Tepsi Kebabı yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, yer elması çorbası, tepsi kebabı, sade pirinç pilavı ve haşhaşlı muhallebi son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Kebabınızın yanına çorba olarak domates çorbası, yayla çorbası yapabilirsiniz. Fırında baharatlı patates de kebabınız ile güzel bir uyum yakalayacaktır. Daha doyurucu olmasını isteyenler için pirinç pilavı da güzel bir öneri olabilir.
190 derece fırında 40 dakika pişirin ve tepsi kebabını sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
İlgili 33 soru bulundu
Az yağlı dana kıyması, sarımsak, çarliston, kapya biber, domates ve maydanoz ilavesiyle hazırlanan tepsi kebabı, Antakya'ya gitme sebebiniz olabilir.
Tepsi kebabı bir gün önceden hazırlanabilir mi? Esasen köfte hamurları daha önceden hazırlanıp dinlendirilirse daha lezzetli olur. Misafir geleceği zaman akşamdan hazırlanıp hava almayacak şekilde kapatılarak pişirmeden dolapta bekletilebilir.
Kaya Kebap: Verilmez. Kebabın kültüründe pilav yoktur. Adana'nın hiçbir yerinde pilav verilmez. Kebabın olmazsa olmazı soğan salatası ve çoban salatasıdır.
Ön Söz: Kimi kebapçılarda kebabın yanında garnitür olarak verilen kebap bulgur pilavı, yapımı ve lezzeti diğer bulgur pilavlarından farklıdır. Bu farkı, pilavı yaptıktan sonra; bulguru ağızınıza aldığınızda, henüz çiğnemeden farkedersiniz.
Tablacı salatası adını Adana ve çevresinde 'tablacı' diye adlandırılan seyyar kebapçılardan alıyor ve tahmin edebileceğiniz gibi özellikle kebabın ve diğer et yemeklerinin yanında enfes oluyor.
Tavuk ızgara denildiğinde ilk akla gelen eşlikçilerden biri sade pirinç pilavıdır. Sade pirinç pilavı ile birlikte tavuk ızgara servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı yerine daha hafif versiyonu olan bulgur pilavını da tercih edebilirsiniz.
Tepsi kebabının ana malzemeleri olan kıyma seçiminde tercihe göre dana ve kuzu karışık kıyma da kullanılabilir. Sivri biber, domates, sarımsak ve soğan gibi yardımcı malzemelerle karıştırılan bu harika lezzet uygun baharatlarla Antakya kebabı olarak adından söz ettirmiş ve günümüz sofralarında kendine yer edinmiştir.
Patatesleri soyup yuvarlak yuvarlak dilimleyin ve kızartın(Dilerseniz çiğden de koyabilirsiniz.) Uygun bir tepsiye kıymalı harcınızı güzel bir şekilde yayın elinizle bastırın. Yaydığınız kıymanın kenarlarına patates dilimlerini yerleştirin. Domates dilimleri ve biberle üzerini süsleyin.
Zengin mutfağıyla öne çıkan gastronomi kenti Hatay'da, etin zırh bıçak yardımıyla kıyılmasının ardından odun ateşinde pişirilerek servis edilen tepsi kebabı, kentin en önemli yöresel lezzetleri listesinde ilk sıralarda bulunuyor.
Yöresel Yemekler
Etli Pilav yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, bakliyat çorbası, domatesli kabak yemeği, etli pilav ve sütlü fincan tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Orman kebabınızın yanına en çok pirinç pilavı yakışacaktır. Pirinç pilavı yapmak istemiyorsanız bulgur pilavı da yapabilirsiniz. Eğer pilav ile yemeğin çok ağır olacağını düşünüyorsanız zeytinyağlı barbunya gibi zeytinyağlı yemekler yapabilirsiniz.
Yöresel Yemekler
Pirinç Pilavı yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, acem köftesi, pirinç pilavı, lokanta usulü cacık ve ay tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Tepsi kebabını önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Yaklaşık 50 dakika kadar pişirin. Pişen tepsi kebabını fırından çıkartın. Dilimleyip, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir.
Bir fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt serin ve kıymayı üzerine alın. Parmak uçlarınız ile tepsiye kebabı yayın. Çok ince ya da çok kalın olmamalı (yarım santim kalınlık iyidir) Eti yaydıktan sonra bir spatula ile baklava kesermiş gibi iri parçalara kesin. Bunun amacı eti pişme anında büzüşmesini engellemektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri