[1] Bir işte uzmanlaşmış kimselere o işi öğretmeye çalışmak gereksiz bir çalışmadır. [2] Kendini yanlışlıkla gülünç duruma sokmak.
tereciye tere satilmaz da denir.... bir işin uzmanina o işin ögretilmemesi gibisinden anlami olan atasözüdür bu...
Tereciye tere satılmaz atasözü bir işin ustası olan kimseye o işi nasıl yapması gerektiğinin anlatılamayacağını ifade eden bir atasözüdür. Çünkü işin ustası kimse işi en iyi yapma şeklini de elbette ki o bilir. Sanki işten anlıyormuş gibi bir de kalkmış marangoza hangi ağacı daha iyi işleyebileceğini söylüyor.
i. Tere satan kimse. ѻ Tereciye tere satmak: Bir kimseye çok iyi bildiği bir şeyi öğretmeye kalkışmak: Tereciye tere satmak gibi garip bir fikirde bulunan Anjel'e cevap olarak muharrir o ekşi çehresiyle der ki… (Hüseyin R.
Tere yetiştiren veya satan kimse.
İlgili 38 soru bulundu
Tere TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,bitki bilimi Turpgillerden, yaprakları salata olarak yenen baharlı bir bitki (Lepidium sativum)
İnsanlar en sıkıştığı ve zor kaldığı durumlarda, hiç istemedikleri birilerinden yardım alabilmektedir. Daha doğrusu bu İnsanların eline düşebilirler. Normalde hiç konuşulmayacak ve uzak durulacak insanlardan medet ummak durumunda kalmak mümkün. İşte böyle durumlar için denize düşen yılana sarılır atasözü kullanılır.
Üzümünü ye bağını sorma atasözü Türkçe içerisinde en yaygın kullanılan ve değerli atasözleri içerisinde gelmektedir. Anlamı ise bazen birtakım ürünlerden ya da nimetlerden sorgulamadan yararlanmak gerekir. Bunu her zaman araştırmak ve öğrenmeye çalışmak iyi değildir.
Ummadığın Taş Baş Yarar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: küçük veya önemsiz şeyler de çoğu kez büyük etkiler yapabilir.
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
Sakınan / Sakınılan Göze Çöp Batar Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Değer verilen ve gözü gibi bakılan bazı şeyler inadına zarar görür. Özellikle çok fazla korunan insanlar ya da pek çok eşya daha fazla zarara uğrayabilmektedir. Bu anlam üzerinden kullanılan en güzel atasözleri içerisinde yer alıyor.
Çeviriler. "giderini mutlaka gelirine uydurmalısın" anlamında kullanılan bir söz.
Minareyi çalan kılıfını hazırlar - Vikisözlük.
Bal Tutan Parmağını Yalar atasözü, büyük olanaklara sahip olan bir işle meşgul olan insanın, bu olanaklardan bir miktar da olsa kendisi de yararlanır anlamına gelen bir atasözüdür.
SOĞANIN ACISINI YİYEN BİLMEZ, DOĞRAYAN BİLİR ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI. Bir iş yapılırken ne kadar güçlük çekildiğini, o işi başarmış olan bilir; başarılmış olan bu işten yararlanan bilmez.
[1] Önemsiz kişi, önemli kişiye küsse, önemli kişinin umurunda bile olmaz.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
tere - Nişanyan Sözlük. Farsça tare تره “her türlü yaş sebze, taze yenen otlar” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Farsça tar تر “yaş, taze” sözcüğünden +a ekiyle türetilmiştir.
Terez, merkezi New York şehrinde yer alan bir spor giyim firmasıdır. Niş ürünü spor taytlar olan markanın öne çıkan parçaları desenli ve baskılı rengarenk taytlardır.
Terelelli Olmak Ne Demek? Terelelli olmak, dilimizde uzun zamandan beri kullanılmakta olan bir kelimedir. Hafif ve hoppa anlamlarında kullanılan bir kelime olarak da ifade edilebilir. Kendisinden ciddi bir düşünce ve davranış beklenmeyen kişileri ifade etmek için kullanılan bir kelime olduğu da söylenebilir.
MIZRAK ÇUVALA SIĞMAZ NE DEMEK? Mızrak Çuvala Sığmaz ata sözü kısaca "herkesin gözü önündeki gerçekler örtbas edilemez." anlamına gelmektedir. Ayrıca, "Güneş gibi ortada olan ve insanların dikkatinden kaçmayan bir şeyi saklamanın mantıklı bir açıklaması olamaz.
Kırıkkale'nin Keskin ilçesinin bir ürünü olan “Keskin Sirke” sofraların vazgeçilmez sosudur. Bağışıklığı güçlendiren ve vücudun direncini arttıran yapısının yanında vücuda birçok faydaları bulunmaktadır.
Türk Dil Kurumu açısından Demir tavında dövülür atasözünün anlamı 'Her işin yapılması için mutlaka uygun bir zaman vardır' şeklinde ifade edilir. Fırsatlar ve doğru çalışmalar gerçekleştirebilmek için, her daim doğru zamanı beklemek çok önemlidir.
Evdeki hesap çarşıya uymaz atasözü, önceden yapılan planların her zaman istendiği gibi gitmeyeceği anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri