Tepe bölgesine yapılan saç ekimi işlemi diğer bölgelere göre daha zordur ve farklı bir şekilde yapılmaktadır. Bu bölgenin daha zorlayıcı olmasının sebebi; bu alanın dik bir bölge olması ve arkadan bakıldığında çok net bir şekilde fark edilmesidir. Özellikle sık ve gür saçlar elde etmek çok daha zordur.
Kellik seviyesinin artışı, saç ekim operasyonunun başarısını düşürmektedir. Saç ekimi operasyonu kişinin donör bölgesinden alınan kıl kökleri ile yapılmaktadır. Bu nedenle belirlenen donör bölgede, dökülen saçların açıklığını kapatacak kadar kıl kökü yoksa, operasyonun sonucu hastayı tatmin etmeyebilir.
Saç ekiminde ekilen saçlar kalıcıdır.Ekilen saçlarda tutmama diye bir ihtimal yoktur.
Tepe bölgesinde saç ekimi işlemi yaptırmayı düşünenler öncelikli olarak daha sabırlı olmaları önerilir. Saç ekimi işlemi eğer tepe bölgesini ön kısımlarında uygulanacak ise; saçların çıkması biraz uzun sürer. Bu süreçte yaklaşık olarak 4 ay sonra istenilen saçlar çıkar.
Ekilen saçın tutmadığı nasıl anlaşılır? Ekilen saçların tutmaması, genellikle ekim yapılan bölgede herhangi bir saç büyümesi olmaması sonucunda anlaşılır. Ayrıca, ekilen saçların düzenli bir şekilde çıkmaması da başarısız bir saç ekiminin işaretidir.
İlgili 41 soru bulundu
Özellikle erkeklerde, saç dökülmesi tepe bölgesinden başlayarak ön bölgelere doğru ilerleyebilir. Bu nedenle tepe (vertex) bölgesi saç ekimine son derece ihtiyaç duyulmaktadır.
İyi bir saç ekimi belli bir sıklıkta ve doğal görünümün elde edildiği saç ekimidir. Başarılı bir saç ekiminde dışarıdan bakıldığında ekim izi belli olmaz. Başarılı bir saç ekiminde ön saç çizgisinin konumu girinti ve çıkıntıları da iyi planlanmalı, bir görüntü arz etmelidir.
Saçın Büyüme Yönü
Donör bölgesinden alınan sağlıklı saç kökleri saç tepesine ekilir. Bu tür bölgesel saç ekimlerinde sağladığı kolaylık nedeniyle genellikle FUE tekniği uygulanmaktadır. Doğru uygulanan bir FUE tekniği ile tepe bölgesi çok kısa sürede iyileşebilmektedir.
Ön saç çizgisi tasarımına bağlı kalınmadığı veya ön saç çizgisi tasarımı yapılmadığı için alın çizgisinin olması gerekenden geride veya ileride olması bir saç ekimi hatasıdır. Donör bölgeden fazla miktarda saç kökü alarak, bu bölgenin seyrek kalması saç ekimi hatalarından biridir.
1000 greft tepe bölgesi saç ekimi için yeterli mi? Tepe bölgesindeki saç dökülmesi genellikle daha küçük bir alanda görüldüğü için 1000 greft tepe bölgesi saç ekimi için yeterli olabilir. Ancak saç dökülmesinin ne kadar ilerlediğine bağlı olarak, tepe bölgesi için 2500 grefte kadar ihtiyaç duyulabilir.
Greftler aynı zamanda bu dönemde, yeni yerlerine uyum sağlarlar ve tutunurlar. Yaklaşık 3 ay süren şok dökülmenin ardından ekilen saçlar, yavaş yavaş büyümeye başlar. 6. aya gelindiğinde saç kökleri yaklaşık olarak %45-80 arasında uzamaya başlamıştır.
Operasyon sonrasında, bölgenin daha çabuk kanlanması ve böylece saç köklerinin daha iyi tutması, ekilen greftlerin ve saç köklerinin en az kayıpla çıkması için ekim alanına operasyon sırası ve sonrasında 3 hafta ara ile PRP tedavisi uygulanması çok faydalı.
Birçok doktora göre saç ekilen kişinin hayatı boyunca ekilen saçlarının %15'inden fazlasını kaybetmesi işlemin verimsiz olduğunu gösterir.
Kişi çok kısa sürede günlük hayatına dönebilir. Verteks saç ekiminden sonra, bu bölgenin dış etkenlerden korunması gerekir. 3 ay sonunda ekilen saçlar büyümeye başlar. Yaklaşık olarak 1 sene sonunda ise tamamen doğal bir görünüm elde edilmiş olur.
Genetik yatkınlığı olan kişilerde erkeklik hormonu olan androjenlerin etkisiyle gelişen saç dökülmesi yani androgenetik alopesi erkeklerde görülen saç dökulmesinin en sık nedenidir. Erkeklik hormonlarından olan dehidrotestesterona genetik olarak duyarlı olan alın ve tepe bölgesindeki saçların kaybıyla gelişir.
Saç ekimi için tamamen kel olmanıza kesinlikle gerek yoktur. Dolayısıyla dökülme ile birlikte seyrekleşme söz konusu ise mutlaka doktorunuza başvurun ve dökülme ve ekim konularında gerekli bilgiyi alın. Saç ekimi, herhangi bir nedenle bölgesel ya da tamamen kellik yaşayan kişilerin başvurduğu yöntemlerden birisidir.
Saç ekimi yaptıran birinin ekim sonrası belirlenen kurallara uymadığı durumlarda da operasyon başarısı düşmektedir. Örneğin Ekim alanına sert bir darbe geldiği zaman o darbe gelen bölgeye ekilen saçlar çıkmamaktadır. Bu da hastaya bağlı olarak operasyon başarısını etkilemektedir.
Ekilen saçların tutması kişiden kişiye, kişinin dikkat edilmesi gerekenlere sağladığı uyuma, güneşten ne denli korunduğuna, bölgeyi ne kadar koruduğuna ve yaşına göre değişmekle birlikte yaklaşık 2 hafta sürebiliyor.
5 ayda ekilen saçların %40-%60 çıkmış olacaktır.
Saç köklerini güçlendiren gıda takviyeleri kullanmak (biotin, çinko, C ve E vitaminleri vb.), Saç ürünlerini duş esnasında masaj yaparak uygulayıp saç köklerinin uyarılmasını sağlamak, Yüksek ısı ile saça uygulanan işlemlerden kaçınmak, Saç mezoterapisi ile saç köklerini içeriden beslemek.
Ekilen Saç Kökleri Ne Zaman Tutar? Ameliyattan 10 gün sonrasında nakledilen saç kökleri açılan kanallara tutunmaya başlar. Hücreler adapte oldukları saç kökleriyle uyum içerisinde yer edinmesi için ilk 10 günlük süreç önemlidir.
Erkeklerde saçın uzunluğunun saç dökülmesine etkisi bilim insanları tarafından da araştırılmıştır. Saçını uzatan erkeklerin saç dökülmesi ile ilişkisi doğrudan saptanmamıştır. Bir başka deyişle erkeklerde saç uzatma ile saçın dökülmesi arasında bir bağlantı bulunmamaktadır.
Senenin sonunda ne kadar mutlu olduklarını belirtseler de tam kalınlaşma süreci 12-24 ay arasında tamamlanır.
Genelde bu tedavi operasyondan 3-4 ay sonra yapılabilir. Seans sayısı kişinin durumuna göre değişmektedir. 3. PRP, yenilikçi ve gelişmiş bir tedavi olarak öne çıkıyor. Bu tedavi ile saç ekiminin başarısını artırabilirsiniz.
Özet olarak, saç ekimi sonrası ilk saç çıkışı 3. ayın başında gözlemlenebilir hale gelir ve 5. ayda %20'lik oranı tamamlanmış olur. En büyük gelişme genellikle 5. ve 9. aylar arasında görülür. 12. ayın sonunda saç ekim gelişimi neredeyse %90'a ulaşır ve 14. ayın sonunda tüm süreç tamamlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri