Eğer deri ceketinizde ter kokusu varsa, astarının yüze gelecek şekilde ters çevrilerek bir süre havalandırılması, ter kokan yerlerin sirkeli su karışımıyla silindikten sonra; temiz suyla yıkanan bir bezle sirke ve ter kokusu kalmayana kadar silinip kurutulmaya bırakılması gerekmektedir.
Kötü kokuyu deri üzerinden gidermek için temiz bir bez bulup sonra bu bezi beyaz sirke ile hafifçe (kesinlikle yoğun bir şekilde bezin sırılsıklam olmamalı) ıslatarak deri ürününüzün içini ve dışını çok bastırmadan hafifçe siliniz. Sonra tamamen kuruyana kadar bekleyiniz.
Deri ceketiniz hiçbir olumsuzluğa maruz kalmasa da koku oluşturuyor ise bazı solisyonlar kullanabilirsiniz. Ancak kolonya ya da alkol kullanarak, parfüm sıkarak ceket silmeye çalışmak yarardan çok zarar verir.
Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür. Genel bir yıkama yapılamayacaksa ter kokusu sinen alanlara özel uygulama yapılabilir.
Ter Kokularına Birebir: Limon Suyu
Birçok derde deva olan limon suyu, içerisindeki sitrik asit sayesinde kötü kokuları giysilerinizden uzaklaştırır. Özellikle ter kokularını gidermede çok etkili olan limon suyunu kötü kokulardan kurtulmak için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Limon suyunun doğal olması önemlidir.
İlgili 36 soru bulundu
Bakterilerin oluşumunu önlemek için çay ağacı yağını duş öncesi koltuk altınıza sürebilirsiniz. Antibakteriyel özelliğe sahip sabun ve duş jelleri ile her gün duş alarak terlemeyi ve ter sonrası oluşan kokuyu en aza indirebilirsiniz.
Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır. Vücutta ergenlik döneminden itibaren türemeye başlayan bakteriler, aynı zamanda vücut kokusunun da kaynağıdır.
Karbonat, koltuk altı kokusunu engellemek için etkili bir ilaçtır. Tek yapmanız gereken şey bir yemek kaşığı karbonatla bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırmak. Koltuk altına sürüp bir süre beklettikten sonra durulayın.
Ter kokusu, yemek kokusu, kızartma kokusu, süt kokusu, kusmuk kokusu, nem ve rutubet kaynaklı küf kokusu, polyester kumaş kokusu, is ve duman kokuları gibi kokuları, kuru temizleme çıkarır.
Karbonat. 1 tatlı kaşığı karbonatı hamur kıvamına gelene kadar su ile karıştırın. Bu karışımı koltuk altarınıza uygulayın ve birkaç dakika bekleyin.
Yapmanız gereken tek şey deri ceketinizi pamuklu bir bez yardımı ile silmek olacaktır. Beyaz kalıp sabun ile köpürterek hazırladığınız bir suda pamuklu bezi nemlendirerek deri yüzeyini silebilirsiniz. Deterjan deriye zarar veren bir kimyasal olacağı için bu konuda kalıp sabunlardan faydalanabilirsiniz.
Suni deri temizliğinde genellikle su bazlı temizleyiciler veya sabunlu su kullanılabilir. Klorlu veya çözücü bazlı temizleyiciler kullanmaktan kesinlikle kaçının. Çünkü bu tür kimyasallar suni deriye zarar verebilir. Temizleme ürününü bir test alanında deneyerek kıyafetin reaksiyonunu gözlemleyin.
Temizliği için de çamaşır makinesinde yıkama gibi zarar veren uygulamalar tercih edilmemelidir. Bunun yerine silmek veya kuru temizleme yapmak tercih edilir. Deri ceketlerin sabunlu suyla temizlenmesi mümkündür. Zararlı kimyasallar içermeyen sabunlar ile su yapılabilir.
Eğer deri ceketinizde ter kokusu varsa, astarının yüze gelecek şekilde ters çevrilerek bir süre havalandırılması, ter kokan yerlerin sirkeli su karışımıyla silindikten sonra; temiz suyla yıkanan bir bezle sirke ve ter kokusu kalmayana kadar silinip kurutulmaya bırakılması gerekmektedir.
Deri ceketler çok narin oldukları için deri ceket bakımı yaparken kumaşın hassaslığına da dikkat etmelisiniz. Uzun süre kullanılan deri ceketler, bir süre sonra rengini kaybedebilir. Deri ceketlerinizin renginin solmaması için zeytinyağı ile vazelin kullanarak deri ceket parlatma işlemini yapabilirsiniz.
Hakiki deriler daima, deri- post ve hammadde kokusunu taşır. Orijinal derilerde olan koku, suni derilerde yoktur. Suni derilerin kokusu ise daha çok kumaş, tekstil, kimyasal kokusudur.
Sigara dumanı, USB (uçucu sülfür bileşikleri) içerir. Aşırı sigara, kıllı dile yol açar, bu da tütün kokusunun ve gıda artıklarının tutulmasına sebep olur. Sadece sigaraya bağlı ağız kokusu 24 saat sürer.
Parfüm ise ter kokusu giderici özelliğe asla sahip değildir. Bu yüzden kesinlikle temiz tene kullanmalısınız. Sıktığınız parfümün tek bir özelliği vardır o da sadece etrafa güzel koku vermek.
Sirkeli su ile gargara yapabilirsiniz. Sirke kötü kokuları anında nötr hale getiren bir maddedir. Nane aromalı ağız spreyleri, şekerler, sakızlar ve gargaralar tercih edebilirsiniz.
Buzdolabı da bunlardan biridir. Eski veya yeni buzdolabı kokusu nasıl giderilir merak edenler karbonatı gönül rahatlığı ile kullanabilir. Tek yapmanız gereken genel bir tabağa karbonatı dökmek ve buzdolabında birkaç gün muhafaza etmek. Yeni ve eski buzdolaplarındaki yiyecek kokularını giderecektir.
Ter kokusu doğal çözüm önerisi olarak terleyen bölgenize karbonat ya da sirke sürmek bölgedeki bakterileri yok ettiği için ter kokusunu önlemeye yardımcı olabilir.
Karbonat
Birçok temizlik alanında son derece etkili olan karbonat ile ter kokusundan da kurtulmanız mümkündür. İki koltuk altınıza yetecek kadar karbonat ve limonu bir kap içerisinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız karışımı koltuk altlarınıza sürüp 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın.
Terleme ile gelişen vücut kokusuna bromohidrozis, osmidrozis de denilmektedir. Terlemenin kaynağına göre Ekrin ve apokrin bromhidrozis olarak tanımlanmıştır. Ekrin bromohidrozis; ilaç yada farklı besin alımlarında tüm vücutta ortaya çıkabilir. Örneğin sarımsak, çemen yenildiğinde terin kokması gibi.
“Raşitizm” denilen çocukluk çağı D vitamini eksikliği çocuklarda özellikle de kafa arkasında terlemeye neden olur, çocuklarda C vitamini eksikliği de terleme yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri