru oluşturur. Duşakabinlerin darbe sonucu patlamasını ve cam kırıklarının dağılmasını önler. Nano teknoloji ile üretilmelerinden dolayı duşakabinlerde kireç tutmaz.
İlgili 32 soru bulundu
Temperli camların kalınlığı 4 mm, 5 mm, 6 mm ve 8 mm gibi seçeneklerde üretilebilmektedir. Bu camlar kolay kırılmamakla birlikte olası kırılma durumuna karşı da hayati bir tehlike oluşturmazlar. Çünkü kırıldıkları zaman buz misali 3 – 4 mm gibi çok küçük parçacıklara ayrılır ve insana hayati bir zarar vermezler.
Normal şartlarda temperli camlar kolay kolay kırılmamaktadır. Ancak belli başlı bazı nedenlerden dolayı temperli cam kırılması da meydana gelebilmektedir. Örneğin ani sıcaklık değişimi, yüksek basınç, sürekli noktasal darbeler, fiziksel zorlamalar, şiddetli çarpmalar gibi nedenlerden dolayı kırılabilmektedir.
Duşakabin temperli camları en incesinden en kalın ölçüsüne kadar camın köşe noktasında darbe aldığı zaman yada kasma yaptığı zaman cam kırılır.
Satın alım sırasında duşakabin camının hangi malzemeden imal edildiğini mutslaka öğrenmelisiniz. Genellikle duşakabin camı olarak pleksiglass ve temprered glass gibi camlar kullanılsa da, bu camlar arasında en dayanıklı olanı tempered glass cam malzemedir.
Evin demirbaşları dışındaki masraflar kiracıya aittir. Evde musluk bozulursa ya da kiracının kullandığı demirbaş dışındaki eşyalarda tüm giderler kiracıya aittir. Kiracının evi boyatması da bu nedenle kiracıya aittir.
Temperli cam, bir tür güvenlik camı'dır. Orijinal camın, mukavemetini arttırmak için termal olarak işlenir, bu da çoğu uygulama için sıklıkla ihtiyaç duyulan daha güçlü ve daha güvenli bir cam formunu oluşturur.
Temperli cam ise 8 mm 10 mm veya daha kalın camların fırın odasına sokularak 1000 derece ısıtılarak bir bütün hale gelmesi sağlanır. Daha sonra iç katman ve dış katman sağlamlaştırılır. Temperli camın kırılması imkansızdır.
Her camın kırılma özelliği olduğunun unutulmaması gerekiyor. Burada önemli olan detay 8 mm düz cama göre 8 mm temperli camın ne kadar dayanıklı olduğu oluyor. Temperli camlar düz camlara göre 5 kata kadar daha dayanıklı olabilecek şekilde tasarlanıyor. Bu camlar çok şiddetli darbelere karşı ekstra güvenlik sağlıyor.
İlk olarak camın çatlak bölümü özel vakum makinesi ile temizlenir ve çatlak bölümün içindeki hava alınır. Çatlağın durdurulması ve ilerlememesi için içinde toz ve kir parçalarının bulunmaması gerekmektedir. Vakum makinesi ile çatlak bölümün içi temizlendikten ve hava alındıktan sonra çatlak alana reçine enjekte edilir.
Çatlağın ilerlememesi için vakumlu makineyle temizlemek şarttır. Vakum makinesiyle temizlenen çatlağın içine reçine sıkılır. Yapıştırma özelliği olduğundan çatlağın ilerlemesini engelleyecektir.
Yangın gibi ani ve düzensiz oluşan ısılarda cam tekrardan eriyebileceği ısıya ulaşamaz. termal şok nedeniyle çoğunlukla çatlar ve kırılır.
Temperli camların kalınlığı 4 mm, 5 mm, 6 mm ve 8mm gibi farklı seçeneklerde üretilebilmektedir. En çok kullanılan seçenek ise genellikle 5 mm olanıdır. Tabi bu kişiden kişiye ve kullanıulacak ortamlara göre değişiklik gösterebilir.
mermer ücretleri için temsilcimizden bilgi alabilirsiniz. mermer ölçüsü 3 cm yüksekliğinde 5 cm genişliğinde duşakabin uzunluğunda kesilmektedir. Duşakabinin altınamermer koymak şart değildir.
Duşakabin Alırken Nelere Dikkat Etmeli Günümüz mimarisinde pileksi duşakabinden ziyade, 4, 5, 6, 8, ya da 10mm temperli camlar kullanılmaktadır. Duş camlarında temperli ya da lamine camlar kullanılmakla beraber. Duş camı olası cam kırılma risklerine karşı, cam filmi ile kaplanarak. Dağılması önlenebilir.
İşte bir cam panelin temperli olup olmadığını anlamanın bazı yolları: Pürüzsüz kenarlar: Temperli cam pürüzsüz ve eşit kenarlara sahipken, normal cam pürüzlü kenarlara sahiptir. Parlak görünüm: Temperli cam, camın hızla ısıtılıp soğutulmasını içeren üretim süreci nedeniyle ışıltılı bir görünüme sahiptir.
Daha önce de belirttiğimiz gibi duşakabin camını tek olarak satın alabilir ve bu sayede tüm duşakabin sisteminin yeni gibi görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Duşakabin camı satın alırken mutlaka ilk olarak ölçülere ve menteşelere dikkat etmeniz gerekecektir.
Standart camlara uygulanacak 40 derecelik ısıl işlem camın kırılmasına neden olur. Temperli cam ise 300 santigrat derecelik ısıya dahi dayanıklıdır. Temperli camın dayanıklılığını test etmek için 2 metreden 500 gramlık bilye atılır.
Temperli cam, düzcama göre darbelere karşı yaklaşık 4-5 kat daha fazla dayanıklıdır. Noktasal yüklere karşı dayanıklı değildir. Camın ısıl gerilimlere karşı direnci artar. Kırıldığı zaman zar büyüklüğünde parçalara ayrılarak yaralanma riskini azalttığı için emniyet camı olarak sınıflandırılmaktadır.
Temperli cam kesilemez, delik delinemez. Temperleme «tam temper» veya «kısmi temper» olarak yapılabilir. Temperli cam son ürün olabilir veya lamine cam veya çift camda yarı mamul olarak kullanılabilir.
Seramik camı Daha bilinen ismiyle şömine camı sanılanın aksine temperli cam değildir. Kesinlikle şöminelerde soba kapaklarında fırınlarda temperli cam kullanılmamalıdır. Temper işlemi her ne kadar cama ısıya karşı belirli bir direnç sağlasada ani ısı değişimlerinde patlaması çok olasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri